Hej!
I går fick jag för mig att baka. Först tänkte jag baka en vanlig sockerkaka. Men sen ville jag ändo baka en tigerkaka.
:-)
Det blev jättegott! Jag tyckte i alla fall det var jättegott...
Men alltså det är jättelätt att laga tigerkaka. Jag skulle egentligen bara kunna förklara hur men gör det och inte skriva nåt recept, men jag skriver nu ett recept i alla fall.
Ja och i dag är det ju vändag så ni kanske skulle göra någon glad med att baka en kaka?
:-)
Ja, men här får ni det i alla fall:
(alltså man kan göra det med så många ägg man vill, men jag gjorde med fem ägg)
5 ägg
socker
mjöl
1 1/2 tsk bakpulver
ca 2 msk kakao
2 stora glas, tesked, matsked, sil, 2 bunkar, elvisp, en smord och "skorpmjölad" kakform, trägaffel, slickepott.
Sätt ungnen på 175 C.
Knäck äggen i ett stort glas, och häll lika mycket socker som det är ägg i det andra glaset. Häll sockret i den ena bunken, och häll lika mycket mjöl som det finns ägg i det andra glaset.
Häll äggen i bunken med sockret. Vispa äggen och sockret "pösigt" med elvisp.
Blanda mjöl och bakpulver tillsammans i glaset och sila (så att det inte blir klumpar) försiktigt det i ägg och sockerblandningen medan du vänder ner det dit.
Häll halva delen av smeten i den andra bunken och blanda kakaon i. Alltså bara i halva smeten.
Varva med ljus och brun smet i kakaformen, så att det blir "våningar".
Sätt in formen i ungnen i ca 40 min.
Ät!
Så där. Det är jättelätt, så jag tycker ni borde pröva.
:-)
Ha en jättefin dag då!
Elvira
Ja och i dag är det ju vändag så ni kanske skulle göra någon glad med att baka en kaka?
:-)
Ja, men här får ni det i alla fall:
(alltså man kan göra det med så många ägg man vill, men jag gjorde med fem ägg)
5 ägg
socker
mjöl
1 1/2 tsk bakpulver
ca 2 msk kakao
2 stora glas, tesked, matsked, sil, 2 bunkar, elvisp, en smord och "skorpmjölad" kakform, trägaffel, slickepott.
Sätt ungnen på 175 C.
Knäck äggen i ett stort glas, och häll lika mycket socker som det är ägg i det andra glaset. Häll sockret i den ena bunken, och häll lika mycket mjöl som det finns ägg i det andra glaset.
Häll äggen i bunken med sockret. Vispa äggen och sockret "pösigt" med elvisp.
Blanda mjöl och bakpulver tillsammans i glaset och sila (så att det inte blir klumpar) försiktigt det i ägg och sockerblandningen medan du vänder ner det dit.
Häll halva delen av smeten i den andra bunken och blanda kakaon i. Alltså bara i halva smeten.
Varva med ljus och brun smet i kakaformen, så att det blir "våningar".
Sätt in formen i ungnen i ca 40 min.
Ät!
Så där. Det är jättelätt, så jag tycker ni borde pröva.
:-)
Ha en jättefin dag då!
Elvira
Åhhh, vilken härlig kaka!
SvaraRaderaDen skulle jag velat smaka :D
Va roligt att den smakade bra.
Glad Alla Hjärtans Dag!
Kram