fredag 14 januari 2022

Året på TOVE

Här kommer ett inlägg som nog inte är särskilt intressant för någon annan än mig själv, men det må så vara! Jag vill skriva det ändå.

2021 skrev jag 44 alldeles egna artiklar på TOVE - sen korrade jag ju ... mängder. Så mycket. Och stod för en rätt stor del av måndagsmixarnas tips och andra listors tips. Så skrivit har jag ju verkligen gjort! Gud. Nu tänkte jag att vi går igenom året på TOVE! Kul. För ibland känns det som om allt jag gör där är leker redaktör, men det är det ju tydligen inte.

Let's go!

JANUARI

Att vara barn av vår tid - Året började starkt med Hov1s första musikvideo någonsin. Vi fick se den i förväg, det var STORT. Att få se något Hov1 gjort före nån annan!?! Nejmen jag måste tagga ner min fangirlness nu när jag leker journalist det är ju verkligen inte proffsigt. Men jag skrev något flummigt om videon och tydligen blev det här vår mest lästa artikel 2021? Jo för alla Hov1-artiklar blir nämligen det.

LOVA: "Jag har sikte på världen" - Årets första intervju! En lång en. Med LOVA som albumdebuterade, minns att det var väldigt trevligt att prata med henne!

FEBRUARI

Måndagsmixen vol. 25: Musikedition! - En mix med tio musiktips, bara.

Recension: Min sorg is my castle - Det här var en så kul recension att skriva! Och en alldeles underbar liten teaterfilm.

MARS

Albumrecension: Poster Girl - Zara Larsson - Recenserade Zaras andra album och jag står fortfarande för vad jag skriver - jag fastnar helt enkelt inte för de här låtarna på det sätt jag fastnat för hennes tidigare musik. Men kan ju ändå tycka att jag hade kunnat vara lite ... jamen snällare, typ?

Recension: WandaVision - En kärleksförklaring till MCU, men också en recension av en av årets trevligaste serier! (Loki blev ändå min favorit av årets MCU-serier)

Premiär: Roses - T & the Rex - Vi fick äran att premiära T & the Rex första singel från sitt debutalbum och jag gjorde en kort intervju med Tilda i samband med det. Mycket gullig tjej, så bra musik!

Recension: Tvångsamheten - Alexandra Sundqvist - En fantastisk bok läs den!!

Måndagsmixen vol. 28 - En till mix, fylld av tiiips jeje.

It's a Sin är en kärleksförklaring till livet - Årets bästa serie!

Recension: Eufori - Elin Cullhed - En till mkt mkt bra bok. Så stark, så välskriven.

Videopremiär: Skyttegravar - Lovisa Niklasson - En till premiär! Såå fin video. Och så svarade Lovisa på lite frågor också!

APRIL

Hallå litteraturbranschen, sluta vara så elitistisk! - Jaha nej men det var ju en sjuk mängd texter jag skrev i mars? Skrev tydligen också en den första april - denna gång var jag provocerad.

Recension: Singulariteten - Balsam Karam - Också en otrrrrolig roman, hade nog inte läst om det inte var för TOVE, så tacksam för det!

Ida Johansson: "Jag vet inte om man kan säga att vi började vara bästisar eller om vi började med att vara Isle of You" - Årets första intervju med en duo! Tjejerna bakom Isle of You - så gulliga! Så najs musik!!

ELLA&EMMA släpper debutsingel: “Det är en låt man ska sätta på när man inte orkar vara ledsen mer” - Årets andra intervju med en duo! Denna var också mkt kul. Och lång.

Recension: En flickas memoarer - Annie Ernaux - Recension igen! Fastnade ej lika mycket för denna :S

Jeff Elliot vill göra musik som känns - Tror detta är min favoritintervju från året? Så mysig, och ett otroooligt album.

MAJ

Matilda Lundberg släpper singel: “Naturen är ett fint sätt att beskriva känslor på” - Liten mejlintervju!

Recension: Aska, glitter och annat som försvinner med vinden - Nadja Evelina - Årets bästa album <3

Lovisa Niklasson: "Jag har ingen backup-plan" - Intervjuade Lovisa igen! Denna gång blev det en mycket längre grej, då hon släppte EP!

Recension: Mellan raderna - Johanna Schreiber - Den här var mysig! Men lite spretig, gav mig liksom inte allt jag ville ha. Men ser fram emot uppföljaren!

JUNI

Fem bra plattor just nu - Jamen bara fem korta recensioner av trevlig musik.

Albumrecension: Konsten att leva - Julia Adams - Också ett mkt trevligt album som fortfarande går på repeat ibland. Hade nog inte heller hittat om det inte var för TOVE!

Elviras skrivsommar: Nu kör vi! - Ish en recension av Kugges skrivbok Kickstarta ditt skrivande och en förhoppning om att DENNA SOMMAR SKA JAG SKRIVA. Men tja, det sket sig. Jag jobbade och jobbade och ... så.

Orsakan: "De låtarna som är jobbigast att skriva är också allra bäst att sjunga på scen" - Det här var också en väldigt intressant intervju att göra, Orsakan gör liksom lite annorlunda musik än vad jag vanligtvis lyssnar på, så det var kul!

undret: “Det här projektet har varit så jävla kul hela vägen” - En till duo-intervju hehehhehee. Denna var faktiskt jätterolig att göra! Så charmiga killar, och en så bra EP de släppte också!

Recension: Det är någonting som drar i mig - Elin Persson - Min favoritbok 2021 <3

Möt: Spira - En möt! Ett koncept vi introducerade i år, där vi mejlar iväg ca fem frågor till en aktuell artist. Spira är übercool!

Videopremiär: Mamma - Nils-Pontus - Premiär igen! Älskar den här låten <3

JULI

Ida Gratte: “Att få känna livekänslan i hela kroppen, det finns inget bättre” - Också en så cool person, tycker så mycket om allt Ida gör.

AUGUSTI

Möt: amanda jerlov - Amanda är ett så färgglatt tillskott till Sveriges popscen! Påminner om Zara Larsson, men ändå alldeles egen.

Måndagsmixen vol. 43

Premiär: Som på min mor - Linnea Jansson - Nejmen en till premiär! Så spännande låt.

Recension: Zebrarummet - Och så plötsligt en serierecension bland alla intervjuer. Kan fortfarande sakna känslan i Zebrarummet.

SEPTEMBER

Recension: Orientering - antologi - Recension! Mkt trevlig antologi.

Recension: Kvinnor som vi - Dolly Alderton - Så myziig. För tankarna till satc och Bridget Jones, dvs det bästa en kan se på en skärm.

Möt: Clara Summerton - En till liten intervju, Clara gör alldeles uunderbar musik och har så så vackra musikvideos!!

OKTOBER

Maybe Lou: "Jag har väl inget intresse av att skriva glad musik" - Har följt Lou i ... tusen år, typ. Var väldigt väldigt kul att prata med henne om hur hon skriver, och hennes första EP på svenska!

Möt: Ivy Nord - Nej men det är verkligen något med duos? Speciellt kvinnliga sådana? Så många sådana vi lyft i år!!

NOVEMBER

Premiär: I Wanna Be Your Secret - Minute

Premiär: Default - Cloudpocket - Det här är verkligen ett så spännande musikkollektiv, ni måste hålla ögon och öron uppe!

DECEMBER

Möt: Nylann - Också såå vacker musik <3

Sara Bergmark Elfgren: “Jag gillar att utmana verklighetens gränser” - Avslutade året med en författarintervju! Sara kommer för alltid vara en så stor förebild för mig, allt hon gör är verkligen helt otroligt. Vad mycket kul att få chansen att mejla iväg några frågor till henne!

Och det var det! Nio långa intervjuer (som jag gjort live då liksom) (eller tja, över Zoom), tre medellånga och tio korta. Recensioner och mixar. Bara en enda krönika! 2021 hoppas jag kunna skriva mer "kreativt" - kanske jag till och med vågar publicera någon novell på TOVE, vem vet?

Nu ska jag de facto skriva lite för jag går en skrivkurs!! Kul. Kanske visar er något någon dag.

Pusshej.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar