lördag 17 april 2021

Filmtips: Palm Springs

Foto: Hulu
Jag älskar Andy Samberg. Så när jag såg att Palm Springs äntligen gick att hyra på Elisa var jag inte sen att se till att det blev veckans fredagsfilm.

Palm Springs är - okej, såhär: det är roligare att gå in i det utan att veta något annat än titeln, Andy Samberg och Cristin Milioti. Inte såld än? Nä, då kommer du högst antagligen inte gilla den här filmen.

Palm Springs är en klassisk romcom på en och en halv timme men med en lite övernaturlig tvist. (Ja, de vill få det att bli vetenskap, men - eh.) Här finns bröllop, existentiella samtal, klyschiga bröllopstal, och kanske allra viktigast: en jäkla kemi mellan Samberg och Milioti. Nej, det här är inte ett romantiskt drama i stil med The Notebook där kärleken är ALLT. Miliotis karaktär är alldeles för cynisk för det och Sambergs för fånig - men kärlekshistorien är inte heller det som är viktigt, utan det är allting Nyles (Samberg) och Sarah (Milioti) upplever tillsammans som gör detta till en sådan karamell! Alla karaktärer som lyckas bli hela personer på några få meningar, den konstiga gråttan, Roy, att allt Samberg säger blir kul - men också funderingarna kring vad det egentligen innebar att leva, vad som är viktigt i livet och om någonting alls egentligen har någon mening.

Ploten är väldigt enkel, men den görs så himla bra - med små medel har de lyckats få till en riktigt underhållande film som lämnar mig alldeles lycklig efteråt. Filmer likt denna kan fort bli väldigt tråkiga, men här är tempot högt och jargongen mellan Sarah och Nyles så trevlig att den inte hinner bli det. Se!

Trailern spoilar det mesta men just putting it here ifall någon gillar att kolla trailers innan! I don't haha.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar