lördag 21 januari 2017

Veckosummering #51-vecka 2 Mat mat mat och lite film också

Hej på er vänner.

Nu är det så att jag inte summerat mina veckor sedan vecka 50!! Så dåligt av mig. Så HÄR KOMMER DET. Minns ju inte megamassor men lovar det här kan bli mastigt för det. Om du är intresserad - fortsätt läsa!

VECKA 51
Var julveckan, hade tre sista dagarna i skolan men gick inte dit en enda av dem pga sjuk. Blev sjuk under shoppingrundan dagen efter, då jag bland annat fick en byxdress till julfesten som jag inte gick på. :-( Tror nog det här är min första julfest ever jag inte varit på? Istället lag jag hemma och såg på SKAM mitt i natten som alla andra.

På onsdag hade jag fysio som jag var tillräckligt frisk för att gå på, hon tyckte min arm börjar vara riktigt bra nu! Skönt. Har dock haft rätt ont i den på sista tiden men alltså vet inte, kanske det är för att jag tänjer den hela tiden typ? På måndag ska jag iallafall på check igen, så då får jag väll veta.

På torsdag fyllde min gamlamomi 90 så vi åkte dit och det var fint. Pratade med kusinerna och moster om SKAM, vad vi tror och inte tror på och hur det varit i Sverige, där min moster varit på praktik.

Och på fredag var det julfix, såklart. Minns inte så mycket mer än det? På lördag morgon steg jag hursom upp mycket tidigare än jag brukar, väckte alla andra och så öppnade vi de första paketen under granen. Fick Harry Potter och hemligheternas kammare som ni ju såg i senaste IMBn. Den är SÅ fin!!! Började läsa genast. HUR mysigt att börja julaftonsmorgonen med Harry, förresten?!? Sedan åt vi risgrynsgröt med russinsoppa och mandariner och gott bröd.

Under dagen fixade vi sedan inför kvällen och såg lite på tv, det var mysigt. <3 Någon gång kring tre tror jag åkte vi till mommo för att fira med släkten. Åt supergod mat, öppnade paket, var trött och kändes konstigt att julen plötsligt var över. Jag hann liksom inte helt med, den här julen på något sätt. Det var vackert och alla var glada och paketpapper lag överallt och min lillebror fixade med sin nya elgitarr. Så åkte vi hem och jag sov i min nya pyjamas.

Juldagen gick hela familjen omkring i pyjamas, vi fixade julmat en gång till men lite annorlunda än dagen innan och jag och syrsan såg nog på Pretty Little Liars. Några av oss var lite sjuka, så det var skönt att det var ledigt så alla faktiskt kunde göra precis det de ville. Och det var min julvecka på ett ungefär!

VECKA 52
Årets sista vecka. Hade nog lite ångest för det, men tur att den försvunnit nu. Känns helt okej att det är nytt år ändå.

På måndag var jag på byn med W och N och en annan dag for vi till Helsingfors för att shoppa lite. Köpte Grampi då! Och ett läppstift och en halvpolo som var på rea. Och Den sovande och slöndan såklart! Drack kokoskakao på Starbucks och Kippo-smörgås. <333

Någon dag testade jag också vårt nya våffeljärn med det här receptet - det blev bra! Åt med snömos och en bärdricka som smakar sylt. Packade klappar som kom fram lite för sent, levererade dem på nyårsafton. Själva aftonen firade jag hemma med mat i MÄNGDER, vitchokladparfait och rätt många filmer. Vid tolv såg jag på Suomi 100-sändningen och tittade efter raketer utanför fönstret. Några av oss var ännu sjuka, så det blev ett rätt så lugnt nyår. Det var skönt och mysigt och utan någon press. Tycker annars att just nyårsafton ofta är en rätt så "pressad" högtid med en massa förväntningar hit och dit, så valde i år att bara vara hemma och ha det skötn coh ångrar det verkligen inte! <3

VECKA 1
Första veckan på nya året shit!! Gjorde inte så mycket, kollade säkert på några filmer (okej vet att jag såg en film typ varje dag haha) och organiserade bokhyllan. Nu är den enligt förlag! Tycker den är så fin. Plus har fixat en favoriter-hylla! Träffade Nea och Filippa, vi år chips och dipp och morot och gurka och glass och pratade om allt vi kom att tänka på. Det var superfint och tiden bara förvann.

Så läste jag ut Aristotle & Dante Discover the Secrets of the Universe som var helt jäkla fantastisk och gjorde ett Vem är du i SKAM?-test. Blev Sana. Gjorde två andra en annan dag och blev Sana i båda två. Känns rätt bra, faktiskt, även om jag nog inte tycker att jag är ens hälften så cool som Sana egentligen haha. Hoppas dock SÅÅÅÅ att det blir hon i säsong fyra! Och NÄR har de tänkt släppa trailern?!?

Lagade knäck någon gång men jag vet inte om det var denna vecka? Blev gott husom älskar knäck.

VECKA 2
Skolan började igen! Wooo ... Gick dit med röda läppar och råttsvansar (sååå fult ord på frisyr dock - brukar själv bara säga svansar men det blir fånigt i text det med?). Kändes bra att komma igång med rutinerna! Till en början. Nu är jag mest helt död de sista dagarna på skolveckan menmen ...

Hade franskaprov på fredagen och det gick bra. O lagade maten hemma hela veckan och hon gjorde det SÅ bra alltså vi hade FANSJUKTJÄVLATASTISK mat varENDA dag!?! På fredag var det dags för hamburgare och de var serr de bästa hamburgarna jag ätit?!? Jag lagade vitlöksmajo till och hon fixade burgare och det smakade så väldigt ohälsosamt men också som himlen i min mun. Plus var ju egentligen inte vidare ohälsosamt ..! Gud.

När vi åt dem såg vi förresten första avsnittet av A Series of Unfortunate Events som hade släppts samma dag och hela familjen gillade! Tror pojkarna såg slut det idag men jag och O är lite efter ... måste göra något åt saken. Fick Taylor Swifts skiva 1989 som var en försenad julklapp och blev så glad och påbörjade lördagen sen med den och gillar den verkligen! Blir så glad av hennes musik.

Ja och på fredagkväll var jag ju en stund på byn också! Shit vilken fredag HUR orkade jag.

På lördag var det min sista dag som 16-åring. Gjorde lite skolgrejs men annars minns jag typ inte vad jag gjorde haha? Fick inte komma ner alls på slutet av kvällen hursom. Spelade möjligtvis Sims förresten!

Och på söndag fyllde jag år. Fick prinsesstårta i sängen vilket var fantastiskt och den var så fin och god och fick äta direkt från hela och de hade sprakastickor på och brandlarmet började tjuta. Fick också superfint morgonmål, 3 kaverias veganska glass (GUDOMLIG NI MÅSTE SMAKA OM NI ÄR I FINLAND.), en mörkblå ögonskugga, en The Body Shop-deo, en bok om hur miljön i Harry Potter-filmerna skapats, Wiener Nougat, senaste ELLE och någon sorts pulver-ansiktsmask?

Sedan lockade jag håret och klädde på mig mina finaste kläder och så åkte vi till IsoOmena för skulle få välja några grejer där. Och så åt vi på Makaronitehdas det var gott.

När vi kom hem åt vi Ceasarsallad maj bae plus banana split och spelade lite Familjens frågespel. Det var en fin födelsedag. Var mycket glad. Nu är jag sjutton. Det känns konstigt men ändå inte så mycket.

----------------------------------------------------------------------------------------------

Imorgon borde vecka 3s veckosummering dyka upp men sådant vet en ju aldrig. Har en massa skola nu så måste prioritera lite ändå. Hur har era veckor varit? Ha ett superskönt veckoslut nu hörni!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar