måndag 12 oktober 2020

Serietips: The Bold Type


Har (återigen) sträckkollat en tv-serie. The Bold type heter den och handlar om tre tjejer som jobbar för dam/tjejtidningen Scarlet och lever loppan i New York. Typ. De har alla rätt olika bakgrund och är överlag rätt olika som personer - Sutton älskar att festa och drömmer om att en dag få kalla sig stylist, Kat lever för sociala medier och tar inte kärlek på så stort allvar och Janes största kärlek är texten, och att få till en riktigt bra story. Men de är megabästisar och finns ALLTID där för varandra.

Ja, så till den mån att jag egentligen inte riktigt köper deras perfekta vänskap (okejdå det skär sig ibland. Det gör det faktiskt - vilket är toppen! Men de är alltid ärliga mot varandra, vilket är så viktigt! Så!). Men det är ju väldigt mycket grejen här. The Bold Type är rätt långt som en mer PK version av Sex and the City - ja och för en lite yngre målgrupp också, iom att huvudpersoner är ett antal år yngre. Det är också mer ... polerat och inte på långa vägar lika explicit. Men The Bold Type väjer ändå inte för svåra ämnen - så mycket viktigt ryms med iom att Jane mer än gärna tacklar politiska frågor i sina artiklar. Och sex! Så mycket sex de hinner snacka under de fyra säsonger vi hittills fått. Det som kanske främst känns "nytt" med det är sättet det gör det på - alltid med kvinnan i fokus, och att Kat, Jane och Sutton är väldigt sexuella är liksom ingenting som göms under kudden. Nu är inte TBT superny - den första säsongen släpptes 2017, så vissa saker känns ärligt lite gjorda - men mycket känns inte det!

Ibland - speciellt i början, kanske - kunde jag tycka att det blev lite väl mycket Scarlet och inte så mycket relationer och liv utanför redaktionen - samtidigt är det just redaktionsmiljön och karriärsfokuset som får TBT att sticka ut, för jag älskar verkligen att se hur det går till på en tidningsredaktion. ÄLSKAR. Och ja, det får mig ju inte direkt osugen på att faktiskt strunta i allt vad matematik heter och satsa fullt ut på journalistiken. Men vi får se.

Ibland kan jag tycka att karaktärerna känns lite bleka - de har verkligen inte lika mycket edge och råhet som - återigen - SatC-gänget, men de funkar och växer på en och växer till sig i rutan överlag och nu gillar jag dem, ändå, och känner dem rätt bra. Det här är ingen skratta högt-serie, och heller ingen sitta-fastklistrad-vid-rutan-serie, men det är en väldigt mysig serie med karaktärer att tycka om och underbart relationsdrama. Jag hoppas verkligen vi får en femte säsong!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar