måndag 16 december 2019

Om bokbloggandet & just nu i december

Känner mig rätt vilsen i bloggandet just nu. Min kamera har i princip gett upp så att ta bilder kommer inte på fråga - vilket är supertrist -, men främst är det kanske bara för att det är så länge sen jag haft någon egentlig rutin i mitt bloggande. Många av bloggarna som var stora då jag kom igång med bokbloggandet på riktigt har också försvunnit längs med åren vilket gjort att bokbloggandet blivit annorlunda - t.ex. taggar och top ten tuesday som var stort förut finns knappt längre. Det är liksom mest recensioner och jag kan typ inte skriva bara recensioner? Och tydligen inte heller kommentera på andras? Är liksom de mer pratiga inläggen jag oftast kommenterar, som skapar interaktion - antagligen också mycket för att jag inte läser alls lika mycket som förut och därav inte har särskilt bra på koll på allt nytt längre.

Men jag älskar ju fortfarande böcker!

Så jag kommer nog försöka hålla kvar den här platsen och uppdatera den alltid när jag får feeling. Brukar tänka kvalitet framför kvantitet men det känns att det inte blir någonting alls isåfall, måste verkligen släppa på kraven jag har - ingen bryr sig om alla analyser jag har kring någon karaktär, det enda folk bryr sig om är ifall boken var bra eller inte haha. (Skojar, men alltså lite så ju. Även om jag ÄLSKAR en bra analys så är det väldigt viktigt att åsikten kommer rätt tydligt fram - och bokens känsla, typ?)

Skulle också vilja bli mer aktiv på instagram! Men hänger så mycket på min vanliga att det blir svårt att hänga typ alls på @varldarnajagleveri. Men tycker det är kul med stories osv! Dock är frånvaron av kamera ju något av ett problem ...

På tal om avsaknad av taggar så har jag ändå sett Kulturkollos just nu-enkät flyta omkring lite på sistone. Vi kör den nu!!
Just nu läser jag Harry Potter and the Prisoner of Azkaban. Min försa Potter på engelska! Gud. Är mysigt. Läser den främst för att jag vill läsa den illustrerade utgåvan (som jag har på svenska) men inte orkar gå och konka omkring på den - tänker alltså paralell-läsa dem, så att jag kollar bilder i den svenska alltid som jag hinner haha. Får se hur det går! Läser även Anna Jakobsson Lunds Blynätter, är snart klar!
Just nu tittar jag på de sista avsnitten av Glee. De tre sista säsongerna är helt och hållet onödiga men det sjätte är underbar för det. Och His dark materials! Den är snygg och mysig, minns dock inte tillräckligt av böckerna för att kunna kommentera filmatiseringen ...
Just nu lyssnar jag på julmusik. Självklart gör jag det. Och Bleachers, älskar Bleachers.
Just nu längtar jag efter ro att sätta mig ner och läsa i ÅTMINSTONE en timme. Och bara slungas in liksom! Är alldeles för länge sedan det hände.

Det var det! Puss du som läste <3

3 kommentarer:

  1. Rekommenderar Tisdagstrion som Ugglan & Boken håller i! :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh har sett den på ett gäng bloggar, ska komma ihåg att delta!

      Radera
  2. Kul att läsa dina svar! Är också sugen på att se His dark materials och längtar definitivt efter sammanhängande lästid. Ha en skön jul!

    SvaraRadera