måndag 9 september 2019

Sommarläsningen + vad jag vill läsa i höst

Bonsoir c'est moi!

Någon som minns denna slumrande bloggen? Hursom: den har vaknat!! Hoppas jag verkligen. Har varit upptagen med sommarjobb (glasskiosk), att börja studera och flytta och bara - LIVET. Så fånig sak att skriva för uppenbart ju men JA. Är ju så. Trots uppenbart. Eller just därför ju.

MEN! Tänkte väcka den här platsen med en genomgång av min sommarläsning, alltså böckerna jag läst juni-juli-augusti. Förlåt alla som läst den senaste kvartalsrapporten, blir nog lite upprepning här, men för _min egen del_ tycker jag det är najs att HA en sommarläsningsrapport varje år. För statistiiiik osv.

Låt oss dyka i!

Detta har jag läst:
Hålla andan - Flora Wiström
Kometen kommer - Tove Jansson
Havets djup - Annika Thor
Öppet hav - Annika Thor
Allt och lite till - Sarah Dessen
Inuti huvudet är jag kul - Lisa Bjärbo
Fejk - E. Lockhart
A Reaper at the Gates - Sabaa Tahir
Du springer - diverse

C'est tout! Okej nog med franskan nu, förlåt mig. Men det är allt jag läst! Listade 13 böcker jag ville läsa i början av sommaren, har kommit igenom nio stycken. Alltså men ärligt bättre än jag tänkte då jag började skriva det här inlägget? Men hela tre och en halv (varvade lyssnande och läsning med en bok) är faktiskt ljudböcker den här gången, och av de där tretton jag listade läste jag slutligen endast fem stycken, tråkigt nog. Som vanligt led fantasyn, har så svårt att prioritera det och faktiskt komma IGÅNG med fantasyböcker. Älskar det när jag är inne i det, men för det behövs liksom mer än fem minuters lässtunder.

Bäst var Annika Thors avslutande böcker om Nelli och Steffi (Havets djup och Öppet hav), så ledsen att det inte finns mer om dem! Och Inuti huvudet är jag kul. Kometen kommer var också supermysig! Sämst var Fejk av E. Lockhart, supertråkigt nog då jag har älskat hennes andra böcker. Resten var rätt mellanmjölkigt.

Kvar från sommarhögen är alltså:
De odödligas sång - Julie Kagawa
Den hemliga historien - Donna Tartt
Gudar och monster - Laini Taylor
Cress - Marissa Meyer
Equilibrium - Anna Jakobsson Lund
A Court of Mist and Fury - Sarah J Maas
Högt spel - Leigh Bardugo
Svindlande höjder - Emily Brontë

I parentes:
Patrioterna - Pascal Engiman
A Court of Wings and Ruin - Sarah J Maas
Aldrig ensam - Sarah Dessen

Böcker jag har på hälft:
Blynätter - Anna Jakobsson Lund
Pow wow - Tommy Orange
Mellan oss - Sandra Beijer
The Witches of St. Petersburg - Imogen Edwars-Jones
(Da Vinci -koodi - Dan Brown)

=15(16) titlar, vilket, okej, är en del. (Men Sarah Dessen kanske får bli tills nästa sommar ...) Tror dock (hoppas!) att det kommer finnas mer tid över för att läsa nu då jag flyttat, är ju själv rätt mycket så får nog mer ro att läsa då. Tänker jag. HOPPAS jag. Äldre studerande har sagt att de haft mer tid för nöjesläsning under studietiden än under ex. gymnasiet, fingers crossed osv!

Men det var inte allt!! Vill också läsa:
Välj mig - Christina Lindström
Sömnernas sömn - Elin Säfström (som jag HELT glömt bort att köpa! Har känt mig lite fattig osv ...)
A Skinful of Shadows - Frances Hardinge (känns som en bra höstbok!)
Stål - Silvia Avallone (DET ÄR FAKTISKT DAGS)
Harry Potter och fången från Azkaban - J K Rowling (som om jag behövde skriva ut författaren ... men just det ska alltså läsa den illustrerade utgåvan! Så finns också en illustratör: Jim Kay)

Hur ser alltså tidsplanen ut för dessa 20 titlar? Amen, tre månader borde väl räcka? Fast okej, kommer nog hålla på med dessa in i december, kanske slänger in någon Mumin också, vore ju trevligt att lyssna på då jag går till skolan.

Höst är så mysigt! Iii kom på att jag ju vill läsa skräck också, ääähh. Om du (mot förmodan) inte vet vad du ska läsa i höst: kolla in min artikel på TOVE! Där tipsar ett gäng litteraturpersonligheter om vad en ska läsa i höst - oavsett mode.

VAD VILL DU LÄSA I HÖST? Snaaaart kommer det recensioner, lovar. Tack för att ni är ett gäng som hänger kvar här trots noll inlägg. <3

1 kommentar:

  1. Hoppas du kommer tycka om Anna Jakobsson Lunds två böcker :D De är så bra! Svindlande höjder känns som en perfekt höstbok :)

    SvaraRadera