måndag 15 juli 2019

Alla böcker jag har påbörjat

De är så många, böckerna på mitt nattygsbord som jag aldrig verkar komma igenom. Fast det är inte riktigt sant, ibland favoriserar jag någon och så plötsligt är den utläst. Men just precis just nu läser jag lite här, lite där. Kan tydligen inte comitt:a till en bok hundraprocentigt?

Eftersom detta medför en recensionstorka (är verkligen inte bara det som medför en recensionstorka, det är också jag. Som inte lyckas få tummen ur och recensera böcker jag läste i januari. Eh.) tänkte jag att jag lika gärna kan recensera dem redan nu! Skoja. Eller inte riktigt, för tänkte faktiskt nästan så. Men det är ju inga _riktiga_recensioner, vissa böcker har jag läst typ två kapitel i. Men tänker faktiskt säga vad jag tycker - hittills! - ändå! Lite som den där Try one chapter-taggen? Typ så. Förutom att det inte slutar med att jag väljer en för jag väljer alla.

A Reaper at the Gates av Sabaa Tahir
Okej den här har jag kommit väldigt väldigt långt i, kommer nog avsluta den rätt snart men tvivlar på att jag kommer orka skriva någon recension. Har nämligen inte särskilt mycket att säga. Jag gillar ju Sabaa Tahirs värld, jag gillar Laia och Elias MEN. Jag lyssnar på den och det var de största misstaget jag har gjort vad gäller böcker. Det funkar nämligen inte. Alls. Eller okej nu överdrev jag. Men jag gillar inte uppläsarna! Det blir så fånigt. +mindes inte så mycket från de tidigare delarna +det finns HUNDRA olika typ folkgrupper eller släkter eller något? Jag KAN INTE för mitt liv hålla koll på dem? Så jag hänger inte riktigt med. Fattar inte riktigt vad Elias håller på med hälften av tiden. Vet inte riktigt vilken relation alla har till varandra. Vem som är ond eller god. Men nu när jag har kommit såhär långt kan jag liksom inte bara sluta och börja läsa den på svenska istället. Trots att jag nog typ borde, för har just och just kanske fattat hälften av vad som har hänt.

Sen kan det ju också hända att jag har lyssnat på den i evigheter, med långa pauser emellan, och att det kanske har påverkat lyssnandet. Lite. Men av det jag förstått så har jag ju gillat! Uppskattar verkligen hur råa dessa böcker är också, som den konstiga person en är. Uppskattar mindre bristen på ömhetsbetygelser, jag fattar ju varför det är så men kan inte ens Helene få ha det lite najs någon gång då? Heh.

A Court of Mist and Fury av Sarah J Maas
Har haft en rätt lång paus i denna nu men kan säga såhär: tycker så mycket om vart storyn är påväg! A Court of Thorns and Roses verkar ju liksom vara en avslutad berättelse, men det är den alltså inte. Utan plötsligt vänds allting upp och ner i ACOMAF, på ett väldigt trevligt sätt. Men av någon oklar anledning har jag alltså inte läst vidare i denna sen typ maj. Måste försöka avsluta något FORT så att jag kan ta tag i den igen! Har ju faktiskt inte skrivit någonting om A Court of Thorns and Roses heller, men gillade den alltså! Såpass mycket att jag genast började läsa tvåan. I början var den lite långsam och på många sätt är den rätt klyschig och fånig och överdramatisk men ibland gillar jag sådant. Blev klart underhållen och det var väldigt väldigt spännande på slutet. Eller tja, tror jag kanske spoilade det för mig men det gick åtminstone fort att läsa på slutet. Se detta som en recension på A Court of Thorns and Roses alltså! Rekommenderar den till folk som gillar Skönheten & odjuret och rätt fåniga hjältehistorier och en del sexiga scener och najs miljöer som slott och underjordiska fängelser och öppna, gröna landskap och älvor! Och vargar typ. Lite Twilight ändå, över det hela? Faktiskt. Förutom att Feyre inte direkt är någon Bella. På tal om: Feyre är världens mest irriterande namn fattar inte hur det ska uttalas plus vad är grejen med att hon nästan heter älva (faerie)? Så oerHÖRT förutsägbart.

Men utöver det: jag gillar faktiskt den här serien. Är väldigt förutsägbar själv och gillar liksom det Sarah J Maas ger mig. Typ Rhysand.

Du springer av en massa olika
Har läst åtta av elva berättelser, så kommer nog en recension väldigt snart! Kan ju tease:a er med att vissa är bättre än andra, men de flesta lyckas faktiskt rätt bra med att sätta fingret på hur det faktiskt är att vara ung. Återkommer med omdöme kring varje enskilt verk!

The Witches of St. Petersburg av Imogen Edwards-Jones
Köpte denna av ett rent infall, hade aldrig hört om den förut och ville egentligen köpa Assassin's Apprentice av Robin Hobb men den hade de inte. Så jag köpte en annan fantasy! Trodde jag. Eller vi får se, men hittills har det varit väldigt lite fantasy. Blir säkert bättre! Menar inte att den skulle vara dålig, för det är den inte, den är riktigt trevlig. Älskar att läsa om rika ryska kejsarligheter och adeln överlag, ÄLSKAR att läsa om baler och vackra klänningar osv, men det vet ni säkert.

Det här är alltså någon sorts häxfantasy som utspelar sig i Ryssland då tsaren hette Nicholas II. Alltså slutet av 1800-talet och början av 1900, tydligen. Delvis faktabaserad men obvi väldigt löst. Vet noll om Rysslands historia så mig kommer ju inga faktafel störa, men har läst att det nog finns en hel del. Aja. Läser glatt vidare!

Allt och lite till av Sarah Dessen
Har bara läst några kapitel men den är väldigt Sarah Dessenig aka underbar! Dock SÅ långa kapitel. Vilket sätter käppar i hjulen för min läsning, får typ en spärr när kapitlen är så långa är rädd att jag inte ska orka läsa så länge i ett streck. Trots att jag antagligen läser minst lika lång tid om det är en bok med korta kapitel, för då känns det inte alls lika jobbigt att påbörja ett nytt. Aja. Måste bara komma in i den ordentligt! För då tror jag myset gör att de långa kapitlen inte stör längre.

Inuti huvudet är jag kul av Lisa Bjärbo
Aargh har haft denna på hälft i EVIG-HETER. Kanske ska sträckläsa den idag? Fast vill läsa Dessen ju. Hmm. Men skulle vara så skönt att avsluta en bok, tror nämligen Inuti huvudet är jag kul kan gå snabbare än Dessen. Får se hur jag gör. Hittills har den hursom varit trevlig men rätt långsam, hoppas så att det snart ska börja hända saker! Tycker tyvärr det är lite jobbigt att bara hänga i Livs huvud.

Pow wow av Tommy Orange
Har bara läst prologen så kan inte säga så mycket men den verkar intressant! Och högst antagligen rätt mycket mer krävande än böckerna jag vanligtvis läser. Spännande!

När jag publicerar det här har jag faktiskt redan läst klart två böcker, trevligt ju! Och t.o.m. en recension, så den kommer i veckan! Annars håller jag på med en nättidning rätt mycket just nu, och sommarjobbar. Känns inte riktigt som sommarlov, men så är det väl ibland. Har någon läst någon av dessa? Vad tyckte ni?

5 kommentarer:

  1. Jag tyste så himla mycket om Bjärbos bok. Heja alla blygisar där ute!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tror verkligen VERKLIGEN (hoppas!) att jag också gör det bara jag kommer igång!

      Radera
  2. Pow wow och Inuti huvudet är jag kul har jag läst! Tyckte jättemycket om båda två :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Har nu äntligen läst slut Inuti huvudet är jag kul - den VAR SÅ BRA!!!

      Radera
  3. Så blir det för mig också ibland, lite här o lite där.

    SvaraRadera