måndag 16 april 2018

Läsningen (& livet typ lite) just nu

Hallå hejhej har egentligen inte tid att skriva just nu och verkligen inte tid att skriva något mer genomtänkt med länkar och bilder och grejs så ni får en lägesuppdatering! Tjo! Pga är trött på att tänka: borde/vill blogga men orka ta tag i det. Pga vet inte var jag ska börja? Känns som om allt är på hälft och orkar ej börja nysta och skriva mastodontinlägg at once igen. Så då börjar jag såhär! Helt fritt och med noll press osv!

Förutom den lilla detaljen att jag banne mig tänker skriva ett inlägg i dagen den här veckan. SKA! Hahahahah _banne mig_ det uttrycker använder jag aldrig men det passade in här.

Hursom.

Det är ny period! Och sådant. Eller var redan förra veckan men då var jag i Polen två av dagarna och sedan var jag lite sjuk en dag så var bara två dagar i skolan. Så en kan gott säga att det fortfarande är periodstart. Typ. SKÖNT hursom! Inga deadlines. Åtminstone ej prick just nu. Nästa vecka flåsar de väl mig i nacken igen men en ska ju njuta så länge det varar.

Dock är jag rätt dålig på det? Pga har noll rutin med någonting just nu. Eller har nog varit så ett tag. Mest scrollar instagram i HUNDRA ÅR vareviga dag och dreglar över kläder jag inte har råd med. Har inte råd med någonting för tillfället pga köpte alldeles för många ögonskuggor i Polen. Aja okej var ju ej meningen att jag skulle babbla en massa om min vardag har ju en annan blogg för sådant är det tänkt utan: LÄSNINGEN! Var dock meningen att jag skulle komma till det via mitt liv men det har en tendens att ta omvägar.

Detta skulle jag säga: i och med periodstart = noll deadlines så har jag inte böcker jag måste läsa för skolan för tillfället! Antagligen borde jag egentligen göra det men det skiter vi i!! Pga läsa böcker för skolan är typ det mest läsavtändande som finns. Så nu tänker jag åtminstone låtsas att jag har tid att läsa vad jag vill!

För tillfället vill jag läsa en massa typ, eh, jag vet inte, _finare_ litteratur. Eller liksom: inte de YA-böcker jag är van vid, mer böcker om 20+-åringar men snyggt språk om vänskap och sådant. Kan ju ha något att göra med att jag är 18 och gillar att läsa om folk som är äldre inte yngre än mig. Blir nämligen typ depp av att läsa om folk som är yngre än mig och har megaintressanta liv. :-))) Eller något. Aja det verkar inte stoppa mig helt från att läsa om dem pga läser Norra Latin just nu (mycket för att ... få det gjort. Och för att jag också är sugen på tjocka böcker typ oberoende av vad de handlar om.) och andra delen i En ö i havet-serien. Sedan har jag också påbörjat Hasselskogen och det är OCKSÅ en YA men det var ett rec-ex och den har snyggt omslag så tänkte why not haha. Ja och Antiloperna är iofs också på hälft men den passar nästan in på beskrivningen av vad jag är sugen på just nu!

Kom på nu också att jag nästan skulle dö för att få läsa Finns det björkar i Sarajevo? nu också men har noll pengar och förlaget svarar inte när jag frågar om en e-bok. :-( Aja den som väntar på något gott ... dock har jag två sommarjobb vilket är najs! Betyder att jag någon gång i livet kommer få pengar ändå!

Och! Lånade Aednan (egentligen den där ä/ae-bokstaven men den finns inte på mitt tangentbord så kan ej skriva den) av Linnea Axelsson pga såg den typ på Flora Wiströms blogg och den är tjock och verkade najs pga megatjock bok om ett folk <333 men sen såg jag att den är skriven på vers! Och det är typ megajobbigt för skulle funka som prosa och jag vill läsa det så men det går ju ej pga mellanrummen. Aja den är väl fint skriven antar jag. Och det kanske är något med stavelser och sådant som borde göra det rytmiskt fint men äh jag vet inte och bryr mig inte så farligt. Hoppas den är bra ändå. Och de där 700+-sidorna kommer ju gå fort.

Den är den sortens läsning jag är sugen på! Böcker som får ta tid och är megatjocka och typ handlar om generationer. Eller bara unga vuxnas liv. Typ Stål och Alltings början och Den hemliga historien vill jag läsa nu. Också därför jag inte bett om rec-ex på länge vill bort från den pressen. (Även om det finns böcker jag vet att jag kommer villa slänga mig över precis då de kommer ut men försöker verkligen att inte be om ens dem pga kan ju ändå bli så att det tar evigheter innan jag läser. (FDBIS är ju undantag dock.)) Och ja vill ju inte läsa megamassor av sådant som kommer ut prick nu. Och är sådant jag brukar läsa och recensera.

Aja men bloggen då? Har ett gäng recensioner som borde komma upp, nästan alla på böcker jag läst för skolan. En ö i havet tänkte jag dock recensera tillsammans med tvåan! Så har jag ett mina bästa-inlägg på gång och så vill jag skriva om vad jag vill läsa i vår. Så kanske jag hoppar på någon fråga? Finns så mycket nytt sådant verkar det som som jag aldrig deltagit i.

Fattar ej varför jag inte kan hålla mig kortfattat hade seriöst tänkt skriva typ tre stycken max men här sitter vi. Aja nu ska jag typ göra en franskauppgift och kolla hur läsordningen ser ut för imorgon och sedan läsa lite i någon bok. Och kanske koka te? Var länge sen. Det var en sådan där grej som gav mig rutiner. Kanske det kan vara det igen?

1 kommentar:

  1. GUD vad längesen det var jag var inne på din blogg sist märker jag?! Du har ju fått världens finaste header! Älskar att du vill läsa tjocka böcker förresten för jag är typ LIVRÄDD för allt som är över 300 sidor just nu, tror aldrig jag kommer komma igenom dem haha. Fegar och väljer korta/mellanlånga istället för att känna att jag kommer nånvart...

    SvaraRadera