tisdag 2 januari 2018

Topp 5 nya författare 2017

Såg egentligen på Scream men så gick jag in på Bloglovin' och såg att veckans TTT lyder topp tio författare jag upptäckt 2017, vilket ju är najs att lista! Så tänkte försöka på det nu då.

*sidenote: så SKÖNT att vara produktiv och inte bara finnas till med mina egna tankar - känner att jag gjort det lite för mycket på sistone*
 • Benjamin Alire Sáenz - ÄLSKADE Aristotle & Dantekommer 100% läsa typ allt denna människa producerar framöver. Och det han redan släppt såklart!
 • Anna Arvidsson - samma här! Kan ej släppa hennes både långsamma och precisa språk, den smarta handlingen i Ordbrodösen och bilderna Arvidsson skapade i mitt huvud. Och magin!
 • Elin Bengtsson - fångade mig helt med sin novell En vinterlek och fick mig att sukta efter mer.
 • Frances Hardinge - här är det faktiskt inte bara Lögnernas träd med sin fantastiskt smarta handling och sina underbar beskrivningar som är anledningen, utan också Frances själv! Träffade ju henne på bokmässan och hon var så härlig - plus hela hennes utgivning verkar underbart konstig och fantasirik!
 • Mia Öström - också detta en författare med fantastiskt språk, men kanske framförallt för den helt unika känsla som svävade över Skuggsommar.
Och hörni! Fler finns det inte. Eller tja, några fler nya-för-mig har jag läst, men de stack inte ut tillräckligt för att hamna här.

Och hörni #2! Jag har blivir rätt sugen på att läsa en massa under de senaste dagarna. Inte gjort det än, men lusten börjar kanske äntligen finnas. Bara jobbigt att jag har hela tre böcker jag kommit halvvägs i och sedan lämnat, så måste ta mig igenom den först. Egentligen är alla bra, det är bara det att nu är jag ju inte så inne i dem + har kanske inte helt lust att läsa dem prick nu, me ska försöka åtminstone.

Nu ska jag kolla ett avsnitt Scream till slut och sen kanske jag faktiskt läser något! Vi kan ju hålla tummar och tår för det.

6 kommentarer:

 1. Alltid lika intressant att läsa dina inlägg så vi ofta har olika åsikter om böcker :D Ari och Dante var jag nämligen inte alls så imponerad av :b men ordbrodösen håller jag helt med dig om, den var amazing !

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahah jaa, så konstigt att vi ibland tycker helt tvärtom och ibland ändå rätt lika! Men kul ändå :D

   Radera
 2. måste ta tag i mitt liv och se scream. tycker den verkar så bra men har liksom inte tagit mig tiden att börja kolla på den. kul att läsa inlägg från dig igen, kram <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahahah JAA gör't!!! Älskar det. Eller typ det mesta förutom sista avsnittet i andra säsongen heh men alltså så bra karaktärer! Så underbart nördigt vad gäller skräck! *dock inte superkul egentligen för mig som är noll insatt eh* Vad kul att du tycker det, är faktiskt superroligt att skriva igen också! :') kram <3

   Radera
 3. Alltså, det är ju typ pinsamt men Ordbrodösen såg jag överallt innan och kände bara: blööh.. Men det har gått mig HELT över huvudet att det är någon slags fantasy-ish-bok?? Vad trodde jag ens att den handlade om?? Jag vet inte. xD Intressant att en kan döma något så hårt och helt ha missuppfattat handlingen. Nu är jag faktiskt sugen på att läsa den. ^^

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahahah men what ojdå!?! xD Den är riktigt bra! Inte supermycket fantasy egentligen, men ja fantasy-ish absolut - men vad kul att du blev nyfiken nu, läs!

   Radera