tisdag 10 oktober 2017

Topp tio höstiga böcker

Har ej förberett mig för detta tema på något sätt alls så får se vad jag hittar nu helt snabbt ... men topp tio höstiga böcker lyder alltså veckans TTT, eller något med höst bara. Tolkar det som: böcker som ger höstfeeling. Vilket nog främst är böcker som utspelar sig då.
 • Harry Potter och de vises sten av J K Rowling eller egentligen vilken som helst av dem, men tänkte främst på denna pga halloween är extra viktig här.
 • En väktares bekännelser av Elin Säfström - okej minns ärligt ej när denna utspelar sig exakt, men har för mig att det är höst? Minnesbilderna jag har av den är åtminstone höstiga, typ regn och höstlov och så. Aja - den passar att läsa närsom men tänker nog att den är extra mysig nu!
 • Allt jag säger är sant av Lisa Bjärbo tycker jag så mycket om och nu var det ett tag sedan jag tipsade om den! Läs. Tycker den är very much höstig! Inte minst pga omslaget.
 • PAX - Mylingen av Åsa Larsson, Ingela Korsell & Henrik Jonsson eller vilken PAX som helst iofs, obviously pga monster. Tog främst denna pga halloween!
 • Nordiska väsen av Johan Egerkrans obviously pga väseeen. Enda grejen jag särskilt verkar förknippa med hösten verkar ju tråkigt nog vara monster? Haha. Aja - se detta som tips för halloween.
 • Det handlar om dig av Sandra Beijer - känner mig rätt stolt pga mindes att det är höst i denna. Okej är höst i många böcker men ändå. Det här är också en skitbra bok! Läs!
 • Ingen normal står i regnet och sjunger av Sara Ohlsson pga höst = regn där jag bor och så var det med den saken.
 • Omänniskor av N Johansson & K Svensson - har typ inte tänkt på denna sedan jag läste? Men den var ju ändå rätt bra. Och omslaget skriker ju redan höst.
 • Engelsfors-trilogin av Mats Strandberg & Sara Bergmark Elfgren - känner en så stark vilja att få alla som ännu inte läst att läsa dessa böcker pga de är fantastiska. Och höstiga både iom skola och övernaturligheter.
 • Under odjurspälsen av Klara Krantz utspelar sig på höstlovet och vad kunde vara mer höstigt än det? Mycket äpplen och skog och starka känslor.
Sådärja! Faktiskt mycket nöjd med de titlar jag skrapade ihop - en hel del jag liksom ej pratat om på ett tag ju! Läs allt! Så himla blandat också - superkul att göra en lista med en årstid som enda gemensamma nämnare.

Nu ska jag se på Before the Flood pga det måste vi i samhällsläran. Eller baka äppelugnspannkaka. Eller kanske båda samtidigt? Ändå höstiga grejer.

Har förresten skrivit tre recensioner idag! Kul! Och bokmässaninlägget blir nog rätt snart klart det med och så har jag en IMB-video att redigera. Försöker tappert få igång bloggen igen och det är mycket kul men också rätt tidskrävande. Ses mycket snart pusshej.

4 kommentarer:

 1. Den senaste veckan har jag varit riktigt sugen på att läsa Engelsforstrilogin och nu blir jag ännu mer ! Säg tre saker varför jag borde läsa den så är den första delen med i min nästa bokbeställning ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha I'll take the challenge! Dock är det ju ett tag sedan jag läste men eeh ... så här minns jag typ att jag tyckte:
   1. SLUKLÄNSING. Seriöst en flyyyger igenom trots tjockleken och blir typ helt beroende.
   2. Karaktärerna! Finns för det första så himla många, så alla hittar någon att känna igen sig i, och de är alla så bra och komplexa och olika! Och bandet de skapar till varann!
   3. Stämningen! Vet inte helt hur jag ska förklara detta pga vet ej helt själv en hur jag menar, men den är liksom rätt mörk och mycket 90-talsteenageskräckfilmig. Perfeeeekt på hösten med sin blandning av häxor och död och andra mörka krafter och helt vanligt ultradramatiskt tonårsliv.

   Radera
  2. Det var tre riktigt bra orsaker ! Boken är beställd hehe :D

   Radera
 2. Jodå, det är höst i En väktares bekännelser:) Trevliga boktips, av vilka jag inte ens läst hälften. Jag älskar verkligen hösten och läsning är ett självklart inslag i det allmänna myset.

  SvaraRadera