söndag 24 september 2017

Vecka 35-38 Skola, teater & mat

Heeej världen! Är så dålig på det här med blogg för tillfället. Mycket tråkigt pga älskar det ju. Aja. BOKMÄSSA PÅ FREDAG!!! Så najs. Ska du dit? Please do let me know in the comments vill mycket gärna träffa någon!! Är där på fredag och lördag med min syster alltså.

Aja det har gått en månad sedan jag senast skrev den här typens inlägg. SJUKT HUR FORT TIDEN GÅR osv. Påriktigt. Har levt ett så hiiimla hetsigt liv ända sedan skolan började igen, känns det som. Har inte tid för något extra alls - varje dag är liksom millisekundplanerad typ. Inte riktigt, men nästan. Är liksom inte ofta som jag sätter mig ner med en bok. (Eller okej typ varje dag men detta är faktiskt cirka enda lugna stunden. Okej ska sluta överdriva.) Har liksom inte ens tid att läsa mina bästa bloggar WTF??? Men let´s see what all the fuzz izz abaut nu då.

VECKA 35
  • vad gäller skolan var det vanliga läxor och inlämningar och klassplaneringar
  • på lördag var jag på Karis pride! Var fint och så men rätt litet. Var kul att gå! Hade fint smink.
  • senare på lördagen hade min mommo kräftskiva för släkten med kräftor för de som äter och kåldolmar för de som är veg. Var mycket gott!
  • Läste ut Jack!
  • okej jag minns verkligen inte något annat jag gjorde hahaha.
VECKA 36
  • vi började göra en tidning i finskan som jag blev chefredaktör för - denna vecka filade jag mest på designen för tidningens nätsida. Vi gjorde alltså en nät-tidning! Såklart. Var ju ändå jag som bestämde.
  • Jag hade fraskaprov och skippade brankkis tror jag.
  • Planerade fredagsjumppans kommande termin på bibban, lånade rätt många böcker.
  • Var på tupperwareparty hos mommo! Jag, mamma, syrsan och ett gäng tanter. Var mysigt och kul, tänkte lite på att bli tupperwareförsäljare (som alltså springer omkring på partys och berättar) men alltså tror jag har tillräckligt som det är.
  • Min äldsta lillebror fylld fakkin' tolv!!! Shit när bleeeev han så stor. Han var dock på lägerskola just den dagen men kom hem på eftermiddagen så vi fixade middag i sängen istället för morgonmål. Var mysigt ändå! Och han verkade bli glad för grejorna och maten och nu är han tolv hipphurra.
  • Jag var på audtion för en musikteater på söndagen! Gick inte superbra, men kom vidare, är med.
  • Vi fixade en svart prinsesstårta till Alfred äääälskar prinsesstårta.
  • Var till Iso-Omena, drack milkshakes, gick rätt mycket i H&M och kollade kläder till pojkarna det var kul ett tag.
  • Jag drack te rätt ofta.
  • Läste på en bok jag testläser! Varit så dålig på det hittills - kommer aldrig ihåg det eh ... Men när jag väl gör det gör jag det faktiskt rätt ordentligt och bra men alltså det är svinsvårt! Är ej van att kritisera böcker så tidigt, så i delar osv! Men intressant och kul.
  • såg på PLL det är mycket spännande! Dooock blir jag rätt irriterad på Emily rätt ofta. Eh.
  • Började skriva på en grej! Okej kan ha varit redan veckan innan vet ej säkert. Och det är sååå kul! Dock ej gjort det på ett tag nu, men men ...
  • Rihanna släppte Fenty beauty! Jag och en kompis satt och köade och dreglade typ klockan elva då det släpptes. OCH! Jag kommer kunna köpa det på Sephora nästa vecka!
VECKA 37
  • stressade sååå mycket med tidningen den här veckan. Mitt jobb var alltså att läsa igenom allas texter, kolla att de funkade, att allt fanns med osv, samt sätta in dem på sidan och se att allt såg rätt ut och alltså det var inte superlätt med vårt tröga internet och alla olika fonter som skulle ändras till samma och radavstånd som inte ville funka osv osv. Men! Det gick! Visserligen skrev jag aldrig en huvudtext (har ingen aning om vad det egentligen heter på svenska - ledare kanske?) men men. Kanske gör det ännu.
  • Stressade också en del med en psykkakurs jag går på nätet eftersom läraren som skulle ha den på skolan sa upp sig. Det känns både lättare och svårare med nätkurs, men kul att testa ju!
  • hade fredagsjumppa det var suuuperrörigt.
  • Var på rep med teateeern på lördag söndag. Fick pizza på slutet på lördag, min veganpizza var typ det sorgligaste ever men den fanns.
  • Var på minikräftskiva på lördag det var mysigt!
  • säger så himela tråkiga grejer om varje vecka förlåt för att jag inte minns någonting. Och ärligt också för att mitt liv ej är superinnehållsrikt haha.
VECKA 38
  • började veckan med att hitta en gnejssten på busshållplatsen. Behövde den till skolan. Typ tre andra personer hade brytt sig om uppgiften - så himla konstigt att trots att jag verkligen gör i sista minuten har jag ändå gjort mer än de flesta? Hahaha.
  • frös antagligen. Gör nämligen det varenda himla dag i skolan. MEN! Idag fick jag en tröja som är mycket varm och mysig kommer ej dö mer.
  • Hade antagligen huvudvärk också pga detta är också mycket frekvent återkommande nuförtiden. Vet ej varför, tycker liksom varken att jag stirrar på skärm eller kisar eller spänner mig supermycket men är väll kanske stres eller något ändå. Eller fel sorts glasögon. Blir iallafall mycket irriterad på detta det stör liksom ALLT.
  • Hade planeringssamtal med han som sköter sånt - studiehandledaren? Tror det kan vara titeln. Aja det kändes skönt att äntligen få klart att det faktiskt går att skriva så många ämnen som jag vill! Kanske. Hoppas verkligen, vet liksom ej vad jag ska lämna annars. Men får se lite längs med kurserna tänker jag också - om jag vill fortsätta liksom.
  • På onsdag och torsdag läste jag kemi, pga prov på fredag. Provet var så mycket enklare än jag förväntat mig blev typ besviken haha? Men skönt såklart också. Och allt är ju antagligen ändå inte rätt är sällan så.
  • Gjorde ceasarsallad. Samma som jag alltid gör. Kikärterna blev megakrispiga och såsen god as always. Faktiskt typ min bästa sallad!
  • DOCK är också tacosallad helt fantastiskt gott. Åt det på fredag. Äääälskar.
  • På fredag hade jag också fredagsjumppa! Var mycket lugnare än föregående gången, skööönt. Var faktiskt ganska kul.
  • Och på kvällen for jag på ett konvent för en av gymnasieskolorna här nära. Var helt okej, inte superkul pga kände inte särskilt många och hade inte lust att lära känna någon heller och så hände saker jag ej vill skriva om här men alltså hade inte supermycket tid för dans ex.
  • nästa dag var det teater klockan tio igen! Höll på till lite efter tre. Hemma gjorde jag psykkauppgifter. Och såg en film! Som var lite konstig men snygg och alltså kul att en vågar testa annorlunda grejer ju - King Arthur från i år.
  • Och idaag då! Idag var jag i duschen och äntligen ser mitt hår okej ut sedan jag klippte det (gjorde jag förresten också någon av dessa veckors lördagmornar) pga fick lufttorka istället för dyntorka. Var supervarmt ute fick lite panik. Är också så otroooligt vackert ute just nu med löv i alla färger och dimma och allt. For till en matmarknad den var så bra och mysig! Fanns får och alpackor och en get som var mycket söt och en tant som sålde en tröja till mig för megabilligt (jag fattar ej hur en egenstickad tröja kan kosta bara 20? (typ 200 kr) Hur??? Måste ju ta längre än typ två timmar att sticka liksom.), asiatisk veganmat, en gubbe som sålde egengjord ketchup och fruktremmar och sylt och grönsaker, äppelmust, honung, en massa vitlök, senap, bröd, nötkex .... äääälskar den typens marknader. Och var ju helt fantastiskt väder.
  • Efter det åt jag och räknade matematik och så kom min moster och hennes soon to be man och vi åt banankaka och de pratade och jag räknade mest och kommenterade något emellanåt. Så sjöng de singstar och jag gjorde psykka och så fixade jag klart en recension och nu sitter jag här.
Ändå varit väldigt väldigt produktiv det här veckoslutet? Eller känns ändå så när jag skriver upp. Imorgon fortsättr provveckan med matteprov och så hoppas jag se så mycket Buffy som möjligt för det tas tydligen snart bort från Netflix :'(((( och kanske planera något lite med tutorerna har ju förresten gjort det lite hela tiden under dessa veckor. Och haft elevkårsmöten med.

Hahah sådan skillnad på första och sista veckan här ... men alltså jag minns verkligen såå dåligt vad jag gjort när!? Aja, hoppas ni har det fint vi hörs pusshej!

6 kommentarer:

  1. Det är så kul att det snart är bokmässa! Vi måste ses där! Jag är på mässan fredag eftermiddag, lördag och söndag! Ska du gå på Annornas samtal på fredagen kl. 16.30?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jaa eller hur!! Ja, hade definitivt tänkt gå på det, så vi kanske kan ses senast där? Är så pepp på att träffa alla!

      Radera
  2. Åh, vad roligt att du ska till bokmässan! :) Velade fram och tillbaka superlänge om jag skulle åka eller inte, men bestämde mig till sist för att åka. Jag ska vara där fredag och lördag. Ska du på bokfrukosten på fredagen?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Men åh, yay att du är på väg! Nej, hinner inte dit till dess :/ men vi måste ses nåt annat tag! Kan ju höras på Facebook typ :)

      Radera
  3. Jag är där på fredagen. Det vore himla roligt att se dig i verkligheten:) (Tack för femman på Goodreads, f.ö.)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jaa detsamma! Ska hundra procent gå på ditt "scenframträdande" (vet ej vad en ska kalla det - intervju är väl antagligen mest rätt iofs ..?) så vi ses där! Haha, var ju boken värd - tack så mycket för ett till superfint äventyr! <3

      Radera