tisdag 20 juni 2017

Top ten series I've been meaning to continue but haven't

Veckans Top Ten Tuesday är egentligen topp tio serier jag har tänkt påbörja men ej gjort - det här är dock inte ett särskilt aktuellt ämne för mig, jag menar: att påbörja serier är ej ett problem. Ett större är istället att fortsätta på dem ... så jag tänker istället lista tio serier jag borde ha fortsatt på för länge sedan.
 • Iron Fey av Julie Kagawa - alltså jag gillade faktiskt den första delen riktigt mycket, och de två första böckerna i hennes andra serie är också fab så vet faktiskt inte varför jag ALDRIG är sugen på att fortsätta?!? Aja, någon gång.
 • Edens blod av Julie Kagawa - det här är ju ovan nämnda andra serie och eftersom jag typ dog pga tvåans slut så är det verkligen ett mysterium att jag ej avslutat denna trilogi än.
 • Trolldomens tre skrifter av John Stephens - ännu ett mysterium. ÄÄÄÄLSKADE ettan och har till och med läst om den nyss men har jag läst tvåan? Noup.
 • Månkrönikan av Marissa Meyer - alltså ärligt är en delvis orsak till detta att Modernista ej verkar vara påväg att publicera Winter (tycker faktiskt det är superdåligt av dem att sluta publicera serier mitt i - ej första gången liksom.), men annars vet jag ej? Har inte haft tid, typ? Älskar liksom Cinder och Scarlet. Tror dock att denna kommer läsas rätt snart pga läste ju Heartless av samma författare nyss och ÄLSKADE så är mycket sugen på mer.
 • The Maze Runner av James Dashner - okej, så den här serien är jag verkligen inte sugen på att fortsätta men av någon konstig anedning frågade jag ändå efter tvåan som rec-ex ... tror jag? Har den åtminstone. Var ej totalfrälst av ettan alltså, men tänker att jag kanske ändå någon gång ger uppföljaren en chans pga andra gillar ju.
 • Legend-trilogin av Marie Lu - alltså den här är ju ärligt det allra STÖRSTA mysteriet pga detta är så en favvoserie och en skulle ju tro att jag skulle slängt mig över Champion så fort jag lade händerna på den. Men nej. I två/tre år har den fått stå oläst. Men det SKA bli ändring på detta i sommar! (Och okej: delvis anledning är att jag ej vill att det ska ta slut kombinerat med att mina förväntningar är sjukligt höga.)
 • Den femte vågen-trilogin av Rick Yancey - älskade Den femte vågen - men sen fick tvåan mycket sämre recensioner så peppen försvann. SKA dock även ta tag i denna i år har jag tänkt.
 • Anna, Lola, Isla-trilogin av Stephanie Perkins - Anna var ju supermysig så mycket konstigt att jag ej läst Lola än. MEN också här delvis anledning: Modernista verkar ej vara på väg att publicera Isla UGH.
 • Half Bad-trilogin av Sally Green - gillade ettan sådär och tvåans omslag är gräsligt. Men jag ska. Jag vill. Många älskar ju.
 • Lumikki Andersson-serien av Salla Simukka - här har jag intalat mig att de är tråkiga och thrilleriga och mörka och är sällan pepp på sådant. Men alltså ettan var ju bra. Då. För x antal år sedan då den lästes.
Och det här är ju verkligen inte alla. Grej som gör det värre: har många av uppföljarna, och de flesta är rec-ex. SKÄRP DIG ELVIRA.

Snälla säg att någon annan har samma "problem"?

8 kommentarer:

 1. Ja, jag har samma problem med att starta serier men sedan glömmer eller väljer att inte slutföra dem.

  Iron Fey låter som en sådan intressant serie. Nu vill jag också läsa det!

  Jag har sett de två första filmerna för The Maze Runner. Jag vet inte huruvida jag vill läsa böckerna, men kanske kommer jag en dag.

  Här är min Topp tio tisdag .

  SvaraRadera
  Svar
  1. ja! det finns så många! Och jaa alltså egentligen är ju Iron fey ändå lite annorluna än en är van med - eller åtminstone jag har läst ytterst få älvböcker.

   Radera
 2. Trolldomens tre skrifter borde jag också verkligen fortsätta på!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ojj wow kul att någon annan har den på hälft! Tycker jag typ inte sett någon skriva om den serien ..? Eller det kanske är pga nästan gammal nu. Men ja.

   Radera
 3. MEH HALLÅ HAR DU INTE LÄST KLART LEGEND?????

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eehh ... nej? *springer och gömmer mig under täcket* alt. *börjar hetsläsa genast*

   Radera
 4. *räcker upp en hand* Jag har lite samma "problem", även om jag älskade början på en serie så tar det ibland föör lång tid innan jag ger mig på nästa del. Oklart varför.
  Edens blod läste jag nyligen och blev riktigt positivt överraskad av hur bra den var! Inte för att avskräcka dig från andra delen i femte vågen, men den kändes ganska oklar tycker jag? Den kändes lite stressad eller något, gillade ändå första delen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja alltså jag förstår verkligen inte!?! Kanske har nåt att göra med att världen liksom inte är ny sen mer, eller nåt ..?

   Och åh nu blev jag pepp på att lösa sista delen! Men nneeej vad gäller Femte vågen >.< aja måste ju läsa den ändå men ... ska försöka att inte hoppas på så mycket då!

   Radera