tisdag 27 juni 2017

Top Ten Books I've Read so far in 2017

God morgon! Än en gång sitter jag på min arbetsplats och författar ett nytt blogginläggg. Det är grått ute, stolen är hård men fåglarna sjunger och träden susar emellanåt. Nu har jag varit på jobbet i elva minuter, ingen har kommit än. Får se vilken sorts dag det blir idag!

Dagens inlägg är en top ten tuesday och veckans tema lyder: topp tio böcker jag läst hittills i år. Blir nog inte supersvårt att välja för har baraläst 25. Så tio-toppen är ju inte nödvändigtvis superhård. Men ändå! Dessa:

 • Heartless av Marissa Meyer som tog mig med storm. Har inte släppt den än. (Okej - var väll knappt en vecka sedan jag läste ut men ändååå)
 • Vitormen av Åsa Larsson, Ingela Korsell & Henrik Jonsson - PAX gör mig aldrig besviken.
 • Drömtjuvarna av Maggie Stiefvater - såsåsåååå bra! Magi. Ska läsa Sovarna som nästa bok har jag tänkt.
 • Uppstigningens brunn av Brandon Sanderson - också helt otrolig bok. Och ändå sjukt pga 900 sidor!?! Men älskade liksom varenda ord.
 • Den ökända historien om Frankie Landau-Banks - <3<3<3<3<3
 • Enda vägen av Anna Jakobsson Lund - som jag fortfarande inte recenserat ..!
 • Aristotle & Dante Discover the Secrets of the Universe av Benjamin Alire Sáenz - älskar älskar ÄLSKAR Aristotle & Dante!!!! 
 • Nordiska gudar av Johan Egerkrans - SÅ fantastiska bilder, så spännande mytologi.
 • (Naondel av Maria Turtschaninoff som jag läste på finska men som var brutal och vacker för det.
 • Ordbrodösen av Anna Arvidsson som också var vacker men inte brutal utan spännande och intressant med sin magi.)
De två sista är i parentes pga fyror. Resten är femmor! Woohoo! Och jag älskar dem alla superdupermycket så visst blev det en tuff topp iallafall. Undrar vilka tre som kommer bli årets allra bästa ... nu är jag supernyfiken på vilka era bästa varit! Så without further ado - hejsvejs! Ha en toppendag.

7 kommentarer:

 1. Excellent list! Lots of good books on here, many that I keep seeing pop up again and again.

  Here is our TTT.

  SvaraRadera
 2. JA allstå Aristotle och Dante!! Älsk på den. <3
  Läser Nordiska Gudar just nu, den är verkligen så himla fin. <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eller hur så mysig och vacker och fiiiin är den!! Och åh vad kul! Gillade den mycket, skrattade också typ rakt ut åt vissa grejer typ - likmaskar --> dvärgar. WHAT.

   Radera
  2. HAHA, men JA, så underbar! Älskar också i skapelseberättelsen i början att en jättes ena ben avlade en son med det andra benet.... Tack för de bilderna liksom :)))

   Radera
  3. ja jag med! var tvungen att återberätta till alla i min närhet typ när jag läste x) och blir helt förundrad över att det liksom ÄR en skapelseberättelse!?! som är supergammal!?! så häftigt och komstigt liksom.

   Radera
 3. Sovarna bordej ag också ta och läsa. Sedan förstår jag inte varför inte fjärde boken översätts. Den har ju funnits på engelska jättelänge nu!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh men kul! Och ja har också tänkt på det - mycket besynnerligt :S men hoppas de gör det alls!

   Radera