söndag 16 april 2017

Mina bästa: contemporary

Hej tänkte det var dags med ett till "mina bästa"-inlägg! Denna gångs tema är contemporarys dvs "vardagsböcker". Dessa är mina favoriter! (Utan inbördes ordning)
HELT otroliga böcker som både ger upphov till fjärilar i magen och tårar. Samt fantastiskt språk och underbara karaktärer! Om du missat - det här FÅR inte missas.

Det handlar om dig av Sandra Beijer
Språket är det som är allra bäst med denna, men också den rätt vardagliga berättelsen jag tror många känner igen sig i - himla smärtsam första kärlek dock.

Jack av Christina Lindström
Något av det bästa jag läst - fan-tastiska karaktärer, full med humor, älskar storyn, älskar ALLTING. Får SÅ inte missas.

Jag går dit du går av Nina LaCour
Läste jag en sommarnatt för kanske fyra år sedan och älskade. Sorglig men också full av liv, en massa konst och fina karaktärer och relationer.
Jellicoe Road av Melina Marchetta
Den här boken är så himla mycket men mest är den ändå mysterier och vänskap och underbara karaktärer och miljöer. Får inte heller missas ..!

Carlstenveckan av Johanna Schreiber
Kanske inte på samma nivå som många av de andra här, men ändå riktigt bra lättsam, mysig läsning med hög igenkänningsfaktor och pirrig kärlek.

Kanske är det allt du behöver veta & Den ökända historien om Frankie Landau-Banks av E Lockhart
Bägge dessa är fantastiska! Sådana sträckläsningspärlor med mysterier, färgstarka personligheter och intressanta miljöer. Bägge handlar om lite _rikare folk_, den ena mycket om feminism och psykologiskt intressant medan den andra handlar mycket om vänskap och har en twist som vänder upp och ner på allting på slutet.

Fangirl av Rainbow Rowell
Himla söt historia och åtmnstone jag kände igen mig mycket i Cath! Älskar Levi och tvillingarnas relation.

Som stjärnor i natten av Jennifer Niven
Åh, älskar den här boken - djup och hjärtskärande men också ljus, karismatisk och med himla snyggt språk.
Mitt perfekta liv av Sarah Dessen
Min bästa Dessen - sommarläsning men också så mycket mer. Underbara karaktärer, fantastiska familje- och miljöskildringar.

Malin + Rasmus = sant av Moni Nilsson
Den här boken lämnar en i spillror men är också fullproppad med kärlek och liv och personer en önskar en kände.

Aristotle & Dante Discover the Secrets of the Universe av Benjamin Alire Sáenz
Så så så fint språk, underbar vänskap och underbar pappa-son-relation.

Född fenomenal av Josephine Bornebusch
Jag väntar fortfarande på nytt av Bornebusch det MÅSTE ju komma. Älskar humorn i den här boken, älskar Rut och gillar kärleksstoryn mycket.

Allt jag säger är sant av Lisa Bjärbo
Älsar Alicia, älskar mormorn, älskar språket, älskar caféjobbet och färggrannheten. Den här är de finaste höstlöven i bokform typ.

Och det var de! Om jag får säga det själv så har jag nog ändå läst en hel del contemporarys - speciellt svenska, så ni kan faktiskt lita på mig rätt långt när det kommer till det här. (+ har läst om många och de höll fortfarande <3) Dessa ÄR liksom faktiskt guld. MEN jag vill ju ha nya guldklimpar - så tipsa mig i kommentarerna! Vilka är dina bästa contemporarys?

Förra "mina bästa" handlade om postapokalyps & dystopier!

8 kommentarer:

 1. Har du läst Anna/Lola/Isla-böckerna? Tror du skulle kunna gilla dem (:

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, Anna har jag faktiskt läst! Tyckte den var riktigt söt men kom faktiskt inte ihåg den då jag gjorde listan ..? :S Inte läst Lola än, men det måste ju bli av!

   Radera
 2. Har du läst Saving Francesca? Den är också av Melina Marchetta! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh ja, den är ju också bra! Gillade den mycket då jag läste, men den har ändå inte fastnat i minnet lika bra som Jellicoe :P

   Radera
 3. åh älskar bilderna i detta inlägget! så fint ihopkopplade liksom. fick också en del lästips, jack borde jag kunna ta mig igenom. kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. åh tack vad roligt!! blev rätt nöjd själv också över idén :') och vad kul! Jack borde du 100% läsa den är helt fantastisk tycker jag. kram!

   Radera