tisdag 21 mars 2017

Top Ten Books I've Read in One Sitting

Veckans Top Ten Tuesday lyder tio böcker jag läst i en sittning. Kom faktiskt på oväntat många! Eller ej 100% men basically - läst nästan utan paus åtminstone liksom. Främst är det nog snyggt språk + korta kapitel som definierar dessa. Plus alla är i princip favoriter. Sträckläsning är liksom alltid ett gott tecken.
Har äntligen härmat Anna med egengjord bild - har beundrat hennes så himla länge!
 • Sword Princess Amaltea av Natalia Batista pga seriealbum men också jäkligt snyggt och bra.
 • Jag går dit du går av Nina LaCour - nu börjar det vara riktigt länge sedan jag läste denna - nästan fyra år - men den lever fortfarande starkt i mitt minne. Dock är det nog dags för en omläsning ... håller den än?
 • Jag lever, tror jag av Christine Lundgren - tog ett tag att fastna i denna men när jag gjorde det gjorde jag det verkligen. Främst pga fantastiskt rappt språk, men även en gripande story.
 • PAX-böckerna av Åsa Larsson & Ingela Korsell är ju megasuperspännande och lättlästa och roliga och så så klart en alltid sträckläser dem.
 • Klassresan och Malin + Rasmus = sant och Semlan & Gordon och okej allt Moni Nilsson skrivit för att ... ni vet ju.
 • Jack av Christina Lindström - den här boken är helt jäkla otroligt. Främst pga karaktärerna men också språket och drivet och ah, allt!
 • Den sovande och sländan av Neil Gaiman & Chris Riddell är en underbar saga för lite äldre, känns himla fräsch men har samtidigt det där magiska sagoskimret kring sig. Kort med bilder så går snabbt - men ändå mycket innehåll!
 • Kanske är det allt du behöver veta av E Lockhart - spännande, snyggt språk, korta kapitel. Jag ser ett mönster ...
 • Det fattas en tärning av Johanna Thydell - minns att jag inte kunde släppa när jag läste denna, dock minns jag inte exakt varför och storyn är så gott som borta från mitt minne eh ... men det har varit mycket så med Thydells böcker - de går supersnabbt att läsa men finns heller inte kvar särskilt länge. DOCK tycker jag verkligen ni ska läsa denna - och allt annat av henne - för hennes språk ... det är något speciellt med det, så himla rent och liksom perfekt och fångande på något vis.
 • Det handlar om dig av Sandra Beijer - såklart jag sträckläste denna - det var i princip givet på förhand. Den är dessutom som gjord för det - har riktigt korta, loksom episodiska kapitel och ett fan-jäkla-underbart-tastiskt språk. Storyn är ju egentligen noll procent unik men den är det enda som är.

Alltså det här var ju en mycket kul lista att göra! Så himla fina böcker dessa som jag nog tappat bort lite. Förutom vissa då som aldrig kommer sluta nämnas eh ... Tycker ni ska läsa prick alla dessa, de går ju snabbt dessutom. ;-D

Vilka böcker har ni sträckläst?

2 kommentarer:

 1. Den sovande och sländan önskar jag fanns när jag var liten! Tur den finns nu och att den funkar för både barn och äldre. :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh ja håller med, det är ju verkligen en superfin sagobok!

   Radera