söndag 5 mars 2017

Film, tv & musik i februari

Vi är i mars så dags att summera februaris insupna popkultur!
Gilmore Girls S5E21-S7E22 (S5-10/10 S6 8.5/10 S7 8.5/10)
Gilmore Girls: A year in the Life S1 (8.5/10)
Degrassi: Next Class S1E1-S3E10 (8/10)
Riverdale S1E1-E5
Oscargalan (7.5/10)
Moana (8/10)**
Reign S3E12-15
~
OBS JAG GER INTE "RATINGS" TILL TV-SERIER OM JAG INTE SETT SLUT EN SÄSONG UNDER DEN HÄR MÅNADEN
*sett förut
**bio

Bästa nya: Alltså typ Degrassi: Next Class faktiskt! Tyckte det var supermysigt att kolla på när jag lag hemma sjuk. Moana var dock också riktigt bra! Älskar många av sångerna.
Bästa gamla (serier jag sett på förut, men inte dessa avsnitt, räknas också): Men Gilmore Girls är ju typ enda kandidaten här? Skulle säkert annars också blivit det. Verkligen sträckkollade de sista säsongerna, gud. DOCK var de ju inte lika bra som de tidigare. Tyckte inte det hände särskilt mycket och allting gick åt fel håll!! Femte gillade jag dock suuupermycket. Var ju där Logan kom in i bilden och ÄLSKAR honom. Okej not so much efter A year in the life men jaa ...
Besvikelse: A year in the life ändå. Pga WTF håller Rory på med?!?!
Överraskning: Degrassi hundra procent! Gick in i det med antagandet att det skulle vara något i stil med Hannah Montana och det överraskade mig med att vara riktigt seriöst! En massa tabubelagda ämen tas upp, riktigt bra också tycker jag, då en tänker på att det är en amerikansk ungdomsserie. DOCK tycker jag inte alltid det är världens mest trovärdiga porträtteringar av 16-åringar, men men what to do. Skådespelarna är heller inte alltid megabra, men det stör ändå inte efter ett tag. Stör mig på en del karaktärern medan jag gillar och känner med andra, precis som det ska vara alltså! Men ugh nu har jag sett allt som fanns ..! Lite skämskudde ibland men mest trevligt.

via GIPHY
Tipsar alla om pga inte många som vet om: Alltså har verkligen lust att tipsa alla om Degrassi, så: GE DET EN CHANS!
Kommentar: Planeringen gick helt ok, såg ju slut Gilmore Girls och hann till och med med A year in the life. Såg också Moana i byn! MEN började varken på The OA eller Black Mirror, tråkigt nog ... hoppas det blir nu i mars istället då! Såg på Riverdale som det var tänkt men är MEGAefter i Shadowhunters, får de hur det blir med det ... Blev ju superlite film men det förstår en ändå eftersom jag kollade så mycket på Gilmore och Degrassi.
Vad händer i nästa månad? Förhoppningsvis ser jag slut Reign såsong tre! Och börjar på fyran som ju börjat nu ugh vill också se!!! Fortsätter på Riverdale och har påbörjat Buffy the vampire slayer, kanske påbörjar något annat också - typ The OA eller Black Mirror. Vill också fortsätta på The Flash men får de hur det blir med det. Ska även kolla Now is good till skolan!

via GIPHY

MUSIK & PODCASTS

Podcasts har jag inte lyssnat megamycket på, typ ett avsnitt var av Flora & Frida, Bladen brinner och Sanningens mammor. Ja och så började jag lyssna på Witch please! Mycket bra podd som analyserar Harry Potter från alla håll möjligt. Minus för att jag känner mig dum när jag lyssnar ...

Lyssnat typ bara på filmmusik denna månad. Älskar det - speciellt Disneys gamla klassiker, typ Colors of the Wind, I'll make a man out of you och Beauty & the Beast. Plus lite Forzen-sånger och en massa Les Misérables! Och en hel del High School Musical också. Älskar HSM-musik. Så mycket nostalgi och glädje. Och Moana såklart! Dessa är några av mina favvos:
Och, once again: jag behöver musiktips! Så trött på det mesta eh.

Puss kram hörs snart bloggis och cyberspace!

6 kommentarer:

 1. Alptås jag förstår dig helt om att lyssna på Disney låtar. De är ofta sååå bra! :) <3
  Har du hört Melanie Martinez? Jag lyssnar mycket på henne på sistone. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. ElLER HUUUR!! <33
   Och nej, faktiskt inte!? Ska kolla upp asap!

   Radera
 2. Åhhh vill också se Moana! Tycker den verkar så bra! Sen är det ju Lin Manuel Miranda har varit med och skrivit musiken till filmen, och det är ju han som skrivit Hamilton, så det gör mig bara ännu mer taggad!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det borde du 100%!! Och vaa hade jag ingen aning om?!? ÄLKSAR dock musiken i Moana, MÅSTE ta tag i att lyssna på Hamilton!!

   Radera
 3. Rekommenderar Hamilton-soundtracket ! Som Kimberly älskar jag också Lin Manuel Miranda och hans Hamiltonsånger är så himla bra ! Finns på spotify :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fattar verkligen inte hur jag inte lyssnat än ... men ska! Måste! NU! Och tack, hade faktiskt inte ens tänkt på att kolla spotify ... :S

   Radera