torsdag 1 september 2016

Ett infall

Blir lite mindre ambitiöst inlägg idag pga varit tvungen att öva på franska pga prov imorgon och det är så SVÅRT när allting är nytt att försöka plugga in alltihopet i huvudet. Så att. Jag borde egentligen göra det nu med.

MEN! Jag har en så himla konstig/oförväntad sak att prata om, som jag dock kanske nämnt lite i förbifarten innan.

Jag känner mig nämligen supersugen på: SKRÄCK! Wtf.

Helt plötsligt har jag kommit över min skräckmotvilja. Förr har jag helt enkelt haft någon sorts fördom kring skräck som löd: då att bli rädd är det viktiga får inte språk, karaktärer, dialog etc så mycket rum som jag vill att de ska ta i en berättelse. Nu har jag kommit till andra tankar och inser att om skräck ska bli bra, måste allt det andra runt omkring också vara det.

Och helt plötsligt vill jag bara bara konsumera skräck.

Anledningen till detta tror jag stavas De dödas röster, en thriller/skräck-podd om ett påhittat mord som det forskats alldeles för lite inom, enligt "berättaren" som var nära vän med flickan som mördades. Jag blev lite besatt, som så många andra och nu vill jag ha mer av samma sort - rollspel, svart magi, såriga relationer och framförallt: ett himla bra mysterium med karaktärer en bryr sig om. Plus fascinerande miljöer.

Alltså - varför har jag dömt ut hela skräckgenren efter mellanåldernskräcken jag läst? De är ju obviously en helt annan sorts skräck. Finns ju uppenbarligen en himla massa bra om en hittar rätt och går till de lite högre åldersgrupeprna. Eller okej - det kan jag ju inte veta än, har ju inte läst något. Men tror verkligen.

Främst vill jag se 80/90-talfilm och tv-serier, samt nyare om de har samma känsla. Stranger things är ju en självklarhet - började se på igår och tycker redan det är väldigt bra. Främst otroligt snyggt, men även effektivt filmat. Scream-tv-serien tipsade Anna om häromdagen och blev väldigt nyfiken. Tror den är super! Sedan så ... vet jag nog inte riktigt vad som finns.

Jag är ju HELT ny inom genren = vilsen af. Så snälla hjälp! Behöver alla tips jag kan få men tänk alltså inte för komplicerat, det ska helst vara megaspännande och inte tegelstenslångt för då avskräcks jag bara. Och tipsa supergärna om film och tv-serier! Som dock inte är ALLDELES för blodisande pga är ju som sagt inte så van. Men vill bli! Tror det här kan bli en så himla himla bra höst med skräcken på min sida haha.

Imorgon sätter jag mig förhoppningsvis ner och skriver typ en recension - men tills dess hoppas jag kommentarsfältet fylls av tips!

Kram hejdå!

2 kommentarer:

  1. Stranger Things och Scream är verkligen bra serier :) Var skeptisk till Scream först men sen blev jag fast. Filmer finns det ju galet mycket av...The Woman in Black är en som jag tycker är ganska bra. Vill du ha bra karaktärer så Färjan av Mats Strandberg. Två favoriter hos mig är ju Stephen King och Dean Koontz. Varsel (The Shining) av King är grymt bra, både film och bok :).

    SvaraRadera
  2. Ah, justfan, jag har ju lovat dig att tipsa om detta! Will do! Men har jobbat heltid, vilket jag inte är van vid = blir skittrött. Kommer snart!

    SvaraRadera