tisdag 30 augusti 2016

Svenska böcker i september 2016

Hej hallå till folket. Idag tänkte jag babbla septemberutgivning! Den är ENORM. Kan det ha något att göra med att bokmässan är just då ..? Nåja, här är böckerna jag är intresserad av! (Yas, de är för många.)
Natur & Kultur
Tycker jag låter intressant. Men inte så mycket mer. Får se hurdan responsen blir!
Behöver jag ens kommentera denna? Älskade verkligen hennes första och är både skräckslagen och megapepp angående denna. Iii ..!
Den här boken är helt enkelt så otroligt snygg alltså klarar inte av det.

Bonnier Carlsen

För det första: OMSLAGET ALLTSÅ TITTA PÅ DET. För det andra: Flora har skivit en friggin bok.
Även denna: SÅ FIN. Plus gillar mytologi.
Ingenting och allting av Nicola Yoon
Har läst väldigt många positivta recensioner på denna och den ska tydligen ha illustrationer? Åh, säger jag bara!
rabén&sjögren

Alltså kopplade inte ens när jag läste handlingen men det här är alltså Simon vs. the Homo Sapiens Agenda som supermånga läst och älskat. Mycket ledsen över att de inte valt originalomslaget, som jag gillar hemskt mycket, utan istället tagit detta tråkgråa. :/ *so shallow jag vet*
Andra delen i Christina Wahldéns steam punk-serie som jag inte läst föregångaren till. Får se om jag läser alls, men gillar verkligen omslagen.
Nya av Jenny Jägerfeld hipp hipp hurra! Och det är för melanåldern och där brukar jag ju hitta pärlor faktiskt.
Är väldigt väldigt VÄLDIGT efter med den här serien (dvs på bok ett) men tänker ändå någon gång försöka läsa ikapp. De ger ut dem supersnabbt ju - men det kanske passar _smartphonegenerationen_.
Älskar omslagen till den här serien! Maud Mangold var en favvo när jag var kanske ... nio eller något? Så är mest av nostalgiska skäl jag tar med den här men samtidigt skulle jag gärna vilja läsa och se om det är lika magsikt som hennes andra ...
Modernista

Är även väldigt efter med den här serien. Dvs har de två första men har inte läst någon dera ehe ... har dock hört en hel del gott så någon gång blir det väll. :-)
AAAAAAH änt-li-gen!!! Älskade älskade älskade första och är så otroligt hajpad på denna hoppas den håller. (Tror den gör det.)

Berghs/Förlaget

Naondel är en fristående fortsättning på Maresi som jag inte blev lika knockad av som många andra. Men uppskattade många saker ändå så klart jag läser tvåan! Tycker dock inte så mycket om omslaget ... där Maresis kändes vackert och oskyldigt känns det här mest fel.

Alfabeta

Har jag redan läst! Pjuh, en bort från listan. ;-D Nej men den här har jag väntat på i vet inte ens hur många år ... äntligen, hörrni.

Forum

Läser hennes blogg lite sporadiskt och tycker den är trevlig, kanske läser denna vid passligt tillfälle.
Gilla böcker

Vet ej vad denna handlar om men det är Sara Lövestam, okej?
Så HIMELA pepp på denna alltså ni fattar inte!!!! Åh, åh, åh tack att du skrev en till Sara!!!
Omslaget är trollskt och det är paranormal/nordisk mytologi. Jag är hooked.
Ärligt talat är det främst andras pepp som fått mig förväntansfull. Plus titeln. Plus omslaget. Plus att jag ändå blir rätt intresserad av handlingen.

B Wahlströms
Eliten av Kiera Cass
Tyckte ettan var supermysig så ser verkigen fram emot tvåan!

Och det var det! Pjuh. Åtta stycken jag MÅSTE läsa (varav en läst), sex stycken jag hemskt gärna läser och sju som nog får vänta lite.

Vilka fångade ditt intresse?

2 kommentarer:

  1. Svar: Du måste verkligen se Scream i höst! Så himla beroendeframkallande och fantastiskt! :D

    SvaraRadera
  2. "Ingen normal står i regnet och sjunger" verkade jätte intressant, kommer nog beställa hem den när den kommer ut! Hittade bland de här böckerna också en del som jag antagligen kommer ge bort i julklapp:)

    SvaraRadera