söndag 28 augusti 2016

Helgplaner & veckosummering #34 Doftljus, jeans & svärord

Så var en till vecka till ända och hörrni, jag tänkte att jag ska börja skriva dessa inlägg på söndagskvällarna istället, så får en med hela veckan liksom. Nu har två dagar liksom allt som oftast lite fallit bort helt och hållet. Nej, det blir ju inte så mycket _helg_läsning över det hela då, men lässtatus blir det ju säkert så jaa ... skitsamma.

Nu sitter jag hur som helst i sängen i nattlinne och doftljus tända och tänker att jag är en jävla (sorri) livsnjutare jag. Lyssnar även på Marina & the Diamonds skiva Froot och tänker att den skivan är förjävla bra. Fattar ej hur jag låtit bli att lyssna länge nu?

Idag läste jag ut Natten är ännu ung av Lars Sund och den var riktigt bra, faktiskt. Rätt så annorlunda, samtidigt som den inte var det. Enda jag stör mig på är titeln, som jag inte tycker är helt hundra. Som det brukar vara, alltså. Men mer i recension - för det blir det såklart!

Den här veckan har inte heller varit särskilt lugn. Hade FBK på måndag, som vanligt och det var kul. Tävlingsplanerandet började och ja, kul att prata med alla jag inte träffas i skolan.

På tisdag tror jag typ inte jag gjorde något? Eller ja just det! For äntligen till skolhälsovårdarn och fick veta att det högst antagligen är en spricka i revbenet som tagit sjukt i några veckor nu. Plus finns inget annat än vänta och ta det lugnt att göra. Fast det visst ni kanske om ni läste veckans TTT-inlägg.

Läste även ut Som stjärnor i natten av Jennifer Niven som var starkaste läsupplevelsen på ett tag. Men det berättade jag också i nämnda inlägg. Lovar att det snart kommer recension också! Måste bara klura ut hur jag ska skriva för att inte spoila för vill diskutera cirkus allting men måste då även förklara såatteh ...

På onsdag var jag nog mest trött och så. Hade bara språk i skolan vilket var skönt och repeterade franska hemma. På torsdag skrev jag recension på Stand by me - film och bok och blev rätt nöjd. Eller okej har knappt läst igenom det inlägget efteråt men kändes bra efteråt. Om ni missade pointen i det inlägget: LÄS OCH TITTA PÅ STAND BY ME FÖR IHELVETTE!!! Jag SKAA sluta svära. Men intensivläser en Natten är ännu ung så kan språket faktiskt smitta av sig.

Bakade även fudge:iga brownies på tors för att: Emma hade filmkväll för mig och Nea pga hon fyllde 16!!! Grattis Emma!!! Vi hade det mysigt. Åt pizza och glass och kolasås och brownies och såg på Dirty Dancing samt Bee Movie. Dirty Dancing sågs första gången för min del och samtidigt som jag inte FATTAR att jag inte sett förr så tänker jag att den passade så sjukt perfekt just då. Älskar Babys kläder och älskar hur modig hon är och okejdå, Patrick Swayze såg ju okej bra ut. Så kär i 1960-talet just nu.

Bee Movie var inte ny för mig men nytt var att den är VÄLDIGT konstig??? Tycker storyn är himla konstig på alla möjliga sätt men dem orkar jag inte gå in på nu.

På lördag steg jag upp halv nio (=supertidigt för mig) och stekte amerikanska pankakor med blåbär i. Mmmm det var så gott. Sedan körde jag iväg för vi skulle ha extra övning med brankkis men det blidde det inget av för vi var bara fem som orkat släpa dit oss. Så jag körde till bibban och lämnade tilbaka lite böcker och gick omkring där och hostade för mig själv i kanske tjugo minuter eller något och det var SÅ SKÖNT med ensamheten och tystnaden. Ibland har jag svårt med att vara ensam, men är det självvalt är det ju oftast helt underbart.

Sedan körde jag hem och efter någon timme var vi bjudna till mommo på mat och hon bjöd på massor och allt var gott och hade velat äta mer men gick ju inte. Gillar min mommo så mycket faktiskt. <3 Sedan såg vi på The Incredibles hemma och den filmen är nog lite av en favorit till mig. Sedan läste jag Feminismens ABC och den var kul och intressant komemr def googla några av namnen.

Och idag vaknade jag och såg på de borttagna scenerna + kortfilmer som fanns på den andra skivan till The Incredibles. Sedan åt jag morronmål och läste lite Natten är ännu ung och åkte till Iso Omena för behövde ennkabok och en lillebror behlvde rock. Köpte en grej jag velat köpa i hundraen år och provade mom jeans i Carlings som var alldeles för dyra så smet iväg när jag provat klart utan att säga något till den snälla personen som hjälpt mig ...

Nu hemma kan jag dock inte sluta tänka på det ena paret jag provade. De var megasköna och alltså ... måste typ ha dem. Är dock rädd att de är borta nästa gång jag kommer dit! Köpte även torkad mango och vegansk vitchoklad pga mina favoriter och finns ju inte direkt i min by.

I bilen läste jag ut Natten är ännu ung. Hemma hängda jag på tabben och städade lite och sket i läxorna ehe. Sedan fick jag svampsås som smakade gudomligt och sedan var det bastu, efter ett tag, och nu sitter jag här.

Om du läst allting sänder jag en MEGAstor virtuell kram till dig för VARFÖR skriver jag ens såhär långt? Adjö farväl vi ses godnatt.

1 kommentar:

  1. Åh, som stjärnor i natten <3<3 som jag grät till den!

    SvaraRadera