söndag 14 augusti 2016

Helgläsning & veckosummering #32 Ny skola, ny blogg

Hejhejhej hallå.

Här är vi igen och skriver detta inlägg två dar för sent. Men den här veckan stör det mig faktiskt inte så mycket pga inte läst ett skvatt nu på veckoslutet så hade ju egentligen ingen planering att skriva om haha ...

Men okej. Vad jag gjort i veckan var det!

Måste varna er om mycet långt inlägg fullproppat med text coming up.

Så himla mycket faktiskt är så trött har inte ens hunnit spela Sims pga ingen lugn stund ju. Eller så känns det åtminstone.

På måndag ... hmm. Jag vet typ inte ens vad vi gjorde då haha? Men ehh ... Jag kan ha spelat Sims och hängt med vänner typ. Har ärligt talat noll minne av måndag och tisdag så vi skippar dem okej? Har kanske hänt så mycket under resten av veckan så att minnena från mån och tis inte ryms i huvudet just nu.

På onsdag började jag åtminstone gymnasiet. Det minns jag. Körde till skolan med skoter och träffade de gamla som valt samma gymnasium plus de typ sex nya personerna. Kul med nya ju! Och nya lärare har jag också en del. Första dagen gjorde vi inte mycket annat än översköljdes av info samt valde kurser för det här läsåret. Vill läsa allt och kommer bli så himla slutkörd under det här året. Hoppas det är värt det.

Vi slutade tidigt den dagen och Nea åkte hem med mig i blåsten. Seriöst - blåste SÅ mycket trodde skotern skulle blåsa omkull. Var mycket rädd när vi körde. Men vi klarade oss!

Hemma åt jag lite samt berättade om dagen för alla som ville höra. Började se på Freaks & Geeks medan jag väntade på att pappa skulle komma hem för sedan bar det genast av efter busskort. Och hämtning av gamla skolböcker jag köpte av min kusin! Efter det hann jag knappt sätta mig ner för att äta innan jag skulle iväg igen. Skulle på ett möte angående jumppagrupperna för lågstadiet, för blev tillfrågad som ledare. Vilket jag tackade ja till! Så nu ska jag ha lekar för lågstadieungar några gånger under hösten. :-)

Det regnade på både dit- och hemfärden så var blöt och grinig när jag kom hem ... och det var typ den dagen!

På torsdag började jag tidigt och försov mig lite eh ... tur har man en snäll pappa som väcker en. :') Jag cyklade iväg och var mycket trött på bussen. Men hade hittat nya favvolåtar så var mysigt att lyssna på dem! På torsdag började vardagen på riktigt med två timmar religion som första lektioner ... var ju kanske inte det trevligaste ämnet att börja skolåret med om vi säger så.

Det var skola och kändes faktiskt inte särskilt speciellt eller nytt, för de flesta gick jag ju med redan ifjol och många lärare är också samma.

På fredag började jag komma in i skolvardagen allt mer och dagen gick konstigt fort. Vi började med franska vilket var superkul men vi var så några på kursen så den blir kanske inte av. :'(((

Lyssnade lite på De dödas röster i bussen och nu har jag kommit till delen där en får veta vad "De dödas röster" är. Så spännande! Skrev även ett första inlägg på mitt nyaste försök till blogg: MÖRKBLÅTT. Ni är mer än välkomna att läsa! Får dock se lite hur det blir med det här att ha två bloggar ...
På lördag gjorde jag inte så mycket. Gick omkring i pyjamas största delen av dagen och åkte ett varv in till Iso Omena vars tillbyggnad äntligen öppnat! Som jag längtat. Det var totally wort it för SÅ SNYGG är den nya delen. Och H&M är enorm nu! Vi hann dock bara kolla snabbt för kom dit rätt sent och skulle bara ha några specifika saker. Köpte en Mumin-almanacka och några skolböcker.

På kvällen hände jag lite i den mopofyllda byn och sedan ville jag stupa i säng. Har ingen aning om varför jag gjorde det, men alltså det finns en hel del saker att se på internet, visst ni det?

Och idag är det söndag. I någon timme till. Har varit på en kompis gårdsloppis men kom egentligen mest för att träffa henne och prata om hur hennes nya skola är och skvallra lite. Som en gör. Var kul att se henne, var så himla länge sedan sist!

Har som sagt inte läst något alls nu på veckoslutet och det är ett stort problem. Har läst på Glassvärdet i typ två veckor nu och verkar inte komma någon vart. Påbörjade Som stjärnor i natten och tror jag kanske ska fokusera på den en stund nu.

Nu blev det ju en rätt så lång uppdatering, och ni är kanske inte alls intresserade? Men har ju förut sagt också att jag mest tycker det här är kul att se bakåt på för mig själv ... ni får dock gärna kommentera vad ni tycker om dessa inlägg - är de helt onödiga eller gillar ni att läsa dem?

Nu ska jag läsa lite och börja sova sedan. Hur var er vecka? Har skolan redan börjat för er? Vad läser ni för tillfället?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar