söndag 21 augusti 2016

Bokbloggsjerka 19-22 augusti

Idag tänkte jag besvara veckans jerka! Som jag ju någon gång tänkte skulle vara planen för varje söndag ... jag har förresten läst ut en bok idag! Den där boken jag fick på posten och tänkte läsa ut nu i helgen ni vet? Det var ju (M)ornitologen förstås. Recensionsdatum är dock först 17 september, så den får ni vänta på ett tag.
Annat jag haft för mig är lagat typ stekt zucchini + tomat med svampsås och nötparmesan. Det var rätt så saltigt men gott! Blev faktiskt nöjd med resultatet. :-)

Annikas fråga den här veckan är hursomhelst: Känner du till någon bok i skolmiljö som du kan rekommendera, eller kan du ge exempel på en karaktär som innehar ditt drömyrke eller har du ”bokliga” erfarenheter av lärande på annat sätt?

Jag vet väll snarare FÖR många böcker som utspelar sig i skolmiljö och är mycket läsvärda. Eller för är kanske att ta i ... men låt oss lista.
 • Harry Potter är ju det självklaraste och första svaret jag kom på. Älskar hur skolmiljön gör så mycket för storyn, älskar lärarna och lektionera och quidditchen. Här om i någon bok alls tas det verkligen tillvara på möjligheterna en story i internatskolemiljö kan ge.
 • Den andra jag kom att tänka på är Jellicoe Road av Melina Marchetta. Underbar, underbar bok. Här är också internatskolan en stor del, i och med att det råder krig mellan de olika skolorna och skolan i princip är Taylors hem.
 • Engelsfors-trilogin är en annan serie där mycket av händelserna sker på skolan. Skolan är lite som det ondas högkvarter, utan att spoila alltför mycket.
 • Fangirl av Rainbow Rowell är också en otrolig bok, där Cath måste luska ut hur hon ska klara sig utan sin syster ständigt närvarande.
Sedan så har jag verkligen lärt mig en hel del av böcker, allmänbildande saker men också grejer som kanske är lite speciella. Nu komemr jag inte på något på rak ärm - men vet att jag många gånger kunnat säga "det läste jag i en bok" om jag vet något lite udda! :')

7 kommentarer:

 1. Jag har också med Harry Potter och Jellicoe road :) Engelsforstrilogin glömde jag helt bort.

  SvaraRadera
 2. Harry Potter är de enda jag läst av de där böckerna.

  SvaraRadera
 3. Åh! Jag hade glömt bort Engelforstrilogin, Jellicoe Road och Fangirl annars hade jag skrivit om dem i mitt inlägg också. Älskade alla böckerna + Harry Potter naturligtvis.

  SvaraRadera
 4. Fangirl skulle jag vilja läsa :)

  SvaraRadera
 5. Jellicoe Road glömde jag totalt. Den är ju också superbra! :D

  SvaraRadera
 6. Harry Potter och Engelsfors-trilogin är ju klockren. Jellicoe Road skulle jag kanske ge en chans till (funkade inte när jag försökte läsa den när den kom) ;)

  SvaraRadera
 7. Glömde både Jellicoe Road och Cirkeln. Maten låter god, du! :D

  SvaraRadera