onsdag 24 augusti 2016

Bokbloggsfrågan vecka 34

Hej hur mår ni?

Hoppas bra och så. Jag har fortfarande ont i sidan och hostar loss men annars är det okej. Har dock inte gjort så mycket idag, men en hinner ju än!

I veckans Bokbloggsfråga ställer Carola frågan: Vad anser du, är bokbloggskommentarer idag ett minne blott? Får du fortfarande kommentarer? Skriver du själv kommentarer? Vilket forum är det som du numera håller kontakten med dina läsare och ni kan diskutera det du och andra bokbloggare har skrivit i dina inlägg?

Hmm. Ärligt talat så har jag nog aldrig haft ett särskilt aktivt kommentarsfält, men kanske. Själv älskar jag att kommentera hos folk och gör det hela tiden - men i dagens snabba samhälle är det nog en stor majoritet som skippar den delen. Jag tycker det är tråkigt, då blir bloggen lite ensam liksom. Samtidigt känns kanske kommenterandet onödigt svårt nuförtiden - då man inte alltid kan kommentera anonymt och ofta måste bevisa att en "inte är en robot". Så har ju bloggandet ökat ... och då hinner en ju helt enkelt inte kommentera hos alla eller ens hälften.

Jag tycker instagram känns mycket smidigare då - där skriver en bara något kort och så klickar en på sänd. Så kan en genast skrolla vidare. Att gilla någons bild är ju också en sorts respons för bildtagaren, som är ännu snabbare men ja, inte lika personlig.

Vissa kommenterar ganska kontinuerligt hos mig, vilket jag tycker är väldigt trevligt. Att få kommentarer höjer verkligen blogg-glädjen och, som sagt, gör att det känns mer som att man pratar med någon än bara skriver för sig själv.

Så, instagram är kanske mitt svar på var jag har mest kontakt med andra bokbloggare, där är det också så smidigt att svara ju! Något som jag är otroligt dålig på att göra här på bloggen och definitivt borde bli snabbare på.

12 kommentarer:

 1. Eftersom det går så smidigt att tycka gilla på instagram funderar jag på varför man inte har de här "reaktionerna" som man kan ha efter varje inlägg, det skulle kanske gå lättare och bli fler än att kommentera :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, dem kanske en borde testa! Har dock aldrig hittat dem bland gadgetsen men det kanske bara är jag :S

   Radera
 2. Håller med om att Instagram är betydligt smidigare! På dator funkar det oftast bra, men om man ska göra det via telefon är det mycket krångligare :)

  SvaraRadera
 3. Ja, kommentarer höjer absolut blogg-glädjen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, då vet en liksom att någon läser och *oftast* uppskattar :D

   Radera
 4. Hoppas hostan släpper snart!

  SvaraRadera
 5. Det är verkligen kul med kommentarer, att få till en dialog. Det gör bloggandet så mycket roligare. :) Vore inte dumt om det kunde bli lite smidigare att blogga när det gäller att man inte är en robot och liknande....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, suckar typ alltid när den rutan dyker upp haha ;D

   Radera
 6. Alla verkar eniga om det här med kommentarer :) Krya på dig och hoppas att hostan lägger sig!

  //En annan hostare ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, så verkar det absolut! Känns skönt. Tack, detsamma! Känns som att många är förkylda nu, så tråkigt :(

   Radera