torsdag 7 juli 2016

Summer readin'-tag

Den här taggen har cirkulerat i bokbloggosfären i någon månad nu, senast såg jag den hos Aldrig bara ord (där jag *typ* blev taggad - så tack för taggningen ;-D) och det är Pia på bookrelated som skapat den från början. (Ja, det hade varit roligare om jag gjort en video. För mig åtminstone. Men nu har jag inte så mycket tid som jag skulle vilja och en hel veckas blogginlägg att skriva så ...)

SOL – En bok som gjorde dig alldeles varm inombords.
Jack av Christina Lindström. Kan inte rekommendera den nog.

GLASS – En bok som börjar bra men som sedan smälter och blir lite för jobbig att hantera.
Alltså oftast tycker jag det är tvärtom - boken blir bättre på slutet. Men Jag biter i apelsiner av Annakarin Thorburn är en bok jag verkligen inte förstod mig på, även om jag gillade språket och så till en början.

KALL DRYCK – En bok som blev något nytt och uppfriskande för dig.
Kanske Som om jag vore fantastisk av Sofia Nordin där huvudpersonen ses som självisk och kaxig men inte är någon dålig människa utan bara mänsklig. Det kändes skönt.

SKUGGA – En rolig bok med en seriös underton.
Finns ju rätt så många - t ex vilken som helst av Pija Lindenbaums bilderböcker eller Jag och Earl och tjejen som dör som är rätt så sorglig men även väldigt komisk.

UTLANDSSEMESTER – En bok som utspelar sig i ett annat land än Sverige.
Här går ju också många men tänker säga Jellicoe Road för Australien är ändå lite speciellt och den boken är fantastisk.

HAVET – En stor bok som du var rädd att påbörja men som du sedan älskade ändå.
Sista riket av Brandon Sanderson som är ENORM. Men också enormt bra - ni som inte vågat läsa den än, gör det! Ni kommer definitivt inte ångra er.

SOMMARREGN – En bok som gjorde dig ledsen.
FÅGELKVITTER – En bok som var så mysig att du skulle kunna läsa från den varje morgon innan du stiger upp ur sängen.
En Tsatsiki-bok. Nu har jag ju bara läst den första, men är säker på att resten är minst lika mysiga. Alla Monis böcker är ju det, liksom.

UTEBIO – En bok-till-filmadaption som du ser fram emot att se i sommar.
If I Stay som jag inte sett trots att den kom för ett rätt så bra tag sen redan ... skulle även vilja se The 5th wave men får se hur det blir med det ...

SOMMARMINNEN – Den bästa boken du läste förra sommaren.
Alltså å jag läste ju många bra! Men kanske Jag ger dig solen av Jandy Nelson som är något av ett mästerverk.

Och det var den lilla taggen! Har sett att många redan gjort så tänker inte tagga någon särskild - istället taggar jag alla er som inte gjort den än på en gång!

4 kommentarer:

 1. Svar (om än otroooligt försenat. Jag ber om ursäkt): Tack för din supersnälla kommentar på min recension av "Du,bara"! Jag läste faktiskt din recension precis efter att jag hade skrivit färdigt min egen och kände att det var du som satte ord på känslor jag inte lyckades förmedla^^ Vi får kanske bli kompanjoner för att skriva världens mest perfekta recensioner, hahah^^

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men what, å tack! Haha, ja det låter ju inte så dumt ;D

   Radera
 2. Jandy Nelson måste jag verkligen läsa något av snart :)

  SvaraRadera