onsdag 6 juli 2016

Musik, film & tv - juni 2016

Time to gå igenom filmer och serier och musik jag sett/lyssnat på i juni och så ...

TV & FILM
~
Pixels (5/10)
The Intern (8/10)
Minions (6.5/10)
Fucking Åmål (7.5/10)
Grease Live! (8.5/10)
Freaks and Geeks S1E1-E4
And So it Goes (6/10)
Girls S2E1-E8
The Paradise S1E1-S2E7 (S1 - 8.5/10)
Game of Thrones S5E10-S6E10 (S6 - 9.5/10)
Guardians of the Galaxy (7/10)
The Shannara Chronicles S1E6-E9 (S1 - 8.5/10)
Call the Midwife S4E1
~
OBS JAG GER INTE "RATINGS" TILL TV-SERIER OM JAG INTE SETT SLUT EN SÄSONG UNDER DEN HÄR MÅNADEN
*sett förut
**bio
Bästa nya: Grease Live!, Freaks and Geeks och The Paradise. (Älskar att det är feminism under ett årtal då ordet feminism nog inte ens fanns. Plus miljöerna. Och den förbjudna kärleken. Minus för inte alltid världens bästa skådespeleri. Eller så är det bara karaktärerna haha ...)
Bästa gamla (serier jag sett på förut, men inte dessa avsnitt, räknas också): Nu tänker jag variera mig lite och säga The Shannara Chronicles! Som avslutade med ett KA-BOOM.
Besvikelse: Kanske Pixels och And so it Goes isåfall, även om jag egentligen inte hade några förväntningar på dem. Men de var helt enkelt så tröttsamt stereotypa.
Överraskning: Slutet på The Shannara Chronicles och Girls som jag gillar ännu mer nu.
Tipsar alla om pga inte många som vet om: Freaks and Geeks. Alltså hela internet verkar veta vad det är men ingen i min närhet såatteh.
Kommentar: Alltså gud nu vet vi ju åtminstone vad jag gjort i juni. Filmerna har ju inte varit superbra, men de flesta har vi liksom sett med familjen och då blir det ofta lättsamma _familjefilmer_. Men serierna har varit fantastiska.
Vad händer i nästa månad? Såg allt jag sa förra gången, frutom att se If I Stay. Så den ska jag se. Och Girls och helst Captain America: Civil War. Men annars hoppas jag jag läser mer än tittar på en ruta.

MUSIK

Har lyssnat på SÅ lite musik den här månaden. Men okej, twenty one pilots har ju släppt nytt (ÄLSKAR!!!). Så också Hov1. Och så har jag lyssnat MASSOR på soundtracket till Grease live! och sett att Birdy släppt en ny skiva så den lyssnade jag också på.
Hur var er månad musik/film/tv-serie-mässigt i juni då?

2 kommentarer:

  1. Feminism har funnits länge, det är bara vilka frågor man kämpar för som förändras med tiden. Från kvinnokamp för rösträtt osv på 1800-talet (suffragetterna tex), till dagens feminism som fortsätter utvecklas och vill förändra andra - och fler - strukturer i samhället :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det är jag medveten om - undrade ju främst om begreppet "feminism" men googlade lite och verkar som att även det ordet använts rätt länge, åtminstone i vissa kretsar :)

      Radera