söndag 10 juli 2016

Helgplaner & veckosummering #27 Bloggtips & läger

Hej från en som hela veckan varit på vift!

Och nu ska ni få höra om vift-veckan.

Vi kan ju börja med detta: jag har inte läst en enda sida under veckan som gått. Först var jag ju på FBK-läger - och VEM hinner läsa då. Sedan var jag trött efter lägret. Så lyssnade hellre ikapp Den fantastiska resan. (Ångrar SÅ mycket att jag inte tog med hörlurar på lägret. Eller kanske inte direkt ångrar - men särskilt smart var det inte.)

ÄLSKAR Den fantastiska resan! Fast det vet ni ju. Men alltså, hamnade som vanligt i depp-frustration efter lägret men podden fick mig på gott humör efter ett tag. Som den alltid gör. Älskar att lyssna på Noel och Zara. Finns det förresten någon annan som känner igen sig i att bli alldeles tjurig och slutkörd efter att ha umgåtts intensivt med samma människor ett längre tag? Blir liksom helt uttömd sedan. Men känner inte alls av det när jag är *inne* i det. Beror det på introverthet? Eller är det tvärtom? Enligt tester är jag nämligen inte särskilt introvert. Så vet ej. Är förvirrad.

Men lägret! Det var kul, även om vädret hade kunnat vara bättre. Solen sken under tre av sju dagar. Eller två och en halv dag är kanske mer sant. Under första dagen var det dunderhett och jag och ett par andra brände oss rätt så rejält. Resten av dagarna hälsade solen knappt på? Det bara regnade och regnade och regnade. Och vi sov i tält på en åker så ja, det var lera ÖVER-ALLT på nolltid. Hatar verkligen den finska sommaren pga detta. Vädret är alldeles för omväxlande. Idag var det det också - het sol emellanåt men sedan kom det kraftiga skurar och åska plötsligt. Var på konfirmation och när vi kom hem var det HÖGAR av hagel överallt. WTF.

Men lägret ja. Alltså älskar verkligen läger pga blir som ett litet samhälle och tiden går både superfort och superlångsamt. En umgås med en massa människor och, åtminstone på FBK-läger, de flesta är mycket sociala. Maten var ju kanske inte superbra och inte vädret heller - men stämningen och människorna var tipptopp. Och JA! Älskar att det är folk från så många olika ställen som hänger. Blir helt annorlunda jämfört med att åka runt i byn.

På fredagen då jag kom hem åt jag bara hemma och så var vi iväg igen - nu till Iso Omena och resten av Esbo på jakt efter födelsedags- och konfirmationsgåvor. Tre av mina syskon fyller nämligen år nästa vecka. Vi åt lite snacks och for omkring i butiker och det var superkul att hänga med mamma och pappa igen. Och minsta brorsan. På kvällen lyssnade jag som sagt på podd och försökte läsa ikapp Bloglovin'.

På tal om bloggar - en av mina vänner har startat blogg! ed superfina bilder och tipsfyllda inlägg. Gå och kolla in vetja! --> http://emreijonen.blogspot.com.

Igår var vi i Esbo igen - denna gång på IKEA. Tycker mycket om IKEA. Fick en låda och en liten hylla. Kanske visar någon gång. På kvällen såg jag och Olivia på Freaks & Geeks. Älskar verkligen den serien - så skönt att följa med vanliga personer vars liv inte är perfekta för en gångs skull. Om du inte sett - VAD VÄNTAR DU PÅ?!?

Och idag har jag varit på konfirmation och det är väll mest det som hänt.

Nu ska jag läsa Rosensällskapet. Så det blir ju helgläsningen då. Eller redigera en video - junis IMB har ju inte kommit upp än!

Hoppas ni har det megabra trots att vädret inte är bäst. Och att ni verkligen vilar för det är ju sommar nu. Puss!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar