måndag 30 maj 2016

Svenska böcker i juni 2016

Om bara någon dag är vi inne i årest första sommarmånad! Då är det ju självklart dags att gå igenom utvigningen vi utlovas. Let's go! (Och GUD vilken fullproppad månad det är!
rabén&sjögren

Ingelin Angerborns mysskräck för mellanåldern vet man var man har någonstans. Jag tycker det är trevligt att böckena fortsätter komma med jämna mellanrum men känner inget måste på att läsa.
Jag har faktiskt inte läst något av den här författaren tidigare! Tror det är någon form av svensk contemporary? Och det är ju aldrig fel. Får se om jag läser.
Jag har faktiskt läst en bok av den här författaren - Skuggan i väggen. Jag gillade den inte supermycket, men det beror nog mest på att jag och mellanåldersskräcken inte riktigt verkar passa ihop. Förutom PAX då? Tror dock jag kan gilla den här mer då det är äldre ungdomar och kanske inte så stort fokus på just skräck. Tycker dock oslaget är überfult ...
Känns så himla lyxigt at ha en ny Dessen på svenska varje sommar. Jag har dock två föregående års olästa ... så får se hur det blir med den här. Men VILL JU!
Tror den här är bra men annorlunda. Som Nilssons verk brukar vara.
Och obvi förra årets Dessen i pocket.
Modernista
Jag har faktiskt inte läst en enda bok av Maria Gripe - nu kommer Modernista med snygga, nya utgåvor - kanske det är dags?

Gilla böcker
Denna har jag läst. Mycket bra och somrig kärleksskildring!
Har hört väldigt blandade åsikter om denna Så pass många svala faktiskt så jag tror jag hoppar. Men omslaget är snyggt.
Natur & Kultur
Viktigt (och intressant) ämne.

Constans Reader
Tycker den här verkar så bra! Lite typisk, dock, men mest bra och så.

Bonnier Carlsen
Har för mig att den här skulle komma ut för rätt så länge sedan redan? Men alltså den är skriven under pseudonym av en känd författare, om jag minns rätt. Är typ det som främst gör mig intresserad.
Sjätte delen i TMI! Nästa jag ska läsa är fjärde. Vet ej när det händer. Blir trött bara jag läser början på beskrivningen till denna. ("DÖDLIG PASSION.")
Första delen i ännu en Rick Riordan-serie om någon sorts gudar. Han och Cassandra Clare verkar ha något gemensamt ... kommer inte läsa denna nu, men har fortfarande hopp om att någon gång sluka hela hans produktion.

Vad ser ni fram emot att läsa i juni?

6 kommentarer:

 1. Tio över ett vill jag läsa eftersom jag kommer från Kiruna :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det förstår jag :D den verkar väldigt intressant i och med miljön, känner jag faktiskt, så får se om jag läser eller inte till slut :)

   Radera
 2. Bra inlägg! Nu fick jag lite koll på aktuella böcker :) Som Eld har jag läst och gillade massa :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul att det uppskattas! Ja, den är väldigt bra :)

   Radera
 3. Nu kanr jag liten om på den svenska utgivningen också. Tack <33 Maria Gripes böcker vill jag också gärna läsa, tror jag ha läst Tordyvken flyger i skymningen som barn, men kommer knappt ihåg nått. Men dom nya utgåvornas är super snygga. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Varsågod :) <3 ja, de är supervackra! Tordyveln flyger i skymningen är väll en riktig klassiker, tror jag ska försöka läsa den (också?) någon gång :)
   Kram!

   Radera