tisdag 10 maj 2016

Six Websites I Love That Aren't About Books

Dags för veckans Top Ten Tuesday! Det är ju ett rätt så brett - ICKE BOKLIGT - tema den här gången. Och jag tänker inte göra det smalare.

Så ... webbsidor jag gillar som inte har med böcker att göra?

Låt mig tänka.

Det är rätt så sjukt, men till en början kom jag faktiskt inte på nåt ... men okej, jag kunde ju typ lista nätklädbutiker? Fast nä. NÅT annat ställe måste jag ju ändå hänga på? (Struntar i bloggar pga dem pratar jag om ändå.)

 • Imdb - perfekt för att få koll på VAR exakt man sett den där skådisen förut! Och för att hålla koll både på vad man sett och vad man vill se! Lite som Goodreads, men mer privat.
 • Youtube - alltså, webbsidor känns ärligt talat lite old school, känner jag. För typ alla jag kommer nämna finns som app och det är i app-form jag använder dem. Men hursom: vem gillar INTE youtube? Det enda dåliga är väll att tiden plötsligt går dubbelt så snabbt när man börjat kolla på en video och att det tar tusen år att ladda upp saker. För mig åtminstone.
 • Pinterest! - älskar Pinterest. Använder det inte alls i FÖLJ MIG-syfte, utan pinnar saker jag tycker är fina eller inlägg med recept jag vill prova. Har noll tema men ett gäng olika mappar och jag känner mig så hila proffsig när jag kola igenom dem. Allt är så snyggt och bra och bara å, vad jag gillar dig, Pinterest!
 • H&M - spenderar alldeles för mycket tid för vad som är hälsosamt på den här klädkedjans hemsida. Men alltså - det komer ju nya kläder typ varje dag?!? Och det är KLART jag ska vara först med att se dem.
 • Finnkino - det här är typ den finländska motsvarigheten till SF bio, tror jag. Dvs en bio-kedja. Här kollar jag rätt så ofta vad som är på kommande till biograferna. Och blir alldeles för ofta besviken ...
 • Buzzfeed - okej, egentligen kollar jag inte Buzzfeed SJÄLV. Men andra människor länkar ju dit var och varannan minut och det är oftast rätt så intressanta saker jag läser där då. Så den här är typ en bonus, för kommer inte på fler. Men samtidigt så är det nog faktiskt en sida jag gillar väldigt mycket, men undviker med flit pga om jag läste Buzzfeed regelbundet skulle SÅ mycket tid gå till det! Tid då jag uppenbarligen hellre skrollar H&Ms klänningar.
Så, det var min lista! Ändå sjukt att typ alla sidor jag kom på hade med böcker att göra ... förutom bloggar då. Men alltså - jag är inte på webbSIDOR vidare mycket? Typ bara på förlags hemsidor för att kolla kataloger eller rec-datum, eller på nätbutiker för att jämföra priser. Och så läser jag bloggar. Men till och med det har jag ju egentligen en app för.

4 kommentarer:

 1. Youtube och IMDB använder jag också. Riktigt bra sidor!

  SvaraRadera
 2. Pintrest, imdb, och youtube är jag också på jämt. Buzzfeed är kul också :)

  SvaraRadera
 3. YouTube, Pinterest och IMDB är också några av mina favoritsidor :)

  SvaraRadera
 4. I know what you mean! I get on YouTube for what I think is 10 minutes, but I've really been on for a full HOUR!! It's addicting! Great Top Ten! :D
  My TTT!

  SvaraRadera