måndag 28 mars 2016

Mina tio bästa filmer

Det är ledig måndag och idag har jag då verkligen inte gjort mycket. Jag har ätit morgonmål och tittat på Glee - that's it! Men det är skönt med sådana dagar ibland också. Glee förresten - SÅ otroligt bra och mysig serie! Blir helt varm av den, älskar musiken, älskar mångfalden, älskar miljön. ÅH! Men idag tänkte jag faktiskt inte prata om Glee och inte någon annan tv-serie heller för den delen. Idag ska ett annat intresse uppmärksammas - film!

Som ju faktiskt liknar tv-serien väldigt mycket, men som ändå är en helt annan sak. I en film ska man lyckas förmedla känslor och hålla fast tittarens intresse på baa några timmar. Det finns inte mycket tid för bakgrundsstorys eller stämningsutveckling. Allt ska bara hända men ändå kännas verkligt. Och man ska hinna fästa sig vid karaktärerna på typ en halv timme!

Låter ju helt omöjligt. Men det GÅR! Idag tänker jag lista mina bästa filmer, som jag kan se om och om igen och aldrig tröttnar på. Jag är en riktig romantiker när det komemr till film, märker ni nog snart ... Det jag lägger störst vikt vid när jag utvärderar film är varken miljö eller spänning - det är karaktärerna och känslorna de lyckas förmedla till mig som tittare. Blir jag berörd, då anser jag filmen vara BRA.

Hur som helst - mina bästa filmer, utan någon inbördes ordning!
Källa
Maleficent (2014)
Okej, här handlar det ju faktiskt om att miljön, kostymerna och specialeffekterna är så otroligt vackra. Men också om att jag alltid gillat sagan om Törnrosa, av någon anledning. Den här twisten på den klassiska historien gillar jag dock hundra gånger mer och ja, visst blir jag tårögd vid slutet.
Källa
Grease (1978)
Den här filmen har följt mig sedan jag var rätt så liten, då mamma också gillar den. :-) Jag älskar miljön, frisyrerna, modet, gängen och musiken. Men det är ändå skådisarnas fantastiska insatser som gör den så charmig.
Källa
Les Misérables (2012)
En till musikal! Men VÄLDIGT olik Grease. Jag ÄLSKAR den här filmen - musiken är fantastisk, skådisarna underbara och åh, historien ... dessutom är den väldigt snygg. Se se SE!
Källa
Interstellar (2014)
Den här filmen är tre timmar lång. Men jag blev SÅ fascinerad av den. Tycker den är sjukt intressant och vill typ bli forskare själv när jag ser den. Dessutom är den rätt så sorglig, superfin far-dotterskildring! För mig var det nog ändå allt det här med 5D och att tiden går i olika takt på olika ställen som var intressant och gjorde hela filmen.
Källa
10 Things I Hate About You (1999)
En typisk high school film, men en av de bästa. Älskar Heath Ledger, Joseph Gordon-Levitt och Julia Stiles i denna. Supefin! Och rolig! Och rörande! Och karaktärerna! Och årtiondet!
Källa
The Perks of Being a Wallflower (2012)
Den här har jag skrivit om tidigare, ni vet ju att jag älskar den här historien. Sådan himla feel good som film dock, även om den också har rätt så mycket djup.
Källa
One Day (2011)
Här är det miljöerna och romansen som i kombination får mig på fall. Japp, jag grät när jag såg den första gången. Nej, den blir nog aldrig lika bra som jag tyckte den var då. Men alltså fortfarande SÅ FIN STORY. Måste läsa boken.
Källa
The DUFF (2015)
Blev SÅ glad av den här! Gillar high school-skildringar supermycket, men tycker det inte gjorts typ någon alls nu på 2000-talet. Denna, dock! Superbra. Faktiskt.
Källa
The Notebook (2004)
Alltså ... var ska jag ens börja? Jag tycker den här filmen är perfekt. Ryan Gosling och Rachel McAdams är finaste paret NÅGONSIN i den här. Känns lite som om allt redan sagts om den här - är ju inte som om jag upptäckt något nytt. Men alltså ÄLSKAR 40-talet!!! Sådan himla lipfest, ändå. Om man är på det humöret. Men mest lycklig och feelig överlag.
Källa
The Fault in Our Stars  (2014)
Har även skrivit om den här innan. Jag har faktiskt bara sett den en gång, på bio, då grät jag SÅ mycket. Så jag kan inte garantera att jag tycker den är lika fantastisk om jag ser den igen. Men bra är den, musiken är bra, skådisarna grymma och historien rörande. Som jag vill ha det.

Det var mina bästa filmer! Eller alltså, så finns ju Hungergames-kvartetten och Harry Potter-oktetten med men dem har jag ju ändå pratat om rätt så mycket redan, har jag inte? Och, som en liten bubblare ännu: High School Musical-filmerna. Dessa var mitt LIV under några år. Kan fortfarande typ alla sånger och ser om dem ibland pga nostalgi. Men inte bara nostalgi, jag gillar dem faktiskt på riktigt. Blir så himla glad av dem!

Sen så finns det ju ännu en hel del animerade filmer jag gillar - men dem kan vi ta i ett annat inlägg. Vilka filmer är era favoriter?

2 kommentarer:

  1. Les Mis är min absoluta favoritfilm ! Så otroligt snygg och bra ! Gråter varje gång jag ser den, fastän jag säkert sett den 10 gånger. Så himla fin film <3 Sen älskar jag också Pitch Perfect. Och A Walk to Remember. Och Braveheart. Okej, jag kommer också göra ett sånt här inlägg ;) så rolig ide !

    SvaraRadera
    Svar
    1. Men JA! Helt otrolig är den. Ja, Pitch perfect är mysig :) De andra har jag faktiskt inte sett - men måste ju göra det nu då. Och ja vad roligt! Älskar att få filmtips :D

      Radera