måndag 14 mars 2016

Enkät om vårläsningen

Än en gång har Johanna på Johannas deckarhörna satt ihop en liten enkät kring den nya säsongens läsplaner. Jag har sett den lite här som var och kände att jag gärna skulle fylla i den själv också, så här kommer den!

Vad läser du för bok/böcker just nu?
Jag läser främst Tredje principen av Anna Jakobsson Lund med Uppstigandet som påbörjad och antagligen nästa bok. Tredje principen börjar förresten bli riktigt bra nu!

Vilka nya böcker som släpps i vår ser du mest fram emot att läsa?
Nya PAX, dvs Näcken, Glastronen, Rosensällskapet, Du, bara och Jag lever, tror jag hör till böckerna jag kommer slänga mig över så fort jag har dem.

Vilket är ditt bästa vårtecken, som du längtar mest efter och som du känner att när du sett det då är det verkligen vår?
Att cykla till bussen, kunna ha jeansjacka, äta glass och se tussilagon sticka upp vid vägkanten. Mest det där med tussilagon.

Vilken är den bästa bok du läst hittills i år?
Jag har faktiskt endast läst en femma i år och det är Askfödd av Sabaa Tahir som jag absolut älskade.

Om några veckor är det påsk och många läser gärna "påskekrim" då. Har du några sådana planer?
Näe, jag läser inte deckare/kriminalromaner varken vid påsk eller annars.

Finns det någon debutant eller för dig ny författare som du ser extra mycket fram emot att läsa i vår?
JA! Anna Ahlund och Sarah J Maas t ex! 


Slutligen: finns det någon bok som ger dig extra mycket vårkänsla? (Kan vara genom omslag, innehåll...Berätta varför du väljer just den).
Njae, inte direkt. Det enda jag kommer på är att jag läst en Rainbow Rowell bok på våren två år i rad nu så det känns ju lite vårigt. Men i år har jag ingen ny hemma.

2 kommentarer:

  1. Rainbow Rowell är en författare jag är nyfiken på.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag gillade Fangirl riktigt mycket medans jag inte var så övertygad av Eleanor & Parks fantastiskhet, men överlag tycker jag hennes böcker är riktigt mysiga :)

      Radera