lördag 20 februari 2016

Läs-a-lot under sportlovet?

Nu är jag ju SUPERsent ute, då sportlovet faktiskt redan startat för mig, men tänkte inte heller att det här skulle bli nåt stort så det har egentligen inte så stor skillnad.

Hursomhelst - jag skulle supergärna "ha" en läs-a-lot under den kommande veckan. Kanske inte direkt en klassisk läs-a-lot med tävlingar och utmaningar etc, men att man sätter upp mål för sig själv och är flera som försöker läsa så mycket de hinner.

När skulle vi då göra det här? Jag tänkte mig månad-söndag, dvs 22.2 till 28.2. Ni får supergärna hänga på och dela bilder med vilka böcker ni tänker läsa. På instagram kommer jag använda hashtaggen #läsalotsport16.

Vad går det då ut på? Jag gör det här främst för mig själv, för att bli peppad till läsning igen. Har läst riktigt lite under hela februari, så skulle verkligen vilja ta igen det lite. Jag erbjuder inget pris utan bara stödet och peppar av att läsa "tillsammans" och kanske tillåta sig själv en liten belöning sen. Jag själv tänkte iallafall att ju fler böcker jag läser, desto fler får jag köpa på bokrean. ;D Eller nja, vet inte hur jag gör med det där i praktiken, men något sådant hade jag tänkt. Om du har varit i en lässvacka så passar det ju säkert superbra att hänga på nu! Men OBS, jag vill ju att det här ska vara roligt, inte att man känner sig stressad om man deltar., bara peppad till läsning! :-)

Mina mål för läs-a-loten kommer vara följande:

 • Läsa 100 sidor/dag eller 700 sidor sammanlagt. Det här kommer definitivt bli svårt, men det är nödvändigt för att jag ska ta mig igenom Jane Eyre.
 • Avsluta 3 påbörjade böcker. Jag har alldeles för många påbörjade på mitt nattduksbord just nu, satsar på att avsluta tre.
 • Läsa ut sammanlagt 5 böcker.
 • Hitta läsglädjen igen. Detta kräver ju att jag läser något väldigt bra, vilket jag hoppeligen kommer göra.
 • Slutligen - dessa böcker kommer jag välja av:
(Kan ju hända att jag tar mig igenom någon av dessa redan idag eller i morgon, så listan är inte definitiv.)

Så - who's in? Skulle verkligen vara superkul om någon ville hänga på, för tycker verkligen man får en sådan pepp till läsning av lös-a-lots! På måndag kör iallafall jag!

23 kommentarer:

 1. Jag är med, och här har jag skrivit ett inlägg om det! Hoppas fler hänger på, det är kul att följa hur det går för alla!

  https://johannasdeckarhorna.wordpress.com/2016/02/20/las-a-lot-sportlov-16/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Superkul! Ja det får vi hoppas, så himla kul att läsa andras statusar och peppa varann :-)

   Radera
 2. Jag hänger på och har skrivit ett inlägg här:
  http://lenasgodsaker.blogspot.se/2016/02/las-lot-sportlov-16.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad roligt! Ska kolla in det genast :-)

   Radera
 3. kommer nog också att hänga på men har inget lov så lär ju inte bli så mkt läst.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Toppen. Och det är ju inte huvudsaken, bara roligt att du hänger på!

   Radera
 4. Så kul, jag är också med även om jag jobbar hela veckan ! Såna här "bara för att det är roligt" läsalots brukar ge mig såå mycket läspepp ! :D Ett inlägg kommer nog upp under söndagen :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Låter bra! Ja, mig med :) då ska jag hålla utkik!

   Radera
 5. Jag hänger gärna på. Kommer inte hinna läsa så mycket men några sidor blir det nog. :) TBR kommer upp under dagen!

  SvaraRadera
 6. Jag tror att jag är med också, men vet inte riktigt hur mycket jag kommer hinna läsa då det är fullt upp på jobbet nästa vecka. Men det är alltid roligt med några läs-a-lot. Här hittar du mina mål och min TBR.
  http://fantastiskaberatterlser.blogspot.se/2016/02/jag-ar-med-ar-du-las-lot-pa-sportlovet.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul! Ja, tycker ändå det ökar läslusten även om man kanske inte hinner läsa så mycket :)

   Radera
 7. Jag hänger på :) Kul att få lite extra pepp och lite extra läst förhoppningsvis :) Har gjort en liten tbr-hög.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Woop! Ja, visst är det :) Ska kolla genast!

   Radera
 8. Jag har inte sportlov men jag är gärna med på den här läs-a-loten i alla fall! Jag har några tegelstenar jag vill läsa klart nu i februari, så det här passar perfekt. Här skriver jag om utmaningen: http://havsdjupens-sal.blogspot.se/2016/02/las-lot-i-slutet-av-februari-och.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Toppen! Ja, blir ju en liten slutspurt nu sista veckan i februari :) ska genast kika.

   Radera
 9. Gud vad roligt! Jag är absolut på. Jag måste också ta mig igenom Jane Eyre innan mars börjar. Det är ganska svår, men bra också. Mitt inlägg kommer upp imorgon bitti. Kram på dig

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh vad kul att du tycker det! Haha, vad roligt! Tycker rätt så samma som du, just nu iallafall. Alldeles i början tyckte jag dock den var såååå trååååkig ... ;P Ska hålla utkik, kram! :)

   Radera
 10. Självklart så är jag på! (Som du kanske redan förstod att jag skulle, haha) Superkul också att vi är ganska många som tar oss an utmaningen! Här hittar du i alla fall mitt lilla inlägg kring det: http://drawreadandtakeaphoto.blogspot.com/2016/02/las-lot-sportlov-2016.html

  Kram & ha en fin sportlovsvecka fina du! :D <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad roligt! Och ja, blev superförvånad av intresset?! :O :D Men glad också, förstås. Tycker det är så roligt att veta att flera läser, blir liksom någon sorts samläsning trots att man inte direkt läser tillsammans x) ska kolla!

   Kramar, det samma finis!

   Radera
 11. Vilken rolig idé! Nu är jag kanske lite sent ute, men om det är okej tänkte jag försöka hoppa på ändå! Kommer ha ganska fullt upp den här veckan, men ska försöka läsa lite i alla fall :) Ska även försöka lägga upp ett litet inlägg om det på bloggen ikväll eller imorgon också!

  SvaraRadera