onsdag 24 februari 2016

Bokbloggsfrågan vecka 8 & uppdatering #läsalotsport16

Hallåååå och glad bokrea!

Nu tänkte jag i samband med veckans bokbloggsfråga också uppdatera er lite kring hur det går för mig i #läsalotsport16. Har faktiskt varit riktigt dålig på att vara aktiv på något som helst socialt media under de tre dagar vi nu hållit igång ... vi kan ju skylla på att jag har läst, okej? Om det ändå vore så väl.

Måndag gick faktiskt riktigt bra. Jag åkte tåg till och från Åbo så då hann jag med en del och så hade jag också läst lite efter midnatt natten till måndag. På måndag hann jag alltså med 142 sidor i Jane Eyre.

På tisdag läste jag riktigt lite. Jag försökte ha med mig Jane Eyre hela tiden men jag kunde liksom inte koncentrera mig så läste bara 31 sidor i den. På kvällen hade jag lämnat Jane Eyre nere och orkade inte gå efter den så påbörjade Billie: avgång 9:42 till nya livet. Jag hann med 30 sidor och den verkar rätt så bra hittills. Rätt så typiskt svensk, mellanåldern-bok, men bra. Man slängdes liksom verkligen genast in i berättelsen!

Idag har jag ... inte läst en enda sida. Amen det finns ju en halvtimme kvar än så kanske jag hinner med ... tjugo sidor? Nåja, om jag läser som en tok imorgon så kan jag fortfarande hålla mitt mål på 700 sidor. :-)) Det sammanlagda sidantalet efter två *tre* dagar är alltså 203 st.

Hur har det gått för er då? Jag har sett att vissa uppdaterat på instagram och en del verkar redan ha avklarar vissa mål, heja! Så himla roligt att följa alla.

Över till Barnboksbloggens bokbloggsfråga då, som den här veckan lyder: Betygssätter du de böcker du läser och skriver om på din blogg? Hur fungerar ditt betygssystem i så fall?


Jag tror jag kan ha pratat om det här förut, så ni vet nog lite hur det ligger till, men nu tar vi det då igen.Jag betygssätter nästan alla böcker jag läser på Goodreads, ibland känner jag mig dock väldigt vilsen kring mina tankar om en bok så då kan det räcka ett tag innan jag sätter ett betyg ... Jag är liksom överlag väldigt kluven till det här med att betygssätta böcker, för alltså - ens tankar kan ju ändras? När räknas en bok som en fullpoängare, egentligen? Man måste liksom ha väldigt klart för sig exakt VAD det är man betygssätter. Är det upplevelsen, kvalitén, ens personliga omdöme ..? En bok kan ju kännas fantastisk medan man läser men så är den plötsligt bortglömd ändå. Ska man då SÄNKA betyget?Jag tycker det där är superjobbigt. Delvis därför skriver jag inte heller ut några betyg på böckerna jag recenserar, förutom på minisarna för där kanske man faktiskt vill få det svart på vitt vad jag tyckte då jag inte skriver supermycket.Jag betygssätter alltså inte då det ju faktiskt är min personliga smak som avgör, då tänker jag att den som läser mina recensioner själv kan avgöra om boken passar hen eller inte. Jag förstår att många tycker att man får en bättre bild av vad läsaren tyckte genom betyg, men samtidigt vill jag inte att det ska vara allt. Om någon förstår vart jag vill komma ..?HÄR har jag ju faktiskt skrivit ett helt inlägg kring ämnet.Förresten - idag skapade Sara Ohlsson en ny instagram där hon kommer dokumentera projekt bok nr 2. Fatta hon kommer *förhoppningsvis snart* ge ut en ny bok! Peppen är enorm. @ohlssonsara heter hon!

4 kommentarer:

 1. Jag kan också tycka det är jobbigt och om jag vill kan jag spåra iväg och bli helt oförstående till varför jag ska ha betyg ;) var ju nära att ta bort dem men inser att det är en bra och snabb indikation och att recensionen får tala lite :) såklart blir det förändringar med tiden, men betyget får bli den övergripande känslan just för den boken, just då :) och sen inte tänka mer på det! ;)

  SvaraRadera
 2. Jodå, en bok kan växa i efterhand, eller tvärtom. Men jag tänker betygen som speglar min läsupplevelse då. Inte i efterhand. Ibland kan jag specifikt nämna böcker igen, som jag gjorde intryck trots lågt betyg.

  SvaraRadera
 3. Att betygsätta det jag läser fungerar inte alls för mig.

  SvaraRadera
 4. Jag skulle nog säga att mina betyg är en ögonblicksbild av vad jag tyckte när jag läste den. Vissa böcker växer ju efter utläsning, men betyget får stå kvar.

  SvaraRadera