onsdag 13 januari 2016

Shadowhunters och veckans bokbloggsfråga

Hej på er vänner!

Här kommer ett inlägget komponerat av det ena och det andra jag tänker på just nu.

Idag har jag varit hemma pga förbannad snuva som inte vill ge med sig. Jag har sett på första avsnittet Shadowhunters! För det finns på Netflix!!! Det produceras ju (?) för i helsike av Netflix, så HUR jag har lyckats missa detta fram till idag, då första avsnittet släpptes, är en gåta. Nu kommer vi alltså få ett nytt avsnitt i veckan fram till ... vet ej när. Är iallafall rätt så lycklig över det, även om jag inte varit överpepp på serien pga den verkade ju inte så bra. Hur var första avsnittet då?
Bildkälla
Precis som jag hade förväntat mig att det skulle vara. Specialeffekterna var förfärliga och handlingen var väldigt rörig och skiljde sig en hel del från (vad jag minns) bokens. Men! Skådespelarna passade sina roller förvånansvärt bra. Jag hade faktiskt inte väntat mig det, har varit rätt så skeptiskt till skådisarna från första början, så det var en kul överraskning. Den verkar väldigt moderniserad, första boken kom ju ändå ut 2007 så en del har hänt. Och väldigt klyschig och överdramatisk. 

Summan av kardemumman: typ vad jag tyckte om första avsnittet av Vampire Diaries. Alltså kommer jag fortsätta titta. (Duh) Har dock inga förhoppningar, tar det bara som en rolig grej och hoppas på att den är underhållande iallafall. :-))) Har ni tittat? Eller ska ni se? Jag diskuterar gärna vidare i kommentarerna, men varna om du spoilar något! (För alla andras skull, inte min)

Över till nästa grej --> veckans bokbloggsfråga! Carola håller i den på Barnboksbloggen och det är alltså en grej som påminner om bokbloggsjerkan, men pågor hela veckan. Jag tänkte ju innan att jag skulle köra både jerka och denna på söndagar, men eftersom det här svaret kommer rätt så sent isåfall och onsdag är en dag då jag sällan orkar blogga så tror jag det blir onsdag istället. Eller vilken dag i veckan som helst då jag har bloggtorka.

Denna vecka undrar Carola alltså: Finns din blogg med i sociala medier, så som Facebook, instagram eller twitter? Vad använder du de sociala medierna till, att göra reklam för bloggen, skaffa nya läsare eller interagera med läsarna genom diskussioner, tävlingar eller annat?

Rätt så nyligen startade jag ju instagramkontot @theworldilivein_books som fungerar som ett komplement till bloggen. Där kan jag lägga upp bilder på vad jag läser, fråga er om råd kring vad jag ska läsa till näst el. dyl., tipsa om tävlingar så att jag inte "behöver" skriva ett eget inlägg om dem och kanske tipsa om vad som kommer upp på bloggen ibland (är dock väldigt dålig på just det - borde jag bli bättre). En facebooksida har jag inte *än* för tror inte jag någonsin skulle minnas att länka där. Tror inte heller att det skulel ha så stor nytta - men jag vet ju inte, har ju inte provat - vad tycke ni som faktiskt HAR det?

Instagramkontot startade jag för att ha ett instagramkonto med böcker ... haha. Nej men jag tycker det är lättare att "nå" er på instagram och där kan jag snabbt berätta om små saker som kan ta en vecka innan de når bloggen. (Typ vad jag fått i brevlådan.)

Just nu är det dock mörkt ute ca alltid då jag får lust att lägga upp en bild ... så det blir inte så ofta. Hur gör ni då? Och vad tycker ni om det här med att ha flera plattformar?

Annan kul grej: jag har kommit halvvägs i Sabaa Tahirs Askfödd. (Har förövrigt lite glömt bort Blod & stjärnstoft ... did't see that one coming!) Jag älskar den SÅ SÅ mycket!!! Är typ addicted. Karaktärerna är inte de bästa jag stött på, både Elias och Laia tycker jag är lite väl gnälliga. Men annars! Så otroligt bra. Njuter till 100% för var Så Länge sedan jag läste en bok jag tänkte på precis hela tiden.

10 kommentarer:

 1. Har en FB-sida för bloggen och jag tycker faktiskt den fungerar bra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad kul :) kanske borde fundera en gång till på om det vore något för mig ...

   Radera
 2. Såg också första avsnittet av Shadowhunters idag och tyckte ganska så mycket som du. Specialeffekterna var ju inte bäst och handlingen ganska så kaosad - allt hände ju typ på samma gång, och det hände så väldans mycket! Men jag gillade karaktärerna, och även om jag varit tveksam till en del av skådespelarna passade alla väldigt bra i sina roller och gav liv till karaktärerna på ett toppen sätt. Jag ser fram emot att se mer och hoppas serien blir bättre :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad kul! Även om jag inte tyckte det var särskilt bra kvalite på det hela så har jag ändå insett att jag verkligen längtar till nästa onsdag ... ;D

   Radera
 3. Min blogg har en egen Facebook-sida och jag har gjort något slags koppling så att alla inlägg på bloggen automatiskt postas i Facebook, så jag behöver inte komma ihåg något :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad praktiskt! Fr nog googla det där :)

   Radera
 4. Jag veeeeet Shadowhunters!!!!!! Asså älskade första avsnittet!! <333 Å fick så många positiva kommentarer från alla som läste mitt inlägg om det. :) <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, tusen tack för att du tipsade! Hade ingen koll innan jag såg ditt inlägg :))

   Radera
 5. Åh jag är så velig om jag ska titta på den här serien. Har hört så blandade åsikter om den, haha. Men jag lär nog ge den en chans ändå ;)

  SvaraRadera
 6. Instagram tycker jag om och det är även roligt, så smidigt och lätt att få upp bilder :)

  SvaraRadera