tisdag 12 januari 2016

Top Ten 2015 Releases I Meant To Get To But Didn't

Det är tisdag! Och vet ni vad det betyder? Ja, det vet ni antagligen. Men iallafall, om någon då INTE skulle veta - Top Ten Tuesday Time! Veckans ämne är dessutom ett jag själv hade tänkt ta upp, men nu behöver jag då inte göra ett eget inlägg om det för The Broke & Bookish kom också på idén. Veckans ämne är alltså topp tio böcker som kom ut 2015 som jag hade velat läsa men inte gjorde. Så dessa böcker kommer då definitivt försöka betas av 2016! Och jag har då räknat svenska översättningar som kommit ut 2015, även om de kan ha kommit ut på originalspråk typ 1999.
 • Mademoiselle Oiseau kommer tillbaka av Andrea de La Barre de Nanteuil & Lovisa Burfitt - alltså, jag är faktiskt lite ledsen över att jag inte har hunnit läsa den här under 2015 ... jag menar, jag var SÅ pepp och den är SÅ fin! Men jag har inte haft tid ...
 • Den ökända historien om Frankie Landau-Banks av E Lockhart - den här var jag också väldigt pepp på. Älskade ju Kanske är det allt du behöver veta 2014. Men jag har inte läst den än ..! Vet egentligen inte varför. Tror att jag väntar på rätt tillfälle att SLUKA den.
 • De odödligas sång av Julie Kagawa - den här var jag också RIKTIGT pepp på, dock inte så mycket mer ..? Tror jag måste läsa om typ de två sista kapitlen i De odödligas hunger så att jag minns varför jag avslutade den i tårar.
 • Ett folk utan land av Melina Marchetta - det är ju Marchetta så jag var TVUNGEN att köpa den typ ... väldigt snart efter att den kom ut. Men sedan blev den liggande. Tror jag ska försöka ta tag i den nu när jag är i min fantasy-fas.
 • Cress av Melissa Marr - blev fullkomligt kär i de två första delarna, så man tycker att jag hade velat läsa tredje delen direkt efter, jag hade den ju faktiskt. Men tror jag ville spara på den, eller nåt ..? Så att inte väntan på Winter blir allt för outhärdlig, ni vet. Tror dock inte jag kan hålla mig särskilt länge mer, har hört grymma saker om den!
 • Du är inte ensam av Sarah Dessen - även i år gav ju rabén&sjögren ut en Dessen-bok lagom till sommarlovet, som jag inte läste ... läste faktiskt inte en enda Dessen förra året, SÅ konstigt?! Så nu har jag två (antagligen tre) för den här sommaren. :')
 • Änglafall av Susan Ee - den här VAR jag väldans pepp på, men så fick den hemskt blandade recensioner ... nåja, tror definitivt jag kan gilla den för det, tror jag läser den relativt snart.
 • Enklav (& Utpost) av Ann Aguirre - har faktiskt till och med andra delen, men har liksom inte känt för den här då den *också* fått rätt så blandade recensioner ... Känner inte heller riktigt för dystopier för tillfället, men något tag kommer den nog också bli läst. (Kanske jag kör marathon på hela serien till och med?)
 • Vit som snö (& Svart som ebenholts) av Salla Simukka - både del 2 och 3 i Lumikki-trilogin kom ut förra året, jag har bägge men läste ingen dera ... känner inte heller riktigt för dessa för tillfället (är ju som sagt i en klar fantasy-fas), men något tag blir de nog också lästa.
Vilka böcker hann ni inte läsa som kom ut 2015?

2 kommentarer:

 1. Okay, I've discovered some new books from your post that I look forward to checking out!!

  Here's a link to my TTT post for this week: http://captivatedreader.blogspot.com/2016/01/top-ten-tuesday-top-ten-2015-releases-i.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. How nice! :) I'll check your TTT out! :)

   Radera