söndag 3 januari 2016

Målen 2016

Nej, inläggen om 2015 har inte slutat än, även om jag själv till och med börjar tröttna lite - vi ska ju blicka framåt! Snart ska vi det, fullt ut. Här kommer en liten preview!

Målen jag hade 2015  var ju rätt så enkla och abstrakta. Det var väldigt skönt. Jag tror jag kör på något liknande i år, plus Goodreads förstås och kanske någon utmaning. Här kommer alltså mina *bokiga/bloggiga* mål 2016:
 • Läsa 65 st böcker, ej omläsningar medräknat - i år läste jag 71 st, men *bara* 64 st om en inte räkna omläs. På sätt och vis höjer jag ju ribban lite, men jag känner också att det absolut inte är ett omöjligt mål.
 • Få ner oläst-hyllan till under 60 titlar - för tillfället har jag drygt 90 böcker i kassar och hyllor och nedladdade på min tab. Under 60 borde gå, om jag skippar bibban lite ... I och med det här deltar jag också i Nellys #hylltömning2016 när jag känner för. :-)
 • Köpstopp på böcker tills oläst-hyllan krympt till under 70, förutom under bokrean ... - på sätt och vis känns det här målet lite onödigt, för jag får ju ändå beställa under bokrean, och det är då jag oftast beställer böcker ... men okej, det kanske hejdar flödet lite grann, iallafall.
 • BARA fråga efter rec-ex jag vill läsa precis just då när de kommer och känner att jag har tid med - jag har rätt så många olästa rec-ex, faktiskt. Det är sorgligt men sant. Ska verkligen försöka få bukt på det här under 2016 - men, det ges ju ut så MYCKET?!?
 • Skriva recensioner högst en vecka efter att jag läst ut boken ... - jag hade ju som mål förra året att recensera böcker direkt efter att jag läst dem. Det gick inte vidare bra. Men varför inte misslyckas igen? (Alltså, jag SKA verkligen försöka!)
 • Skriva kortare, bättre recensioner - jag skriver så himela långt och det tar enormt mycket tid att skriva en recension för mig! Nu tänker jag satsa på kort skrivprocess, lång redigerings.
 • Läsa mer renodlad fantasy (och samtidigt satsa på kvalitet istället för kvantitet eftersom fantasy tar TID) - jag har försummat fantasy-genren väldigt länge nu. Eller nja, men lite. För allt ska vara så TJOCKT?? Men alltså när jag väl läser fantasy så ÄLSKAR jag det! Jag har läst ca 20 böcker sm är någon form av fantasy förra året, men bara fem av dem var *typ* renodlad fantasy. FEM av SJUTTIOEN böcker tillhörde den genre jag egentligen gillar bäst? Jag satsar på tio renodlade fantasy 2016, hoppas att jag inte tar mig vatten över huvudet nu ...
 • Så tänkte jag försöka avsluta serier! - åtminstone läsa ikapp. Längre inlägg ang. vilka serier jag har på hälft coming up! Men främst Legend-trilogin, Edens blod och The Raven Cycle tror jag jag försöker läsa. Och kanske Percy Jackson.
Men nu får det räcka med mål. Kommer jag på något till så kommer jag väll, men det kan jag ju ha lite i bakhuvudet då, det måste ju inte finnas med här. Vissa av dessa kommer nog vara svårare att klara av än andra, men det är ju inte hela världen och dessutom så är det ju tanken som räknas. ;-D

Har ni några mål kring er blogg eller läsning för i år?

2 kommentarer:

 1. Köpstopp är något jag alltid tror att jag ska lyckas med men alltid faller i gropen :D Nästa månad är det bokrea...då blir jag alltid lite överdriven :D

  SvaraRadera
 2. Åh lycka till med målen! :) Mitt främsta bokmål är att försöka läsa 52 böcker i år, och sen precis som du försöka skriva recensionen till en bok samma vecka som jag läser ut den - vilket jag delvis har haft ganska svårt för i år hehe. Men det blir ju så mycket enklare att skriva recensionen om man gör det på en gång istället för att vänta en evighet.

  SvaraRadera