söndag 3 januari 2016

december.

I år ska jag ju *kanske* börja dela upp månadsrapporterna, men december får faktiskt vara så som jag haft dem ett tag nu, så det blir enigt ni vet.
˜
 Skorstensjul - Mårten Sandén (4/5) (ljudbok)
God Jul, Lilla Lök! - Frida Nilsson & Maria Nilsson Thore (illustrationer) (5/5)
Dash & Lilys utaningsbok - David Levithan & Rachel Cohn (3.5/5)
˜
Antal lästa böcker: 3
Antal lästa sidor: 410 st (+ ca 2h ljudbok)
Omläsningar: -
Antal manliga/kvinnliga: 2/2
Kvar i olästhögen: Nu har jag lagt in alla på Goodreads och jag verkar ha räknat väääldigt fel nåt tag ..? Jag har 94 olästa. Oj.
Övernaturliga inslag: i en av den finns det lite magi
Påbörjade serier: -
Fortsättningar på serier (varken första eller sista delen): -
Avslutade serier:  -
Antal recenserade böcker: två av ovanstående och två gamla.
Fådda/köpta böcker denna månad: 6 st
Lästa recensionsex: inget ...
Lästa bibliotekslån: -
Lästa e-böcker: -
Noveller/seriealbum/bilderböcker/mellanböcker: En bilderbok.
Böcker som påbörjades i december men inte lästes ut: Tredje principen av Anna Jacobsson Lund finns kvar från november, Sommarboken av Tove Jansson läste jag inte ut trots att jag ville det innan 2015 tog slut ... Så påbörjade jag Mademoiselle Oiseau lite grann, så även Blod & Stjärnstoft - slalomläsare, jag?
Månadens snyggaste:
Bästa bok: God Jul, Lilla Lök! <33
Största överraskning: Ovannämnda.
Största besvikelse: Kanske Dash & Lilys utmaningsbok, hade hoppats på liiite mer av den efte alla lovord.
Spännande saker som hänt under den här perioden: Jag har: deltagit i två bloggstafetter, kollat på julkalendrar, kollat på serier, stressat i skolan, haft min sista julfest i grundskolan, haft jullov, firat jul, fått paket, sjungit julsånger ... inget speciellet har hänt, men en hel del mysigt och vanligt. Värt att nämna är ju kanske att det här var den absolut sämsta läsmånaden under hela 2015. Varje annan månad har jag åtminstone kommit upp till över 1000 sidor ... nåja, mål för januari!
Hur det gick med planeringen: Vad tror ni? Det gick inte så bra, faktiskt. Jag hade tänkte läsa high fantasy men det blev det ju inget av ... och ja. Jag har varit i THE WORST lässvacka så det har helt enkelt inte blivit mycket läst. Störst problemet har nästan varit att jag inte kunnat bestämma mig för vad jag ska läsa ..? Recensioner blev det ju heller inte många av.
Planer inför januari: Först och främst vill jag finna läsglädjen igen, den har liksom lite försvunnit. Så jag kommer försöka läsa precsi det jag känner för och inte pressa mig. Helst skulle jag ju vilja komma över 1000 sidor, men om det inte blir så är det inte hela världen. Jag vill också recensera alla orecenserade böcker från 2015, så kan jag börja året "with a clean slate". Jag har faktiskt bara fem stycken orecenserade, så det ska nog gå relativt snabbt (hoppeligen har jag skrivit om alla innan nästa vecka är slut.)

SEDDA FILMER OCH TV-SERIER
Decembers tv-tittande bestod främst av julakalnder-tittande ... okej, det där var inte sant, eh. Jag har alltså kollat på Tjuvarnas jul (mer om den här. 8.5/10) och Tusen år till julafton (mer om den här. 7/10) Dessutom fick jag och Olivia säsong två av Game of Thrones och jag älskade Så Himla Mycket! (9.5/10) Jag har också tagit upp tittandet av Dawson's Creek för blir liksom lugn av den serien, jag hann med 8 avsnitt. Vampire Diaries verkar aldrig ta slut, 5 avsnitt kollades i december. Dessutom har säsong fyra av Pretty Little Liars anlänt till Netflix så jag och Olivia såg på 12 avsitt i december! Och halva Downton Abbey - Christmas Special sändes ... fattar ej att det snart är slut!?!?!?!
På filmfronten är det rätt så tomt. Jag har bara sett två stycken?!? Den ena är Interstellar och den ÄLSKADE jag. Så himla intressant!!! (10/10) Den andra var faktiskt filmversionen av en bok jag läst, Naomi & Ely's No-kiss-list. Den var mysig och fint gjord, rätt så lik Nick & Norah's Infinite Playlist. Gav den en åtta på imdb, vilket är rätt så högt? Men ja, varför inte. Väldigt mysig som sagt, dock inget mästerverk, om man säger så. 

 MUSIK
Vet ni vad? Jag har typ inte lyssnat på något alls i december. Vet ej varför. Fick två album i julklapp, Froot med Marina & the Diamonds samt 25 med Adele. Froots låtar har jag ju tipsat om förr, så då blir det Adele:
Nu ser jag fram emot ett nytt år och hoppahoppas januari blir en bättre läsmånad än december! Hur var december för er?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar