onsdag 27 januari 2016

Bokbloggsfrågan vecka 4

Onsdag och Barnboksbloggens bokbloggsfråga! Och frågan lyder: Denna vecka undrar jag om det finns något förlag som ditt hjärta klappar lite extra för? Finns det något förlag vars utgivning du följer lite extra noga?

Jamen, det finns det ju definitivt. Jag följer med de flesta svenska förlags (som ger ut ungdomslitt då) utgivningar, men speciellt glad blir jag alltid då Modernista släpper sina kataloger. De verkar alltid lyckas pricka precis rätt, omslagen är ofta snygga (även om de också gjort några större missar ... ja, Uppstigandet jag tittar på dig) och katalogerna kunde nog inte vara lyxigare. Dessutom är ju böckerna oftast ytterst bra också.

Lavender Lit är ju ett relativt nystartat förlag men de har redan imponerat. Gilla böcker börjar ju vara gamla bekanta numera mer fortfarande släpper de unika böcker med snygga omslag, tillsammans med Lilla Pirat sedan några månader tillbaka.

Natur&kultur är ett förlag som tidigare funnits lite sådär i skymundan och jag bara läst lite titlar av nu som då. Så kom deras vårkatalog och slog ner med ett KRASH. Är ytterst pepp på väldigt många titlar i den, dessutom ger de ju ut Sandra Beijers andra i höst ..! 

3 kommentarer:

  1. Lavender Lit har gett ut flera bra böcker! Modernista tycker jag också om :)

    SvaraRadera
  2. Det finns så väldigt många bra förlag. Nu blev jag nyfiken på Natur & Kulturs katalog, måste hasta iväg och kolla ;)

    SvaraRadera