fredag 1 januari 2016

Vi blickar framåt

Hejsan vänner!

Nu är det 2016. Sjukt, ju! Känns som om det var igår jag satte ihop topplistan för 2014?!? Nytt år betyder inte bara genomgång av det som varit, det betyder också NYA saker. Till exempel för bloggen! Jag tänker nämligen leka Martin Luther, men inte reformera kyrkan utan min blogg!

Idén med det här är att mitt bloggande ska bli enklare och mer rutinerat, samt att det förhoppningsvis ska bli mer läsarvänligt. Låt oss gå igenom reformationerna!
  • Jag ska börja göra endast ett I min brevlåda-inlägg/månad. Det här kommer jag göra med decembers böcker och nu kommer det förhoppningsvis bli så hela året ut. Möjligen med undantag av speciella böcker.
  • Jag funderar på att dela upp månadsrapporten i två - en med BARA böcker och en med film, tv, musik och mitt liv - vad tycker ni om den idén? (Den är alltså inte helt slagen i sten än.)
  • Så tänker jag VERKLIGEN försöka få min recensioner lite kortare. För de är superlånga, nuförtiden. Och kanske göra dem lite mer strikta också - så att jag t. ex. alltid har med ett citat, min favoritkaraktär och något sådant ..? Vad tycker ni?
  • Så tänkte jag börja gå igenom den svenska utgivningen (som jag är intresserad av) i början av varje månad! Istället för att göra superlånga inlägg om hösten, som ändå uppdelas ... Det första BORDE dyka upp imorgon!
  • Så tänkte jag försöka ha TRE fasta inläggsserier varje vecka: top ten tuesday på tisdag, helgens läsning och vad som hänt under veckan på fredagar samt bokbloggsfrågan på söndagar.
KAN ju hända att det här blir alldeles för strikt och tråkigt och att jag slopar allting efter en vecka. Men just nu känns det bra, så jag ska försöka! Och om ni absolut inte gillar det så kommer jag ju antagligen börja fundera på annat. Vad tror ni, om allt det här?

(Ang. rubriken - nej, det gör vi inte. Idag ska jag senare gå igenom toppen 2015 och inlägg om det gångna året kommer antagligen dyka upp till och med i nästa vecka ...)

1 kommentar:

  1. Hej! Angående din fråga om ifall du kan delta i min utlottning - Funkar bokus bättre än adlibris? Isåfall kan du få presentkort där istället ifall du vinner :) Kram

    SvaraRadera