tisdag 18 augusti 2015

Top Ten Auto-buy Authors

Gud vad man blir TRÖTT av skolan alltså! Och hungrig! Men det är också trevligt att hänga med roliga personer, så helt hemskt är det ju inte.
Hursom så är det tisdag idag, vilket innebär top ten tuesday! Veckans tema är topp tio författare vars böcker man köper genast, oavsett genre etc. Jag har valt att bara ta med sådana jag läst minst två fristående böcker av och gillat båda, därför finns t. ex. J K Rowling inte med, jag har ju bara läst Harry Potter och är heller inte särskilt sugen på hennes senare verk.
10. Sofia Nordin - Av Sofia har jag läst en hel del, Det händer nu, Natthimmel, Äventyrsveckan och tre böcker i hennes serie som börjar med En sekund i taget. Och gillat allt rätt så mycket!
9. Moni Nilsson - Moni svärmar jag ju om cirkus var och varannan dag, och jag har ju läst en del av hennes böcker. Semlan & Gordon-böckerna och Klassresan & Malin + Rasmus = sant är jag ju helt kär i, och de för yngre som jag har läst har jag också gillat väldigt mycket. Skulle nog läsa det allra mesta hon gav ut.
8. John Green - Egentligen är det lite fel att han hamnar såhär "lågt" ner, för om John nu skulle komma ut med en ny bok skull jag bokstavligen SLÄNGA mig över den. Samtidigt är ju inte alla hans böcker favoriter.
7. Lauren Oliver - Delirium-trilogin är mycket bra men borde läsas om pga minns inte mycket. Resten får du ta reda på själv var också väldigt bra och jag kan tro att Panic, Rooms och Vanishing Girls också var det om jag läste. Nu är det bara så att Lauren skriver mycket detaljerat och jag skulle nog inte klara av hennes engelska.
6. Melina Marchetta - alltså åh, Jellicoe Road! Francesca var ju också bra, även om Jellicoe vinner med hästlängder ...
5. Marie Lu - Älskaaaar ju Den unga eliten och de två delar jag läst av Legend-trilogin. (Plus Livet före Legend.) Alltså ni VET INTE hur gärna jag skulle vilja trotsa mitt förstånd och förhandsbeställa The Rose Society på engelska. (Jag skulle ju definitivt inte klara av den.)
4. Sandra Beijer - är egentligen fusk att ha med för har ju bara läst hennes Det handlar om dig. Men den totalälskade jag och jag älskar hennes noveller och krönikor etc. Och jag skulle GENAST köpa om hon gav ut något nytt. Faktiskt.
3. Nina LaCour - Säger bara Jag går dit du går <3333.
2. Lisa Bjärbo - Så pepp så pepp SÅ PEPP på Djupa ro. SÅ PEPP!!!!!!
1. Jandy Nelson - det vet ju inte ni än (om ni inte följer mig på instagram) men jag älskade Jag ger dig solen typ MER än vad jag älskade Himlen börjar här. HUR ÄR DET ENS MÖJLIGT???????? Japp, jag kommer läsa all hennes framtida utgivning sådeså.
Vilka författares böcker läser ni genast oavsett allt?

2 kommentarer:

  1. Skulle vilja säja J.K. Rowling, eftersom hon är fantastiskt och min favvo. Men då har jag fortfarande inte läst hennes deckare som hon ger ut som Robert Galbraith, så det stämmer inte ens. Nån som visserligen är död, men som jag älskar allt jag läst hittills av, är Selma Lagerlöf. Bäst, helt enkelt!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Har faktiskt inte läst något av Selma Lagerlöf, men hör så himla mycket gott över allt så någon gång ska det nog bli av :)

      Radera