onsdag 8 juli 2015

juni.

Så var också juni förbi! Liiite sen månadsapport det här, men jag har mina orsaker ... snaaaart ska ni bombaderas med recensioner, men först har jag en del andra saker att skriva om!

˜
Silverpojken (Billie, Aladdin, Simona #2) - Kristina Ohlsson (3/5)
Stad av glas (The Mortal Instruments #3) - Cassandra Clare (3.75/5)
Uppror (Varelserna #4) - Magnus Nordin (4/5)
Paris, Lola & jag - Moa Eriksson Sandberg (2.5/5)
Malin + Rasmus = sant (Klassresan #2) - Moni Nilsson (5/5) (omläsning)
Det handlar om dig - Sandra Beijer (4.75/5) (egentligen femma men alltsååå .. nja.) (omläsning)
˜
Antal lästa böcker: 6
Antal lästa sidor: 1603 st
Omläsningar: två
Antal manliga/kvinnliga: 1/5
Kvar i olästhögen: 57 st (50+9-2) (ojj...)
Övernaturliga inslag: en urban, en spök och en dystopi.
Påbörjade serier: noll!
Fortsättningar på serier (varken första eller sista delen): två
Avslutade serier: en avslutad serie iochmed Uppror.
Antal recenserade böcker: förra månaden recenserades nio böcker och denna ... eh, en. Ojdå, vad hände där? Den ena var dessutom ingen av ovanstående, nåja, det här ska tas tag i snarast!
Fådda/köpta böcker denna månad: köpt tre och fått hem 6 st rec-ex.
Lästa recensionsex: 2 blir det nog.
Lästa bibliotekslån: två
Lästa e-böcker: noll
Noveller/seriealbum/bilderböcker/mellanböcker: Uppror har bilder.
Böcker som påbörjades i juni men inte lästes ut: Jag ger dig solen m den räknas som påbörjad efter cirkus ett kapitel. Men ja, den.
Månadens finaste:
Bästa bok: Alltså hmm ... ingen av de nya har varit superbra. Möjligen Uppror eller Stad av glas var bäst isåfall men de var inte SJUKT bra någon av dem .. :/ Om omläsningar skulle räknas skulle det dock givetvis bli Malin + Rasmus = sant!
Största överraskning: Att jag skrivit så många inlägg om typ - ingenting? Och att jag saknar Varelserna.
Sämsta bok: Alltså FAKTISKT så blev jag rätt så besviken på Paris, Lola & jag och det är jag lite bitter över. Den kändes liksom lite halv, och jag fick ut typ noll av den. Men mer om sådant och vad jag faktiskt gillade i recension som ska skrapas ihop ... någon gång.
Största besvikelse: Se föregående punkt.
Spännande saker som hänt under den här perioden: Alltså juni har varithelt himla fullproppat! Jag har varit på skriftskoleläger, FBK-läger (dit for ju förresten två veckors läsning, så jag HADE kunnat läsa dubbelt så mycket.), blivit konfirmerad, firat midsommar, varit vaken för länge, cyklat, simmat några gånger (fem, tror jag.), gjort saker jag inte vågat förut och alltså ja. Så har jag sovit till halva dan' också för det är ju soommarlov.
Hur det gick med planeringen: Väldigt väldgt VÄÄÄLDIGT dåligt. Enough said.
Planer inför juli: Komma ikapp med recensionerna och inte beställa rec-ex. Typ så? (+ deta i #läsalotsommar2015)

SEDDA FILMER OCH TV-SERIER
Jag har inte kollat värs mycket film i juni tror jag ... Jag har till slut sett slut Friends och det är ju rätt så tomt. ÅH VAD JAG ÄLSKAR DEN SERIEN. Därefter tog jag och syrran i att se på första säsongen av Girls och den var mycket bra! Snyggt gjord liksom, och trevligt med "vanliga" människor. 8/10 kanske?
Shrek ettan kollades också och Så Bra. Det var ju omtittning men ja, en nia skulle jag säga. Kaaanske till och med nio halv?
Mulan och Pocahontas såg jag med för dem har jag aldrig sett förut! Okej, möjligtvis som liten men minns ej. Sååå ... de var båda ganska förutsägbara och lite tråkiga men Mulan var bättre. Även om Pocahontas har bättre musik. 7 respektive 6.5 av 10.
Very good girls har lite bloggar skrivit om och den såg fin ut med Dakota Fanning och Elizbeth Olsen. Den var fin. Mycket fin. 8/10 se se se!
Tilsut så kollade jag också Life partners med Leighton Meester och Gillian Jacobs som jag kanske inte sett någon annanstans? Hursom så var det roligt att se Meester i annat än Gossip girl! (Vilket jag ju faktiskt gjort förr, men ja.) Den var mycket fin estetiskt sett men jag måste säga att jag blev rätt så besviken för den har blivit rekommenderad av många bloggare på sista tiden men jag tyckte inte den var något speiellt? Lite annorlna var den ju, men själv huvudhandlingen var väldans tråkig och precis som det alltid är. Men fin iallafall, en sjua tycker jag.

 MUSIK
Dessa spelas mest i mina hörlurar för tillfället:
Vad hade NI för er i juni? Börjar sommaren komma hos er med? Alltså typ heeela juni var ju mest regn (bör tilläggas som spännande sak som hänt: cyklat ner till byn i ösregn. *det var faktiskt inte första gången ...*) men NU PLÖTSLIGT är det Så Hett Att Man Knappt Vill Vistas Ute!?! Det var väldigt o-roligt att sitta i biilen i tre timmar på lördag. Det var inte roligt alls. Vad har ni för juli-planer då?

4 kommentarer:

 1. Åhhåhhhåhhh (normalt ..) gillar du också Norlie & KKV? :DD Du kändes inte riktigt som den typen av person, fast jag vet knappt vad du lyssnar på... men alltså de är så bra. Det känns verkligen som att de skriver låtarna från sitt hjärta.. alltså att de har varit med om det. I alla fall "Ingen annan rör mig som du". Jag gillade redan dem när jag typ gick i trean / fyran, då när de sjöng Tröjan du hatar och Där jag hänger min hatt, haha. Kanske in den mest barnvänliga musiken just då? Men jag gillade dem i alla fall... jag kunde typ låtarna utantill. :')

  Jag har typ inga Juli-planer. Vi ska kaaanske bila till typ Kroatien / Italien med husvagn. Men alltså min familj är sämst på att planera, så jag har ingen aning. Men jag vill utomlands så sjukt mycket, man kopplar av så mycket då!! Och bada hela dagarna <33 Ja, det var super varmt (runt 30 i skuggan) här i 5 dagar, och vet du.. jag fick mensen då. (första dagen också) FÖRSTÅ VILKEN FÖRSKRÄCKLIGT DÅLIG TIMIMG. Usch. så det blev inget bada för mig. Jag hade längtat massor efter att få bada, men nej... Då blev jag lite deppig. Annars så hände det väl inte så mycket i Juni. Läste inte så himla mycket heller.. (var bara tvungen att få skriva av mig det, hoppas det är okej, haha!)

  // kraaam. Nu får du läsa lite, hehe >:D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, jag tycker inte själv heler att jag verkar som en "sådan" person xD Men alltså innan har jag inte direkt lyssnat på dem, visste knappt vem de var, har bara kunnat några låtar och tyckt att de är svängiga och så. Men det är först nu, med de här två^^, som jag upptäckt dem på riktigt - det är precis som du säger som att de skriver sina sånger rakt från hjärtat, jag tycker det är SÅ BRA. Åh, älskar dem nu och är sååå avis på några av mina vänner som kommer få se dem på en festival i sommar :((((

   Alltså SÅÅÅ COOLT att ni faktiskt ska bila! Och ja precis, hemme är man liksom alltid lite stressad, fast man har lov. Alltså usch, HATAR när man ska få mens just när det är badväder, sämsta grejen som finns :( Klart det är okej att du skriver långa kommentarer om allt och inget, älskar dem! :DD

   Kraam <3

   Radera
 2. Men shit vad grymt att ha hunnit med 6 böcker! Har börjat läsa i några böcker den här månaden men jag har inte fastnat för någon av dem så jag letar vidare. Förr hade jag tvingat mig själv att läsa allt men tja, har insett att livet är för kort för böcker man inte gillar :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä men så är det ju, man ska definitivt inte lägga tid på böcker man inte tycker är värda tiden, då kan man ju absolut göra något annat man inte hunnit med :) (Lite starstruck över att du kommenterar på min blogg förövrigt haha x) :'))

   Radera