lördag 13 juni 2015

Sommarläsningstaggen, än en gång

Jag har gjort den 2013 och 2014 - varför inte köra en repris på en repris då också? Ja, det gör vi.
 
(Ingen aning vem som kom på den här taggen från början.)
1. Vilka 5 böcker bara MÅSTE hinna läsas i sommar?
Först lite snack om de jag skrev förra året: EN lästes av de jag skrev. EN. Tre andra har hunnit läsas allteftersom men en finns kvar, sorgligt oläst: Allt och lite till av Sarah Dessen. Så den åker rakt in på listan i år igen! Så tänker jag försöka läsa Anna och den franska kyssen av Stephanie Perkins, Champion av Marie Lu, Ett folk utan land av Melina Marchetta och Jag ger dig solen av Jandy Nelson.

2. Vilken bok är du egentligen inte så sugen på men känner att det är dags att ta tag i?
Förra årets svar var Sagoberättaren av Antonia Michaelis. Den är ännu inte läst. Vi säger den i år igen.

3. Var är bästa stället att läsa i sommar?
Sängen hittills. Pga nlåsigt ute.

4. Handen på hjärtat, var tror du att du faktiskt kommer att läsa någonstans?
Alltsååå ... sängen obviously.

5. Vilken bok tror du kommer bli sommarens bästa?
Gaah, detta är mycket svårt att svara på! Jag hoppas Jag ger dig solen eller Champion. Måtte jag inte bli besviken!

6. Vilken bok borde ALLA läsa i sommar?
Himlen börjar här av Jandy Nelson eller en Harry Potter för alla blir glada av dem juh! Okej, lite gråtig blir man från ... fyran framåt men ja. Mest glad.

7. Strand eller hängmatta?
Hängmatta för man FÅR JU SAND I BOKEN när man läser på strand.

8. Deckare eller roman?
Roman. Ingenting har ändrats där.

9. Favoritgenre?
Just nu är det typ epic fantasy. Älskar epic fantasy.

10. Tagga 3 andra!
Nääe, det tänkte jag inte göra. De som vill får såklart mer än gärna hänga på, men nej ... Eller, de som vet varifrån citatet "Det är en regnig sommar vi har!" kommer tycker jag ska göra den!


6 kommentarer:

 1. Åhhh denna måste jag göra! + två taggar till ... Haha! Anna och den franska kyssen borde du verkligen läsa, för jag tror faktiskt att jag älskade den. Något åt det hållet i alla fall. För jag kan inte riktigt släppa den, men vet inte om jag älskar St. Clair lika mycket som alla andra gör. Men men! Allt och lite till av Dessen borde jag läsa i år! //kram :D o hoppas att du har det bäst på lägret <3

  SvaraRadera
 2. Haha åh, citatet kommer från Ronja! <3 Har själv använt den i år... </3 Hur som helst tänkte jag vara så busig och göra taggen även om jag inte hade kunnat den. ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Såg att du gjort den nu, kul! :)

   Radera
 3. Är det bara jag som direkt får Birk (från TV-serien)s röst i huvudet när jag läser citatet?! Hade en såååån crush på honom när jag var liten haha! Upptäckte förresten nu (eller återupptäckte, snarare) att du taggat mig i Extraordinary Means-taggen... vilket passar jättebra för jag har varit supersugen på att göra den!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahahah, han är ju faktiskt ganska söt ;D Men vänta nuu ... har de igen gjort sådär att de först gjort en Astrid Lindgren-bok till tv-serie och sedan klippt ihop det till film?! *suck* - kan de inte bara ge ut hela serieeen?! (Eller är det två olika versioner ..?) *Google är min vän* Ööh okej, så det verkar som om den först var film, sedan gjorde de filmen till tv-serie och lade till delar som inte kommit med i filmen ... ojj, den vill jag ju se då!
   Ska bli roligt att läsa dina svar! :)

   Radera