torsdag 11 juni 2015

I min brevlåda #37 Lite böcker, lite ... plotter?

Jag tycker rubriken absolut rimmar. Iallafall nästan. Idag är det söndag och dagen innan jag ska på läger men det här komemr upp på en torsdag, knasigt va'? Hursom: det har kommit lite grejs på posten! Det är mycket roligt att vara bokbloggare när det gör det. Det är ju roligt annars också iochförsig ...
 Den första grejen jag fick med posten är en bok jag faktiskt var ganska tveksam till om jag skulle läsa eller ej, till en början. Men Norstedts skickade mail och frågade om jag ville läsa och då tänkte jag what the heck, kör till! Så jag svarade med ett glatt JAA JAG VILL LÄSA och bok kom på posten någon dag senare. Trodde jag. Det visade sig nämligen att jag inte bara sagt ja till en bok, jag hade också sagt ja till ett nagellack! Ett OPI nagellack! Som är ... gråblått, blågrått, mörkgrått ... grått. Blev superöverraskad och jätteglad av nagellacket, som faktiskt matchar omslaget, lite grann!
Boken är iallafall After: När vi möttes av Anna Todd och är nästa stora fanfiction-succé, efter Fifty Shades of Gray, ni vet. Det sägs att den "går i dens fotspår", därför har jag varit något tveksam. Men det handlar ju om ... collegeungar, vad det väll? Så samma ålder som Cath i Fangirl, borde ju inte vara FÖR farligt då. Jag är faktiskt riktigt nyfiken nu, men tror inte jag kommer börja läsa med förhoppningar på särskilt kvalitativ läsning, eh. Jag tror mer att det blir utmärkt nöjesläsning, men vi får se! Båda antagandena kan ju visa sig vara felaktiga.
Klart jag testar det genast ... och snygg färg. det tycker jag!
Nästa ... kuvert, faktiskt, var en riktig överraskning. I kuvertet låg ett kort med en personlig (eller ja, personlig och personlig, men jaa.) hälsning där Alfabeta, som skickat brevet/paketet/kuvertet med innehåll, främst skrev att det är roligt att jag vill läsa (M)ornitologen (Johanna Thydell) (- de har säkert läst något av mina *nuförtiden ganska många* inlägg om den! Superroligt!) och att de knappt kan vänta på att få släppa den, men att jag än så länge får lite (M)ornitologen-fejktatueringar (HUR COOLT?!) och deras höstkatalog. Tack så hemskt mycket, blev väldigt glad!
Sen så ser ni ju att det finns lite jag inte pratat om. Fyra pocketar, närmare bestämt. Jag nämnde ju lite i förbifarten att jag var på Lions loppis, som alltså är en loppmarknad som föreningen Lions ordnar, vet inte om alla föreningar gör det, men den i min by gör det. Där får alltså alla som har något de inte använder/tycker om dumpa sina saker så säljer Lions medlemmar allting superbilligt och så går pengarna till välgörenhet. tycker detta är så roligt! Och smart! Och bra! För alltså: allting är ju verkligen SUPERbilligt när inget går i egen ficka.
 
Hursomhelst så fyndade jag fyra pocketar, egentligen sex men en var mer till mamma och en Olivias. De jag hittade var Nära hem av Alice Munro (Nobelpristagaren!), Tusen strålande solar & Flyga drake av Khaled Hosseini och Brudskeppet av Jojo Moyes. Ja, det var författaren som avgjorde i alla fallen. De är ju i princip vuxenböcker allihop, men alla är sådana vuxenböcker jag tänkt att jag vill, och antagligen kan, läsa. Den här specifika boken av Jojo Moyes har jag inte hört något om, men många av hennes andra har typ alla prisat. Även om den här kanske då inte är hennes bästa, så tror jag definitivt den kan vara riktigt bra. Om jag gillar Moyes då. Dessa fyra, nääästan nya, pocketar, plus två andra (i lika bra skick), en Rudyard Kipling-bok (som jag i princip borde ha visat pga SÅ SNYGGT OMSLAG. Ja, det var därför vi köpte den supergamla boken.) och några (typ ... sju?) gamla barnböcker betalade vi 10€ för. Om inte det är billigt vet jag inte vad som är.
 
Jag vet inte riktigt när jag kommer läsa dem, för det är ju ingen brådska. Men speciellt Flyga drake är jag ganska nyfiken på så tror inte det tar särskilt länge för det!
 
Tack så hemskt mycket för de fina paketen, Alfabeta och Norstedts!
 
Något ni läst och rekommenderar/inte rekommenderar? Allmänna tankar om titlarna?


7 kommentarer:

 1. Jag fick en helt annan färg på mitt nagellack, silvrigt. Det matchade ju visserligen inte boken alls, men var ändå en lite rolig överraskning. Och jag kan tänka mig att boken kanske blir "Underbara Helvete" möter 50 Shades? Eller något ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jaa, visst var det en rolig överraskning!? :) Jaa, tror att det antagligen blir något åt det hållet :)

   Radera
 2. Alltid lika kul att få böcker på posten!! Jag blev lika glad (och förvånad) som du när också ett nagellack kom med, ovanligt och otippat för att vara i bokbranchen...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jaa! Och jepp, men väldans roligt tyckte jag^^;D

   Radera
 3. Nu vet jag inte var du bor exakt men Lions loppisar är populära här i Raseborg med :D dock råkar jag missa dom hela tiden! Ibland glömde jag bort dem och ibland var jag på jobb... Plus alla loppisgalna gamlingar som springer med rollatorn typ, man får ju se upp alltså. :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Usch, vad synd :/ tycker det är jätteroligt att gå på dem! Och haha, jaaa ;D

   Radera
 4. Glömde tillägga: läste "När vi möttes" för ett litet tag sen och det var ingen favorit för min del, men hoppas att fortsättningen är bättre..
  http://snowglitter.blogg.se/2015/may/after-nar-vi-mottes-anna-todd.html

  SvaraRadera