söndag 31 maj 2015

(M)ornitologen - omslag och handling!

Minns ni att jag för inte så länge sedan skrev lite om att Johanna Thydell tydligen kommer med en ny? Då hade vi bara en titel: Mornitologen. Nu finns det ett omslag! Och en handling! Och titeln blir mer logisk. Iallafall lite.
 
https://www.adlibris.com/fi/sv/bok/mornitologen-9789150115062Handling från Adlibris: Moa har det utmärkt, tack så mycket. Hon bor med sin pappa, pappas fru Susanne och sin älskade lillebror Lucas. Sedan finns vapendragaren och bästa vännen Otto. Livet leker, himlen är blå. Moas mamma Hedvig försvann visserligen utan ett spår när Moa var två år gammal, men det är inte direkt något Moa går och grubblar över.

En dag berättar hennes pappa att Hedvig har hört av sig. Moas försvunna morsa vill hux flux träffa Moa, men aldrig i livet att hon tänker skutta in i en famn som försvann för fjorton år sedan. Det vore visserligen bra med en förklaring. Men Hedvig ska inte få inbilla sig att Moa vill ha något med henne att göra. Ett möte ska det bli, inget mer.

Hmm ... så vad tycker ni? Jag tycker inte det säger så mycket. Jag blir inte supernyfiken, men inte heller helt bortskrämd. Det låter som Johanna Thydell, mörkt ämne sådär. Men lite väl mycket Det fattas en tärning kanske?
 
Och omslaget då? Helt okej. Ganska fint men lite tråkigt. Lite roligt. Nåja, läsa ska jag. Ska du?
 
Ges ut av Alfabeta i oktober.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar