tisdag 21 april 2015

Top Ten Favorite Authors of ALL TIME

I veckans TTT ska det än en gång listas favoriter! Författare, den här gången. Usch, SÅ svårt! Jag har försökt välja författare jag läst mer än en bok av (flera i böcker i en serie räknar jag som flera lyckade böcker ...), men helt igenom håller det inte ... de är i UNGEFÄRLG kronologisk ordning, för nu. Top ten Tuesday hålls varje vecka och ordnas av The Broke & the Bookish
(11. David Levithan - EGENTLIGEN är han inte någon jag kommer på direkt när jag ska lista favoritförfattare, men jag har läst många bra böcker av honom, och visst ser jag fram emot alla hans böcker.)
10. John Green - även om ingen av de böcker jag hittills läst av honom lyckats slå TFIOS/FESEJ så gillar jag ju dem alla, mer eller mindre. Och TFIOS gillar jag ju SUPER mycket.
9. Johanna Thydell - jag har läst tre av hennes böcker (alltså alla, förutom en novell hon gett ut på Novellix) och tyckt om dem alla, mer eller mindre. Ursäkta att man vill bli lite älskad har jag läst två gånger och Det fattas en tärning gillade jag supermycket när jag läste.
8. Sarah Dessen - alla de böcker (fyra) jag läst av henne har varit underbara! Klart hon platsar här då.
7. Nina LaCour - Jag går dit du går var ju en av mina största läsupplevelser 2013 och Inte vem som helst älskade jag nästintill lika mycket när den kom på svenska 2014. Toppan författare, helt enkelt.
6. Sandra Beijer - här kommer undantaget. Jag har bara läst en bok av henne för det är allt hon gett ut - men jag har också läst hennes blogg och krönikor och alltså, jag älskar allt hon skriver. Då räknas det, eller hur?!
5. Lisa Bjärbo - älskar älskar ÄLSKAR hur Lisa skriver.
4. Moni Nilsson - ni vet ju vad jag tycker om alla de femtioelva böcker jag läst av de hundratals böcker Moni skrivit. Underbara.
3. J.K.Rowling - javisst, jag har "bara" läst Harry potter av henne, men kan man skriva en så bra serie på SJU böcker skriver man väll vad som helst alldeles ypperligt tycker jag.
2. Melina Marchetta - no words needed. Hade hon gett ut mer hade jag kunnat läsa bara hennes böcker i ett helt liv.
1. Marie Lu - just nu är Marie Lu ändå allra högst upp för mig. Legend-trilogin (hittills) är sjukt fantastisk och Den unga eliten ... alltså don't even get me started. Bara läs.
 
Vilka författare hör till era favoriter? (Väldigt kvinnodominerad lista min blev, förresten ...)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar