fredag 24 april 2015

Liebster award

Jag är sjuk. Hatar det men samtidigt så himla skönt att inte bhöva gå till skolan. Igår var det världsboksdagen, som jag inte uppmärksammade på något annat sätt än med att läsa ut en bok och börja på en ny. Hursomhelst, jag har blivit taggad i taggen Liebster Award fyra himla gånger! Hjälp! Tusen tack till Anna, Klara, Hannah och Alba som skickat frågor till mig. (Kolla förresten in deras bloggar! <-- Så bra allihop.)
 
Regler:
Länka tillbaka till personen som nominerade dig
Svara på frågorna som du fick av personen som nominerade dig
Nominera 11 andra bloggar med färre än 200 följare 
Gör 11 frågor till dem som du nominerar
Meddela de nominerade via sociala medier/bloggar
 
Vi börjar med Annas frågor:
1. Vilka tre böcker kommer på tur i din TBR-pile?
Just nu är jag på ett himla konstigt humör och vill typ inte läsa något alls. Hm. Men Anna och den franska kyssen, Fangirl och Champion skulle jag nog säga.
2. När ska du läsa Panic av Lauren Oliver? Varför har du inte gjort det än?
Ehe ... av den simpla anledningen att jag inte läser på engelska. (Men som jag skulle vilja, i och med den här! Tror dock att Lauren Oliver kan vara ganska komplicerad engelska att börja med.)
3. Vilken chipssmak är godast?
Bravo - ELLER salt & vinegar, det gillar jag också. Och vanliga.
4. Vad ska du göra/har du gjort (om ni inte hinner svara innan) i helgen?
Det var ju i och för sig föregående helg det syftade på så ... jag var på ett veckoslutsläger i och med skriftskolan.
5. Pest eller kolera: Aldrig mer lyssna på musik eller aldrig mer läsa en bok?
Ugh. Hjälp. Jag tror faktiskt jag kanske tar att aldrig mer läsa en bok, man kan ju liksom fortfarande berätta historier då! (Men musik kan man ju inte ens sjunga. Då hör man ju det!)
6. Berätta om en bok som överraskade dig!
Den enda bok jag kommer på nu - som faktiskt överraskade mig i dubbel bemärkelse - är Kanske är det allt du behöver veta av E. Lockhart
7. Dina fem senaste googlingar - inget fusk och ni får inte googla på något nu för att det ska se bra ut! (ni som har google-konton går in på https://history.google.com/)
Jag hade inte den här funktionen i användning från tidigare så där syns bara tre stycken hehe: "drive" (hittade inte drive, behövde det till ett skolarbete lol), "cress svenska" (i och med omslags-inlägget sökte jag upp originalomslaget) och "scarlet cinder cress svenska".
8. Vad är du stolt över?
Helt ärligt är jag faktisk stolt över rätt så mycket. Men mitt skrivande är väll kanske något jag blir gladast över när det går bra på den fronten. (Främst då i uppsatsuppgifter i skolan, haha ... och när jag vann Barnens Bokklubbs novelltävling!)
9. Vilken är den ultimata presentboken?
Jellicoe Road. Så fiiin! Men Boken om Mademoiselle Oiseau är också hemskt fin, funkar för både små och stora och så. Så den skulle nog också funka prima.
10. Vilken var den senaste blogg du började följa (alltså blogg som i vilken som helst, inte nödvändigtvis bokblogg)?
Klaraasbooks, tror jag.
11. Visa upp en bloggkommentar som gjorde dig glad!
Alla kommentarer jag får gör mig glad! Men nu kan jag faktiskt inte komma på någon speciell ... (Men hade varigt roligt att hita första gången Hannah kommenterade ... hon har ju gjort det en del sen dess <3 ;D)
 
Över till Albas frågor:
1. Vilken bok ser du mest fram emot att läsa just nu?
Champion av Marie Lu. Men är samtidigt så så rädd för att allting ska förstöras.
2. Har du några book boyfriends, i så fall vilka?
Alltså I WISH att typ Jonah Grggs (Jellicoe Road) eller Day (Legend-trilogin) fanns. #heartskipsabeat
3. I vilken fiktiv värld från en bok eller film skulle du helst vilja leva?
Harry Potter. Alla gånger.
4. Favoritcitat från en bok?
ÄLSKAR detta: "Do not pity the dead Harry. Pity the living, and, above all those who live withous love." - Albus Dumbledore
5. Te eller kaffe?
Egentligen inget dera men te dricker jag ändå.
6. Om din bokhylla började brinna och du bara kunde rädda en enda bok, vilken skulle du rädda?
Harry Potter och de vises sten tror jag. Början på denna oändliga kärlekshistoria.
7. Vem är din favorit side kick-karaktär och varför?
Tvillingarna Weasley <333! (De är EN) För att de bara ... är fantastiska. Gör vilken som helst dödsallavarliga scen lite mindre allvarlig.
8. Vilken magisk/övernaturlig varelse skulle du allra helst vilja vara?
Häxa! Om det räknas ... Annar skulle jag vilja vara en drake tror jag. Tycker de är så sjukt fina och majestätiska.
9. Vilka är dina favoritbokbloggare?
Alltså eh, tillåtet att ha med denna fråga?! Men okej. Anna på Sagan om Sagorna, Anna på Bookshelf, Klara på Inuti en bok, Hannah på drawreadandtakeaphoto och Alba på Boklyckan. Blir alltid så glad av deras inlägg, dessutom känns deras bloggar väldigt personliga! (Och så verkar de alla så trevliga, inverkar ju faktiskt det med!)
10. Vilken karaktär skulle du vilja ha som bästa vän?
Hermione, tror jag. Gillar ju hemskt många karaktärer men det kommer ändå alltid tillbaka till henne. Tror vi är väldigt lika också. (Bokmalar, bossiga, kärleksfulla och ganska lättstötta. (Av de man bryr sig om.))
11. Om du bara fick läsa en enda bok för resten av ditt liv, vilken skulle du välja?
Just nu säger mitt hjärta Jellicoe Road Jellicoe Road Jellicoe Road. Jag tror på mitt hjärta.
 
Nu är det dags för Klaras frågor:
1. Vilken bok läser du just nu?
Jag biter i apelsiner av Annakarin Thorburn. Den är okej, hittills.
2. Vilken bok skulle du vilja läsa just nu?
Fick faktiskt akut längt efter Vill ha dig så illa av Gunnar Arrdelius idag.
3. Vad gör du om dagarna? Studerar/jobbar?
Går i skolan. Så enkelt var det. Nej men utöver skola så bloggar jag ju, obviously, ser på filmer/serier, läser mängder av bloggar (Alltså jag läser cirka 100 bloggar. Jag överdriver inte ens nu.), hänger med min familj, går omkring med vänner i min lilla by, shoppar och sånt. Som man gör.
4. Vilken är din favoritfilm?
Ååh ... Älskar 10 thing I hate about you, The Perks of Being a Wallflower och Les Misérables. (GÅR INTE ATT VÄLJA EN.)
5. Har du någon favoritsommarbok?
Himlen börjar här av Jandy Nelson och Mitt perfekta liv av Sarah Dessen tycker jag båda är rätt så toppen.
6. Vilken bok har du läst flest gånger?
Harry Potter och de vises sten, gissar jag på.
7. Vilken är den bästa boken du har läst hittills i april?
Jellicoe Road, eheheh ...
8. Vilken är din favoritmat?
9. Hur tror du att den svenska sommaren 2015 kommer att bli?
Jag bor inte i sverige, så jag har ju inte mycket att jämföra med och så men ... torr i början och regnig på slutet, gissar vi. ;) Min sommar sådär överlag tror jag kommer innehålla ... ganska mycket. Lite helt ledi tid, känner jag ... Jag ska på två en veckas läger, ett lite mindre läger och så finns det andra saker som ... ännu är öppna.
10. Finns det någon aktivitet som du skulle kunna likställa med läsning?
Och nu lärde jag mig ett nytt ord haha ... *googlade likställa*. Skrivandet, säger jag faktiskt då. Eller att kolla film/serier, eller lyssna på musik ... läsningen är faktiskt inte ensam på min topplista. (Vet inte om jag tolkade det rätt ens nu?)
11. Vad drömmer du om?
Storstäder och kärlek, för tillfället. (Samtidigt som jag nog längtar efter riktigt landet också. Bara det att jag typ bor där redan menmen ...)
 
Och till slut Hannahs:
1. Vad läser du just nu?
Jag biter i apelsiner av Annakarin Thorburn 
2. Om du skulle få skriva en egen bok om precis vad som helst, vad skulle du välja att skriva om? Ex. Vilken typ av bok och vilken handling? Tjock / tunn?
Allra helst skulle jag vilja skriva fantasy, men det gör jag inte. Jag skriver om människor, känslor, språket är också viktigt i mina berättelser. Om sköra tonåringar skulle jag nog skriva. Medeltjock, korta, mitt i prick kapitel, kanske 250 sidor.
3. Vilken bok har varit mest efterlängtad för dig genom tiderna? Varför?
Ojj ... ingen aning! Just nu är iallafall The Rose Society på svenska (Den unga eliten #2) väldigt efterlängtad - alltså snälla bara ... GE UT DEN! (Inte för att den är utgiven ens på engelska än, men iallafall.)
4. Favoritcitat från en bok?
Jag nämnde ju redan ett där uppe^^, men här kommer ett till, bara för att jag är in the Jellicoe-mood very much just nu: “It's funny how you can forget everything except people loving you. Maybe that's why humans find it so hard getting over love affairs. It's not the pain they're getting over, it's the love.”
5. Var skulle du helst vilja jobba? På ett bibliotek, ett bokförlag eller i en bokhandel?
Åh, svårt! Bibliotek tror jag skulle vara superroligt - att få tipsa alla om alla underbara böcker dagarna långa! #everybooknerdswetdream Men samtidigt ... gud, att få läsa massvis med manus?! Yes please.
6. Om du fick välja 3 egenskaper (eller eventuellt kraft) från 3 olika bokkaraktärer som du själv skulle vilja ha, vilka skulle det bli?
Hm .. rolig fråga! (Men SVÅÅÅR.) Då tror jag jag skulle ta Raffaellas tro (Jellicoe Road), Hermiones "häxkraft" (och cirka allt annat med Hermione ehe ...) och kanske ... Hedvigs disciplin (En sekund i taget). (Egentligen skulle jag nog välja lite annorlunda om jag tänkte igenom alla böcker jag någonsin läst, men det är tyvärr inte möjligt, är jag rädd.)
7. Vilken eller vilka bokkaraktärer känner du igen dig själv mest i?
Här finns ett lite mer utförligt svar. Men Hermione, Ella (Som om jag vore fantastisk) och Vick (8 saker du aldrig skulle våga) lite grann. 
8. Vad drömmer du om i livet?
Så mycket. Men storstäder, nya bekantskaper och kärlek. Fred på jorden.
9. Om du inte skulle blogga om böcker, vad skulle du vilja blogga om då? (om du redan har fler bloggar / eller en blandad blogg, vad skulle du vilja blogga med utöver det?)
Om filmer skulle jag vilja blogga mer. Men mode kunde också vara roligt, eller fotoblogg.
10. Har du någon vana när du läser? T.ex. att du måste sitta i en viss fåtölj, dricka något eller äta något speciellt? Eller gör du något speciellt medans du läser?
Nepp, ingenting jag måste göra. Jag läser hur som helst när som helst.
11. Sista frågan, vilka är dina favoritbloggar?
Albas frågor, fråga nio!^^ Men utöver bokbloggar så tycker jag om atilio, niotillfem och Flora Wiström.
 
Och nu borde jag tagga elva bloggar och skriva frågor, men alltså prick varenda en verkar ha gjort den? Och ja, man kan ju göra om den, men jag tycker att vi kanske fått nog av den här taggen nu på ett tag, har vi inte?

4 kommentarer:

 1. Åhh, krya på dig! Och jaaa.. ibland är det faktiskt skönt att vara sjuk! Har dock inte varit borta något från skolan p.g.a sjukdomen den här eller förra terminen. Jag är en sådan person som pinar en själv att gå ändå D:

  Sen tackar jag för allt som du skrev om mig i inlägget! :D ♥ Har nu blivit nämnd som favoritbokbloggare av 3 personer, och jag säger bara att jag är så himla glad för det!! ♥♥ Sen var det kul det där med en kommentar som du blev glad av, att du tyckte det skulle vara kul att visa min första kommentar! :D Tror faktiskt den kan ligga på något rör mig inte-inlägg, eller ja någon sån där mellanbok till den serien. :) men nog om det!

  Men super kul att du ville göra min frågor, (trots att det var lite sena.. haha) för det var kul att läsa svaren! :D Eller ja alla svar var roliga - självklart! Så roligt att få lära känna dig lite mer. Nu börjar den här kommentaren bli rätt lång (ovanligt? .. nja inte så värst.. haha) så kram på dig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jaa, ska försöka! Nu sitter jag faktiskt i skolan, trots att jag inte är helt frisk än ... men men :P Ja, är nog också en sådan som går oavsett rätt så länge iallafall, men om det inte vill ge med sig brukar jag vila någon dag.
   Haha, menar ju allting så det är inget ;D <3 Haha, ja det värmer verkligen i hjärtat när man får höra (läsa) sånt! Och du är verkligen värd det, din blogg är så himla DU! :) Jaa .. det kan onekligen hända, kanske ta ta en djupare titt i arkivet, skulle ju vara roligt :D

   Var bara kul att svara på dina frågor, tack så mycket för dem! Och är ju bara roligt med dina långa kommentarer! Kraam <3

   Radera
 2. Vad roligt att läsa dina svar! Och du tolkade frågan rätt, kul att du lärde dig ett nytt ord också! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var roligt att svara på dina frågor! :) Och ja, alltid roligt med fler ord till ens ordförråd ;)

   Radera