tisdag 28 april 2015

Top Ten Characters Who ...

Det är tisdag, vilket innebär Top Ten Tuesday här på bloggisen! Anordnas av The Broke & the Bookish och är en grej som återkommer varje tisdag med ett nytt tema. Denna vecka alltså: Top tio karaktärer som ... vad man nu tycker att man läst om för karaktärer som man vill lista. Jag har funderat på vad jag ska välja typ ... lite då och då hela dagen. Jag hade inte kommit fram till något passande tema när jag satte mig ner för att skriva, men då slog det mig: karaktärer som är "utvalda"! Sist och slutligen finns det kanske inte sådär jättemånga, men några självklara:
 
9. Oksa Pollock i Oksa Pollock serien av Anne Plichota & Cendrine Wolf
8. Systrarna i Systrarna Cahill -trilogin av Jessica Spotswood
7. Syskonen i Trolldomens tre skrifter av John Stephens (älskade den här när jag läste den, men har ändå inte läst de två följande delarna?!:()
6. Barnen i Spirit Animals -serien av många olika
5. Anaid i Varghonans klan av Maite Carranza
4. Clara i Eldprovet-serien av Lene Kaaberböl
3. De utvalda i De utvalda -trilogin av Kristin Cashore
2. De utvalda i Cirkeln-trilogin av Mats Strandberg & Sara Bergmark Elfgren
1. Harry Potter i Harry Potter av J. K. Rowling
 
Nåja, nio fick jag ju iallafall till! Så finns det ju de här som man kan ifrågasätta om de är utvalda eller ej, ex. Clary i TMI, syskonen i Magikerns hus -serien av William Corlett, Syskonen i Narnia, syskonen i Fablehaven av Brandon Mull (varför alla dessa syskon?!) osv ... Rolig grej förresten med det här temat tycker jag: jag läste så himla mycket bra fantasy som yngre!!! Men fattar inte att jag hade tid?! De flesta av alla serier jag nu nämnt började jag åtminstone när jag var ... yngre. Då räknar jag typ innan jag började blogga som yngre. Möjligtvis innan jag började blogga om böcker. Jag skulle också viljs nämna böckerna Piraternas fånge och Piraternas skatt skrivna av Emily Diamand som jag läste när jag var tio. Huvudpersonen där är också ... typ utvald. Men i de flesta fantasyböcker är de ju egentligen det, för de är ju inte direkt vanliga ...
På tal om ingenting: THE WORLD I LIVE IN NÅDDE IGÅR 40 000 SIDVISNINGAR!!! Så orimligt glad över detta. Tuuusen tack och varma kramar till er som kikar in här, läser vad jag skriver, kanske lämnar ett litet avtryck då och då. Jag blir så glad, för alltihop. Tacktacktack.
Annan rolig grej som inte har något att göra med det här inlägget (okej, jo, lite, berättar snart.): Jag läser Fangirl av Rainbow Rowell just nu och ÄLSKAR SÅÅÅ MYCKET. Whaaat? Eleanor & Park var ju ingen dundersuccé hos mig, men detta, åh detta, så otroligt bra. Jag är halvvägs och allt jag tänker på när jag inte läser är att jag vill läsa. Så bra bok. Och gud älskar Levi!?! Många tycker jag ha skriva att han inte är så värst extraordinär, och ja, nja, det är han ju kanske inte. Men jag tycker ändå han är underbar. Förutom kanske just nu i berättelsen. (Lite över 200 sidor in, om någon som läst vill föstå.) Att jag pratar om Fangirl i det här inlägget är helt väsentligt för var pga Simon Snow som jag kom på temat. En till grej: Jag vill att Simon Snow ska finnas påriktigt. So what att det är total rip off på Harry Potter liksom, jag vill ha meeeer. *än de små delar vi får mellan kapitlen* Tyckte tidigare att Carry On verkade som världens dummaste idé, men nu är jag av helt annan åsikt. Mycket möjligt att jag läser den på engelska.
 
Har så himla mycket jag vill skriva om nu förtiden, men ingen lust att skriva de fyra ... fem? recensionerna jag borde skriva. Eh. Vill också skriva århundradets kärleksroman. Tiden går så fort! Är ju maj i övermorgon! Fem veckor tills skolan är slut! (Fyra om man tänker att denna typ är slut.) Iallafall fyra prov innan dess! Typ två veckor då det inte är några prov alls! Så stressigt.
 
Nu tror jag vi flummat tillräckligt idag, har heller inte tid med mer flum för att^^ ... Så tack och godnatt älskar er! Det var veckans Top Ten Tuesday.

1 kommentar:

  1. ALLTSÅ JAG ÄLSKAR FANGIRL!!! SÅ MYCKET! Var inte heller helsåld på Eleanor & Park haha, men Fangirl är så himla fin <3

    (Sen när jag läste ditt tema tänkte jag "men det finns ju sååå många av väl?" och sen försökte jag komma på några och kom inte mycket längre än Harry Potter, Cirkeln och De Utvalda - med andra ord sådana som övertydligt nog kallas för de utvalda - så jaa... ^^')

    SvaraRadera