måndag 27 april 2015

Sommarens böcker 2015

Nu har jag igen hittat en del böcker som verkar intressanta ... så varför inte presentera dem för er? Från april till augusti är det den här gången, men det kommer ju självklart komma fler böcker, så förbered er på åtminståne ett till inlägg om kommande böcker i sommar ...

Vi börjar med böckerna som i princip redan kommit ut! Eller så kommer de väääldigt snart ...
APRIL
 
Det är du, inte jag av Nora Strömmen
Schildts & Söderströms
Det är inte ofta det kommer ut finlandssvenska böcker som jag vill läsa, men den här verkar som något jag kunde gilla! Jag vet inte så mycket mer än att det är en kärlekshistoria ... och jag skulle faktiskt vilja hålla det så, så det är ju bra haha.
Hälsningar från havets botten av Christina Lindström
B. Wahlströms
Lite samma här som med förra ... vet inte mer än att det är någon sorts kärlekshistoria, men det räcker liksom för att jag ska bli intresserad.
Sovarna (The Raven Boys #3) av Maggie Stiefvater
B. Wahlströms
Tredje delen i Maggie Stiefvaters kvartett om Korppojkarna! Och alltså: just looook at the cover. Så uh-mazing! Jag älskade ju första delen, så klart läser jag denna med, när tiden kommer. (Och jag läst andra delen.)
Sätt mig i brand! (Juliette-trilogin (Shatter Me) #3) av Tahereh Mafi
B. Walströms pocket
Alltså åh, vad jag gillar pocketomslaget ... även om det inte har nåt med nåt att göra, men det är vackert. Jag har ju fortfarande inte läst den här, trots att jag var superpepp när den kom och ägt den i över ett halvår ...
MAJ
 
Mörkersdottir förlag
Den här verkar intressant! Fint omslag dessutom. Helt enkelt massa korta historier om att vara tjej, eller?
Paris, Lola & jag av Moa Eriksson Sandberg
rabén&sjögren
Hade ingen aning om att den här skulle komma ut förrän typ för ... tre veckor sedan? Men jag tror den kan vara sååå bra! Jag har ju läst två böcker av henne nu (en med Eva Susso) och mer eller mindre älskat båda, så ser ultramycket fram emot den här. Även om jag inte vet sådär supermycket om vad exakt den handlar om. Katter, döden och Paris?
Ordbilder
Den första delen, Sagor från kobrans tid 1: De älskande, har jag bara läst positiva recensioner om, så skulle mer än gärna lägga ögonen i dem båda två. Fernandez bilder ser så himla vackra ut?!
Jagad (Spirit Animals #2) av Maggie Stiefvater
rabén&sjögren
Första delen, Vild, läste jag ut alldeles nyligen och trots att den kanske inte var det bästa jag någonsin läst så vill jag hemskt gärna se hur det fortsätter.
JUNI
 
Fallna änglars stad av Cassandra Clare
Bonnier Carlsen
Jag fattar inte att jag inte läst Stad av glad än?! Nåja, det ska jag försöka få ändring på innan juni. Och hur pepp är man inte för Shadowhunters?!
Du är aldrig ensam av Sarah Dessen
rabén&sjögren
Och traditionen med en Dessen per sommar fortsätter. Jag har faktiskt inte läst den från förra året än ... hehe, men förstås vill jag läsa även denna. En sommar utan Dessen är ingen sommar, liksom.
Se dig inte om av Anne Cassidy
rabén&sjögren
Jag vet inte riktigt med den här ... är jag intresserad eller inte? Jag är inte så säker på om den direkt är något för mig, med kanske. Får lite se hur det andra tycker, tror jag.
JULI
 
Som eld av Sara Lövestam
Lilla Piratförlaget
IIIIINGEN aning om vad det här är. Men verkar bra, mysigt omslag och så.
Monstrumologen av Rick Yancey
Mondernista
Den fente vågen var ju något av en hit hos mig, så nu vill jag gärna läsa allt mr Yancey ger ut. Modernista brukar inte heller vara så fel.
 
AUGUSTI
 
Röd drottning av Victoria Aveyard
Modernista
Hur hypad är inte den här?! Klart jag hoppar på tåget och kollar!
Manifest för hopplösa av Åsa Asptjärn
Bonnier Carlsen
Uppföljare till Konsten att ha sjukt låga förväntningar som jag mestadels hört bra saker om. Kommer förresten som pocket i juni!
 
So many books, so little time ... alltså verkligen. HUR tänker författarna riktigt?! De skriver för mycket! Skämt åsido, är ju underbart faktiskt. Något ni fastnade för? Eller kanske läst till och med, och speciellt vill rekommendera?

2 kommentarer:

 1. Åh, det är så mycket fint och bra som kommer i sommar! :D Ser extra mycket fram emot sommarens Dessen-bok, Du är aldrig ensam, och Röd drottning :)
  Kram<3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja visst är det!? HUR är det tänkt att man ska hinna?! Men är ju förstås underbart med ... Är superpepp på Röd drottning, den verkar så otroligt bra :O :D
   Kraam <3

   Radera