söndag 19 april 2015

Nya omslag!

Jag har hittat ett gäng nya snygga omslag på sista tiden! Låt oss beundra:
 Modernistas omslag till steampunk-retellingserien The Lunar Chronicles av Marissa Meyer! (Men jag har för mig att de finns till de engelska med.) Omslaget till Cinder tycker jag är suuuupersnyggt, Scarlets gillar jag och Cress ... njae. Alltså jaaa ... men njae. Gillar dem iallafall tillsammans.
Originalomslagen ser ut såhär - gillar dem väldigt mycket, speciellt det sista ... men kan inte riktigt bestämma mig för om det är dessa eller de nya jag sist och slutligen gillar bäst - vad tycker ni?
LISA BJÄRBOS NYA UNGDOMSBOK SOM KOMMER PÅ HÖSTEN HAR FÅTT ETT OMSLAG!!!! Fatta peppen!!! Jag gillar det, speciellt färgerna och typsnittet, och jag tror boken är superb. Åh, så peppad ...
 
Nästa Melina Marchetta -bok som kommer på svenska har tydligen fått en makeover! Didn't see that one coming, blev rätt så förvånad när jag såg det på Gilla böckers hemsida. Jag gillar det väldigt mycket. Superfina färger! (och är såååå taggad på boken! Läste ju om Jellicoe nyligen, åh, älskar Marchetta.)
 
Sist och slutligen såg jag också att Vi måste sluta ses på det här sättet (min recension) av Johanna Lindbäck och Lisa Bjärbo ska komma ut som pocket i år - med nytt och fräscht omslag! Åh, tycker det är sååå snyggt.
Originalomslagen.
 
Åh, älskar bokomslag. Förresten, mycket blått var det här!? Hmm ...
 
Vad tycker ni om alla dessa omslag?
 
Alla bilder lånade från Adlibris.fi


11 kommentarer:

 1. Har inte läst något av Marchetta än men jag ska! - för har Jellicoe Road hemma, så väntas bara på att läsa! Jag ju en sådan där fobi för att läsa omtalade böcker som massor älskar. Den där pressen.. usch. Men gillar i alla fall det NYA omslaget så mycket mer, för det gamla till Ett folk utan land gillade jag inte alls. Det kändes som att det var för mycket på det omslaget - eller som att de försökte för mycket. Nej - nya omslaget vinner!

  Nya omslaget till "Vi måste sluta ses på det här sättet" är ju också mycket finare! Även om första omslaget var fint på sitt sett också, för tror jag läst att de på framsidan ska föreställa tjejen och Jens i boken! (glömde hennes namn jaaa) Så det är ju charmigt också. Då vet man ju liksom hur man ska föreställa sig dem. Så plus till det också!

  Omslagen till Cinder-serien SKRIKER Modernista. Haha, bara jag? De har lite sådär gammeldags över sig, men samtidigt så fina! Har förresten letat en retelling serie / bok på svenska, och nu påminde du mig om att vi faktiskt har det! Tackar för det! Haha! ;) Ska nog låna / köpa den serien någon gång. / kraam <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Förstår dig absolut ... jag drar mig också av typ samma orsak för att läsa följande delar i serier jag tycker hemskt mycket om ... (Hej TMI och hej Juliette-trilogin) Men alltså: LÄS JELLICOE ROAD. Om du älskar den är det totally värt det, den är så himla bra så det finns inte. /tycker jag)
   Ja precis, det kändes för photoshoppat tyckte jag .!? Tycker väldigt mycket om det här, känns lugnt och vackert och så.
   Haha, ja nu när du säger det så är de ju faktiskt hemskt "modernistiga". Hehe, så lite så ;D Funderar själv på att försöka läsa den här till er läsutmaning ... Tycker omslagen är såpass fina nu så jag tror jag ska köpa ... *-* Kraam <3

   Radera
  2. Hahhaha , HEJ Juliette-trilogin!! Säger jag med ... Jag vann ju liksom hela serien, och har inte avslutat den än. Liiite smått pinsamt, men jag har inte haft orken eller modet. (Haha) Sen vet jag inte vem jag hejar på .. Team Adam eller Team Warner? Jag hejade ju på Adam förut, men nu är ju typ ALLA team Warner. Så jag funderar på om jag hejar på rätt eller inte .. Haha. Vem hejar du på? :D har förövrigt funderat på att läsa om, och det är ju lite jobbigt. Behöver göra det med Divergent - triologin också, för att kunna avsluta den med att läsa Allegiant.

   Haha, det var Läsutmaningen som hah tänkte på!! ;) kraaam!!

   Radera
 2. Många nya och snygga omslag på sistone! :D Jag föredrar nog de engelska originalomslagen av The Lunar Chronicles. Tycker de är så himla snygga! Fast Cinder och Scarlets svenska omslag är också väldigt fina. Däremot gillar jag inte omslaget till Cress ALLS :/
  Jag måste säga att jag tycker att det nya pocketomslaget till Vi måste sluta ses på det här sättet faktiskt är snyggare än originalet :p Och jag vill väldigt gärna läsa Ett folk utan land. Frågan är om jag ska läsa den på svenska eller engelska... Det nya omslaget var i alla fall snyggt ;D
  Ja, jag älskar också bokomslag haha <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, hålller med dig om i stort sett allting ;D Har förståt att den där svenska/engelska frågan kan vara rätt så jobbig för er som läser på både och ;D Nej men det har ju verkligen sina fördelar att läsa på originelspråk, kan jag tro. Speciellt Marchetta tror jag kan vara hur bra som helst på originalspråk .. liksom BÄTTRE än det är när det är översatt?! Oumigad.
   Mitt boknördshjärta bankar alltid lite mer när jag ser nya snygga omslag <3

   Radera
 3. Håller med Hannah ovan att böckerna till Lunar chronicles skriker Modernista xD Jag gillar speciellt Scarlet omslaget utav de tre, men har redan alla böcker på engelska så blir nog inget köp för mig av de svenska.
  Omslaget till Ett folk utan land är SÅ snyggt och Vi måste sluta ses på det här sättet är så sött, gillar dem mycket bättre än originalomslaget som de hade :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det gör de ju faktiskt! Men lyckost dig ändå att ha serien hemma redan, vill ju ocksåå ...
   Omslaget till Vi måste sluta ses på det här sättet är ju faktiskt väldigt sockersött ... och jag känner inte riktigt att det passar mitt i prick till historien så därför kanske jag har lite svårt att bestämma mellan de två hehe .. ;D Och ja, älskar Ett folk utan lands nya omslaaag!

   Radera
 4. Älskar originalomslagen på Lunar Chronicles, men Modernistas var också fina. Eller i alla fall Cinder och Scarlet. Cress tycker jag faktiskt var ganska... inte alls fint. Hon ser ju ut som om hon håller på att dö, eller är en zombie. Och den ljusa bakgrunden, varför behövde man ändra från den mörka? Typiskt mig att fastna vid en sådan småsak, men tycker att det förstör känslan av att de hör ihop lite. ^^
  Omslaget till Djupa Ro tycker jag mycket om. Speciellt färgerna och känslan man får av det. Håller tummarna för att boken är bra!
  Är superglad över att Gilla Böcker valt att ändra omslagsdesignen på Finnikin! Tycker inte alls om originalen, tyvärr. Hade det inte varit för att det är Marchetta som skrivit hade jag antagligen aldrig läst den pga trist omslag. Gillas omslag är tusen gånger finare, så jag kommer att köpa den bara för omslagets skull. Tycker också om den nya omslagsdesignen till Vi måste sluta ses på det här sättet. Väldigt sött!

  SvaraRadera
  Svar
  1. haha ja precis, zombie-Rapunzel! x)
   Hoppas också Djupa ro är bra, det här med att det är mycket pojkar som huvudroller skrämmer mig dock lite (av någon anledning), är nog mycket för att det varit tjejer som huvudroller i alla andra böcker jag läst av Lisa ...
   ÄLSKAR Ett folk utan lands omslag, så himla fina färger och liksom ... mystiskt. Förstår precis om du köper den! ;D och jaa, VMSSPDHS (Herreguuud vilken lång himla titel?!) omslag är väldigt sockersött´, jag tycker kanske att det inte riktigt passar boken, men annars är det superfint! :)

   Radera
 5. De som du skriver om i början, jag måste säga att jag föredrar originalomslaget. De nya känns på ngt sätt amatöraktiga :o Kanske för att jag såg sådana bilder på bildagboken föööörut då jag hade det. xD Kanske är förstörd när det gller sådana bilder haha xD Vi måste sluta ses på det här sättet har jag läst och jag skrev också om den boken på min blogg haha, måste säga att jag tyckte att den var lite tråkig. Så det nya omslaget tycker jag är lite för bra för boken :P Omslaget var väldigt fint, mycket bättre än originalet, men det känns för bra för självaste boken xD

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahaha, gud vad lustigt att en sådan sak kan influera (kommer inte på ordet jag egentligen vill använda) så mycket!? :O Men originalomslagen är ju faktiskt superfina de med! Håller med om att den är lite tråkig, tycker inte riktigt att det här omslaget passar den pga fel känsla typ?! Men superfint annars ..*.-*

   Radera