lördag 11 april 2015

#hokuspokus2015 - hur det gick

Nelly hade ju Harry Potter -tema i februari-mars och jag hakade ju på lite försiktigt. Jag hade ju tänkt skriva uppdatering varje vecka, men så blev det nu inte. Hade i och för sig inte varit mycket att skriva heller, eftersom det inte blev mycket Harry Potter allt som allt. Men lite! Mer än det varit på ett tag iallafall.
 
I februari läste jag om Harry Potter och fången från Azkaban och jag älskadeälskadeälskade den. Det var faktiskt nästan som att läsa den en första gång, skulle jag vilja påstå. Jag hade inte insett hur mycket jag saknat dem allihop och var överlycklig över att få se dem igen. Jag grät ju till och med lite, men inte av sorg - utan av glädje över det fina som Harry Potter väcker i mig.
 
Strax därefter såg jag filmatiseringen och insåg att den nog inte var så hemskt bra. Bra, javisst, men inte helt fatastisk. Daniel Radcliffe kändes för stel och många roliga saker var ändrade på - men jag märkte också hur de fått in saker som sker på helt olika ställen i boken intryckta i en scen i filmen. Det var intressant!
 
I mars fortsatte jag med Harry Potter och den flammande bägaren som jag redan påbörjat i februari för jag kunde inte få nog. Förstå mig inte fel nu, men jag kände inte samma oerhörda kärlek för den här boken. Den är fantastisk och jag älskar den - men det blev aldrig lika ... stort som i trean. Men jag ska inte prata så hemskt mycket mer om den nu - för jag ska ju skriva längre tankar om den med, som jag gjorde med ...fången från Azkaban.
 
Förut har jag räknat den fjärde filmen som min favorit av filmerna, men nu när jag såg den märkte jag bara allt som ändrats på och tagits bort/lagts till. Samtidigt är den kanske ändå min favorit av filmerna, för jag älskar allt med trekampen - främst julbalen då kanske. En sak jag dock inte noterat förut var att alla från Beuxbatons är flickor i filmen, men i boken finns det minsann pojkar med?! Tycker det var lite onödigt, är konstigt att det bara finns en trollkarlsskola för flickor i Frankrike ju ... men mer om det i kommande längre inlägg! Ja och förresten tycker jag Radcliffe gör ett bättre jobb i den här, han är ju Harry trots allt.
 
Något läst i Legenda (Page to Screen) blev det inte överhuvudtaget. Jag medger att jag känner lite ångest över denna tegelsten till bok som inte vill bliläst någon gång ... men ändå inte, den väntar liksom på mig.
 
Sammanfattningsvis är jag faktiskt riktigt nöjd över att jag hängde på. Var alltför länge sedan jag upplevde den här världen, så bra att jag kommit in i den igen. Jag älskar alltihop med Harry Potter, trots att jag hittar brister i filmerna älskar jag dem, trots att böckerna inte är lika spännande som första gången. Harry Potter och jag är en kärlekshistoria som aldrig kommer tyna bort utan bara växa starkare år efter år.
 
Jag hade förstås kunnat satsa mer på det här, men jag har ju mycket annat som ska läsas och böckerna är ju rätt tjocka, även om de går snabbt för att de är så bra.

5 kommentarer:

 1. Åh, vad roligt att du deltog! Hade också gärna velat göra det, men nu blev det inte så :/ Däremot så håller jag ju faktiskt på att läsa om alla Harry Potter-böckerna på engelska (i mina box som jag älskar<3) så jag hade ju lika gärna kunnat vara med. Just nu håller jag på att läsa den fjärde boken, tycker att den är himla rolig ;) Jag hade ett Harry Potter-maraton med filmerna nu under påsklovet och det var underbart roligt!
  Måste säga att jag håller med dig om de fina sakerna du säger om Harry Potter. Alltså, bättre serie finns inte! Hade inte heller insett hur mycket jag faktiskt saknade Harry Potter. Bra jobbat i alla fall och lycka till med läsningen framöver :)
  Kram <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Äsch, men du deltog ju faktiskt på sätt och vis då iallafall ;D Ocj ja visst är de roliga?! Märkte faktiskt ärligt talat inte humorn så mycket första gången jag läste alla ... är först nu när jag läst om dem som jag märkt att de är SJUKT roliga. Tvillingarna Weasleyyyy <333 Åååh gaah vill också ha HP-marathon!!
   Japp, bästa serien N-Å-G-O-N-S-I-N. usch nu saknar jag dem igen ... lycka till med läsningen till dig med! Kraam <3

   Radera
 2. Åh vad kul att du hängde på. Gick ju t.om bättre för dig än för mig. hahaha :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Var bara roligt att du ordnade! ÄLSKADE att återvände till denna (bokstavligen) magiska värld, ditt tema gjorde så jag fick den push jag behövde :) Ja var verkligen synd att du tappade suget efter HP precis till temat, men det är ju sånt man inte kan göra något åt .. :/

   Radera
 3. Sv: Verkligen, det går rätt in i hjärtat! <3 Det måste du absolut, det finns inget bättre. Så himla underbart att vara tillbaka i min älsklingsvärld och återse alla mina vänner. Det var först då jag insåg hur mycket jag faktiskt saknat det. Jag får ta och hälsa på dig där uppe i Finland så kan vi titta tillsammans ;D Kram <3

  SvaraRadera