torsdag 26 mars 2015

I min brevlåda #34 Rec-ex, vinst och bokrea

 Japp, nu har det landat lite rec-ex och sånt hos mig igen.  Inte mig emot, jag ÄLSKAR att få hårda paket på posten.
 Spirit Animals: Vild av Brandon Mull är den nyaste. Det här ska bli en serie på fem (?) UPDATE sju, verkar det som, böcker där författaren byter för varje bok - tror det kan bli superbra, för många författare jag gillar är med! (Som Marie Lu (please have mercy) och Maggie Stiefvater) Det är middlegrade fantasy och handlar om fyra elvaåringar som är "utvalda" eller något åt det hållet ... jag tror det kan vara riktigt bra och mysig läsning!
Fangirl av Rainbow Rowell har jag längtat efter något otroligt efter att ha läst enbart positiva recensioner hela året känns det som. Just nu känner jag dock inte lika mycket sug, men snart ska den nog bli läst.
 Champion av Marie Lu är den sista delen i Legend-trilogin som jag tycker ohämmat mycket om. Känns vemodigt att börja för sen är det ju slut, men tror inte jag kan vänta länge mer ...
Den unga eliten är också skriven av Marie Lu men det här är fantasy och är som en blandning mellan De Utvalda av Kristin Cashore och Juliette-trilogin av Tahereh Mafi. Jag har alltså redan läst den (som jag skrev i mitt förra inlägg) och SUPERBRA var den.
Aristotle and Dante Discover the Secrets of the Universe av Benjamin Alire Sáenz valde jag som vinst i läs-a-loten som Anna, Anna och Beate höll i. Tusen tack! Den kom ut på Gilla böcker i februari (med ett långtifrån lika magiskt omslag ...) och jag ser suuupermycket framemot den! Kommer bli min första "riktiga" bok på engelska iih.
Mamette: Änglar och duvor av Nob kommer antagligen bli min enda bokrea-bok för i år. Superfin är den, ska nog snart läsa denna söta bok.
 
Tusen tack till rabén&sjögren, Berghs och Modernista för de fina böckerna!
 
Något ni läst och rekommenderar?

4 kommentarer:

 1. Å vad mycket bra böcker! Fangirl, Aristotle and Dante..., och Champion är alla jättebra böcker. Älskar (åtminstone de två första) så fruktansvärt mycket!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Blir så himla peppad på att läsa nu!

   Radera
 2. Hej! Jag är en riktig bokmal och blev så nyfiken på recesionsex! Hur gör man för att få läsa sådanna? :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad roligt att du är en bokmal ;D Förstår att du undrar, förstod själv ingenting först och var tvungen att fråga runt, men iallafall: rec-ex är i princip samma sak som varje bokälskares högsta dröm. Nejmen, det är nyutgivna böcker man kan be efter av förlagen för att få läsa och sedan skriva om, man ska alltså ha en blogg (eller tidning) för att få dem. Har svarat på en liknande kommentar tidigare i ett inlägg, så kika gärna där för ett mer utförligt svar: http://mylifestylebyelvira.blogspot.com/2013/07/glad-av-kommentar-d.html :)

   Radera